Dit maakt een einde aan eetproblemen bij kinderen

eetspel dinner winnerIk vind het briljant verzonnen. Kinderen houden niet van eten, maar wel van wedstrijdjes. Dus maakte Fred & Friends de “Dinner Winner“. Speciaal voor de kinderen met eetproblemen.

Het is een spelbord met aan het einde een vakje, afgedekt met een klein dekseltje. Daar verstop je iets lekkers onder. Of een klein speelgoedje. Wat je wilt. In alle andere vakjes leg je iets van het avondeten. Een worteltje. Een hapje erwtjes. Wat vlees, een aardappel. Nog een aardappel. Misschien een beetje saus? Wat jij wilt dat naar binnen gaat, leg je op het spelbord.

Is je kind aan het einde? Dan heeft het “gewonnen”! Misschien handig om erbij te zeggen dat het geen wedstrijdje met elkaar is. Je hoeft niet de eerste te zijn. Anders krijg je daar weer gedoe mee. Iedereen heeft aan het einde een verrassing.

dinner winner sterre
Oh, wat kon Sterre ineens snel eten!

Hier zijn ze fan. Ze vinden het leuk en proberen alles. En Snel ook! Want ja, dat felbegeerde cadeautje op het einde doet ‘t ‘m!

Wil jij het ook eens proberen met je kind? Ik kocht ze bij Bol.com voor €26,00

dinner-winner-eetspel-fred-friends

Vorig artikelMijn ervaring met de Difrax B to B kolf
Volgend artikelTuinlook voor kleurrijke types: de bohemian stijl
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

 1. Ik vond dat bord er in de winkel ook leuk uitzien en de dochters ook. Maar toen ik er even over nadacht dus helemaal niet meer.
  Je maakt een wedstrijd van eten?
  Ze moeten een heel bord vol op eten in plaats van naar hun eigen buikjes te luisteren?
  De einde van de rit wordt beloond met iets lekker? Dus alleen een toetje als je alles op hebt? Waarom? Dat is net alsof de rest niet te eten was en het toetje het enige dat lekker is.

  Nee ik ben geen fan.

  • Ik ben dat op zich met je eens Kim. Daarom kocht ik ook maar 1 bord en niet voor elk kind apart. Ik maak er geen wedstrijd van. Maar ze eten wel het spelbord leeg en aan het einde ligt een verrassing onder het vakje. Ik zorg dat er zeker niet teveel op het bord ligt, zodat ze inderdaad naar hun eigen buikje luisteren. En bij mij mogen ze zeker nog een toetje als het niet op is, alleen dan gewoon iets van fruit en niet de verrassing die er onder het vakje ligt. Op deze manier geeft het hier thuis toch een positieve draai aan het eten en vooral bij Yuren van 5 stimuleert het om toch dingen te proberen die hij anders niet zou willen proberen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in