Deze toffe poes maken je kinderen met oude kranten

Wij krijgen regelmatig een regiokrant in de bus. Eigenlijk best zonde van al het papier, want ik lees het en gooi het daarna meestal weer weg. Gelukkig zijn er allerlei leuke knutseltips voor kinderen te verzinnen met krantenpapier. Zo kun je het gebruiken voor papiermarché, maar ook voor andere dingen. Deze toffe poes maken je kinderen met oude kranten.

Lees ook: Van kitten tot senior: aanpassing van de voeding aan de leeftijd van je kat

Deze toffe poes maken je kinderen met oude kranten

Je hebt naast oude kranten in ieder geval zwart papier, pritstift, wit papier, een schaar en kleurpotloden nodig. Voor deze knutsel laat je kinderen eerst foto’s van een poes zien. Bespreek met ze wat ze zien aan een poes. Snorharen, oren, ogen, een neus. Laat de kinderen goed naar de ogen, oren en de neus kijken. Hoe zien ze er uit? Lijken de ogen van een poes op de ogen van een mens? Wat is er anders?

Aan de slag

Daarna krijgt elk kind een zwart papier, een schaar en krantenpapier. Als een kind nog jong is, kunnen ze in plaats van knippen ook scheuren. Krantenpapier leent zich daar uitstekend voor. Geef ze de opdracht om de kop en de nek van een poes te maken. Herinner ze nog even aan wat er allemaal aan een poes zit. Ze knippen eerst de kop, dan de nek en de oren uit krantenpapier. Uit gewoon wit papier knippen ze ogen, snorharen en een neus. Die kleuren ze met kleurpotloden. Daarna plakken ze de kop, nek, oren, neus, snorharen en ogen op het zwarte papier. Eventueel kunnen ze rondom het papier nog een lijst maken van bijvoorbeeld goudkleurig papier, zodat het een schilderij lijkt.

Ophangen en bekijken

Als alle knutsels klaar zijn hang je ze natuurlijk op! Bespreek eventueel met je kind waar ze tegenaan liepen tijdens het knutselen. Zo had Lenthe bijvoorbeeld moeite met het knippen van de neus en ogen. En ze vergat om de ogen zo te maken als die van een poes. Tot slot kun je de activiteit eindigen met het zingen van het liedje Poesje Mauw. Of je maakt vooraf een poezenkwartet met foto’s van internet wat je speelt als afsluiter. Wij hebben gekozen voor het Djeco spel Misticat, een soort zwarte pieten met poezen. Erg leuk!

Vorig artikelEen mooie kist vol dierbare herinneringen
Volgend artikelMooie verlichting in je veranda
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in