Tuinlook voor kleurrijke types: de bohemian stijl

Bohemian-Entermattic.blogspot.com

Ben jij gek van kleur, cactussen, vetplantjes en bijzondere items? Dan is de bohemian of boho stijl misschien wel iets voor jou! Deze stijl doet het bovendien ook erg goed in de tuin of op het balkon.

Bohemian kan je in dit geval het beste omschrijven als kleurrijk, bombastisch en alles behalve saai. Liefhebbers van de bohemian stijl zijn niet bang van kleuren, prints en de combinatie van diverse stijlen met elkaar, zonder dat het hoeft te matchen. Je kan er alle kanten mee op!

Bohemian stijl in de tuin:

♦ Veel groen en natuur

♦ Natuurlijke materialen

♦ Mix van kleuren en patronen

♦ Perzische kleden en poefen

♦ Cactussen en vetplantjes

♦ Marokkaanse hanglampen

♦ Hippie en zigeuner elementen

♦ Bijzondere souvenirs

♦ Tweedehands gemixt met nieuw

Bohemian - Resources.made-in-china.com

Het creëren van een bohemian sfeer in je tuin of op je balkon heeft vaak wat tijd nodig. Het is een verzameling van bijzondere objecten, planten, tuinmeubelen en accessoires. Niks is te gek. Denk bijvoorbeeld aan een mix van de jaren ’70 met een vleugje klassiek, Arabische invloeden en een futuristisch design.

De bohemian tuin is een eyecatcher

De bohemian tuin moet vooral een eyecatcher zijn. Dit bereik je bijvoorbeeld door het geheel een persoonlijk tintje te geven. Maak de bohemian tuin af met souvenirs uit verre landen of tweedehands accessoires die je in een kringloop- of brocante winkel op de kop hebt getikt. Ga voor bijzondere planten zoals cactussen, vetplantjes of grote tropische planten.

Vind je al die heftige kleurencombinaties en printjes toch iets te veel van het goede, maar wil je wel de bohemian sfeer? Combineer dan zoveel mogelijk van dezelfde kleuren met elkaar. Kies voor één print (bloemen of strepen) om het af te wisselen. De bohemian tuin is vaak erg groen en bevat natuurlijk elementen zoals hout en riet

Bohém erkély
Bohém erkély
Vorig artikelDit maakt een einde aan eetproblemen bij kinderen
Volgend artikelZo voorkom en bestrijd je hoofdluis bij kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in