Zò maak je een hippe badkamer met weinig budget

badkamermeubel Oké, ik zal eerlijk zijn. Wij hebben een fantastisch huis, op een geweldige plek. Op loopafstand van Den Haag centrum, vlakbij het station en de snelweg, een prachtige binnentuin met lieve buren en alle luxe in huis die we ons kunnen wensen. Het enige dat we missen: ruimte. Met 4 kinderen wordt het met 120 m2 toch wat aan de kleine kant. Dus sinds een paar weken zoeken we nu en dan naar andere huizen. Dat is nog niet zo makkelijk, want we willen het liefste dat de kinderen op dezelfde school kunnen blijven, voor alle kinderen een eigen kamer, een ruim terras of een tuintje en dat alles ook nog voor een redelijke prijs.

Nieuwbouw of opknappen?

Bijna onmogelijk natuurlijk. In ieder geval als het gaat om een kwalitatief goed huis waar niet veel aan hoeft te gebeuren. Het liefst willen we nieuwbouw of een woning die slechts een paar jaar oud is. Dat soort woningen zijn schaars. Dus soms, heel soms, kijken we ook eens naar een bouwval. Zodat we het meteen in eigen smaak kunnen opknappen. Of laten opknappen dan. Dat kan ook.

Een van de belangrijkste dingen in een huis wat schoon en netjes moet zijn vind ik de badkamer. De badkamers in die opknap-huizen zien er vaak niet uit. Oud, vies en lelijk. Rare kleuren, leidingen die overal lopen, kleine lelijke muurtegels. Echt heel ouderwets, en dan bedoel ik niet hip retro ouderwets.

Hippe badkamer

Gelukkig zijn er toch mogelijkheden om zo’n lelijke badkamer om te toveren tot een hippe. Ik deed het al eens eerder, toen ik jaren geleden de “pied a terre” van Frits Bolkenstein kocht. De badkamer in dat huis was namelijk ook enorm verouderd en deze heb ik toen op een relatief simpele en goedkope manier opgeknapt. Kwestie van de juiste spullen aankopen en iemand vinden die het voor je kan doen (echt, met mijn 2 linkerhanden zou het anders nooit iets worden).

Ik kocht een hip bad, een strakke, goedkope douchecabine en een douchedeur. Haalde mooie donkergrijze vloertegels bij de bouwmarkt, want op donkere vloertegels zie je veel minder haren ed liggen. Voor de muur koos ik lichte tegels, maar wel groot, zodat de toch al niet te grote badkamer wat ruimer leek. Tot slot nog een mooi badkamermeubel via de Maxaro en voor nog geen €2500,00 inclusief arbeidsloon had ik een prachtige badkamer, als nieuw!

Mocoori vrijstaand bad

Accessoires maken het af

De basis houd ik het liefst neutraal, met accessoires breng ik kleur in mijn badkamer. Zo kun je ook nog eens wisselen van kleur: een paar nieuwe handdoeken, een kleed op de vloer in een andere kleur en je creëert een geheel andere look.

Tot slot nog een tip: ik heb al mijn shampoo en douchegel in mandjes zitten. Dit oogt veel minder rommelig dan wanneer ze los op de grond of in de vensterbank staan. Probeer maar eens!

wastafel stijlvol

Banner-gesponsord-product

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here