9 x Kinderboeken over sneeuw

kinderboeken-over-sneeuwAls er sneeuw komt, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Ik vind het altijd leuk om er meteen op in te spelen met knutselopdrachten, boekjes over sneeuw, spelen en ontdekken in de sneeuw. Vandaag deel ik mijn favoriete sneeuwboekjes voor kinderen met jullie. Ik kies er altijd voor om ieder jaar één boekje rondom dit thema aan te schaffen. Zo ontstaat er naar een paar jaar een hele verzameling die ik zo uit de kast kan trekken als het sneeuwt. Misschien voor jou ook een tip? 9 x Kinderboeken over sneeuw!

9 x Kinderboeken over sneeuw

1. Wintersneeuw is een boekje voor de allerkleinsten. Je kunt het al voorlezen vanaf een maand of 6. De herkenbare illustraties zullen je dreumes of peuter veel plezier geven. Het geeft ze grip op wat ze zien bij zo’n witte wondere wereld.

wintersneeuw

2. Met opa in de sneeuw zal ook herkenbaar zijn voor veel kinderen. Opa’s doen namelijk vaak een beetje gek, en daarom is het extra leuk om met ze in de sneeuw te spelen. Deze opa pakt de slee uit de schuur en gaat met de kinderen op pad. En een lol dat ze hebben! Vanaf 4 jaar.

met opa in de sneeuw

3. Heksje Mimi tovert sneeuw is een gezellig en grappig winterverhaal over de vriendschap en ruzie tussen twee heksjes.

heksje tovert sneeuw

4. Elfje Marie in de sneeuw is veel meer dan een boek. Er zit namelijk een cd bij met prachtige muziek, passend bij het verhaal. Elfje Marie woont in de pluimstaart van eekhoorn, maar verdwijnt plots in de sneeuw en is hartstikke bang!

elfje marie

5. Stanneke Sneeuwmanneke is van Guido van Genechten, een heel creatieve kinderboekenschrijver die steeds opnieuw verrast met bijzondere verhalen. Dit verhaal heeft vrijheid en zelfstandigheid als thema, want Stanneke wil niet meer steeds op dezelfde plek staan!

stanneke

 

6. Wat is de sneeuw mooi is mijn favoriet. Zo’n prachtig boek! Zou ik zeker als eerste aanschaffen, want je kunt het al gebruiken als je kindje heel jong is. De platen zijn prachtig en sfeervol om te bekijken. Een bijzondere reis door de sneeuw….

wat is het mooi wit

7. Van Suikerbomen tot Sneeuwhelden is dan juist weer voor wat oudere kinderen. Een informatief boek over dieren en planten in de sneeuw.

sneeuwkristallen

8. Kikker en de sneeuwman is een leuk boekje over Kikker. Kikker houdt niet van sneeuw, maar zijn hout raakt op dus moet hij wel naar buiten. En dan krijgt hij een idee….

kikker en de sneeuwman

9. Wat een Winter! is een geweldig kijk en zoek boek in het thema winter. Kinderen vinden het altijd heerlijk om te zoeken. Wie mist de bus bijvoorbeeld? En waar is de papegaai? Al kijkende kom je steeds meer dingen op het spoor. Aanrader!

wat een winter

Vorig artikelGeef een compliment!
Volgend artikelGepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in