Dè woontrends voor 2015!

blauwe lamp met gouden vogeltjesDe woontrends voor 2015 lijken een beetje op die van 2014, maar er zijn toch wel een paar verschillen. Het lijkt erop dat de trends van 2014 wat verder uitgediept worden in het jaar 2015. Wat ik vooral heel leuk vind is dat deze trends heel goed door te voeren zijn in het hele huis en je dus niet beperkt bent tot de woonkamer.

Trend 1: Vintage en handgemaakt
De vintage-trend is niet meer weg te denken uit het interieur. Lekker laten staan dus!

Trend 2: Futurisme
Deze trend staat lijnrecht tegenover vintage. Veel kleur, strakke meubels en lijnen. Heel mooi gecombineerd met een witte muur.

Boekenplanken Gubi Matégot Dedal € 229,00 p.st bij Sterkonline.

En deze voor op de kinderkamer voor € 85,00 p.st bij Tom & Lily. Of natuurlijk de LACK-plank van Ikea, leuk in hoogglans rood!

Trend 3: Botanisch wonen
Heel veel prints van planten zoals bladeren en bloemen op behang, kussenslopen, potjes en aan de muur. Hierbij passen verschillende flessen als decoratieve vazen in kleuren als groen, blauw en bruin en groene planten (bijvoorbeeld varens) en diverse kruiden in terracotta potten. Ook afbeeldingen van vlinders en libellen horen bij deze trend.

Kussenhoes met vlinder en libelle € 14,95 van ‘In the Mood collection’ te koop bij o.a. Wehkamp.

Trend 4: Goud
In 2014 was de kleur koper al helemaal hip en in 2015 komt daar nog de kleur goud bij. Deze kleuren creëren warmte en rust in je woning. Houd het subtiel met hier en daar een gouden eye-catcher. Less is more. Deze accessoires zijn bovendien goed te combineren met de botanische trend.

Hanglamp van Housedoctor € 57,00 bij Wonen met Lef.

En tot slot voor de kinderkamer deze mintgroene lamp met gouden vogeltjes van Dreumesenzo.

 

Vorig artikelWie wat waar en waarom op Instagram: Colorfulsparkle!
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Kado & Zo
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in