Heb je deze trends in wanddecoratie al gespot…?

Heb je deze trends in wanddecoratie al gespotDe tijd dat we thuis onze wanden uitsluitend voorzagen van een laag behang of een verfje, liggen voorgoed achter ons. Tegenwoordig is het heel gangbaar om juist wat meer aandacht aan de wanden te besteden. Door een slimme kleurkeuze zorg je bijvoorbeeld voor een optisch effect, waardoor de kamer groter of juist kleiner lijkt, al naar gelang je wensen. Het bekleden van wanden met platen van hout of kunststof is ook heel populair. Hieronder lees je nog meer over trends op het gebied van wanddecoratie. 

Lees ook: Een ophangsysteem voor schilderijen

Cirkels aan je muur

Vind je het leuk om schilderijen, spiegels, foto’s en dergelijke op te hangen? Een nieuwe trend is om te kiezen voor uitsluitend cirkels. Daarbij kun je variëren in grootte. Deze zogenaamde muurcirkels kunnen van alles bevatten, zolang de vorm maar rond is. Een rond schilderij dus of een ronde foto in een ronde lijst. Van oudsher kennen we natuurlijk ook de ronde klok (stationsklok) en die past ook weer naadloos in dit concept. Is de wand beschadigd of heb je een iets te groot gat geboord? Met montagekit kun je dit probleem snel en eenvoudig verhelpen. Handig is dat je in het overzicht van alle typen montagekit bij Toolstation precies kunt zien hoe ze door andere klanten zijn beoordeeld. Zo kun je ook als leek vrij simpel de juiste keuze maken. 

Akoestische wandpanelen

Heb je een grote woonkamer, waar je niet zo veel meubelen in hebt staan? Dan bestaat de kans dat de ruimte wat hol klinkt. Je lost dit op een stijlvolle manier op door akoestische wandpanelen te plaatsen. Dit zijn panelen die zodanig geconstrueerd zijn dat ze je woonkamer niet alleen een fraaie uitstraling geven, maar ook de geluiden in de ruimte absorberen. Hierdoor is er minder geluidsweerkaatsing en klinkt het allemaal wat warmer.

Een muur van planten

Wil je echt eens iets geheel anders? Wat dacht je van een muur, die geheel is begroeid met planten? Er zijn diverse plantensoorten die zich ervoor lenen om binnenshuis tegen een muur op te laten groeien. Het is wel belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden, want niet elke plant kan goed gedijen in een schaduwrijke omgeving. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een volledige plantenwand aan te schaffen die van kunstplanten is gemaakt. Dat is uiteraard minder natuurlijk, maar je hebt er geen omkijken meer naar.

the steakclub plantenwand

Vorig artikelEten en drinken in Valencia
Volgend artikelTips voor Valencia
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in