Doe een hoortest online voel jezelf weer hip en hot met een gehoortoestel 

Doe een hoortest online voel jezelf weer hip en hot met een gehoortoestel Heb je de indruk dat je gehoor minder aan het worden is of dat je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen. Dan kan het best zijn dat je een gehoortoestel nodig hebt. Veel mensen vinden het idee dat ze met een gehoortoestel over straat moeten verschrikkelijk. Met een hoortoestel loop je er immers totaal niet hip en hot bij? Gelukkig valt dit allemaal erg mee. Tegenwoordig zijn er super hippe en strakke gehoortoestellen verkrijgbaar bij audiciens, die nauwelijks of totaal niet zichtbaar zijn voor anderen.

Doe een hoortest online voel jezelf weer hip en hot met een gehoortoestel

Maar voor het zover is en je jezelf een gehoortoestel laat aanmeten bij een audicien, is het natuurlijk belangrijk om volledig zeker te weten of je überhaupt problemen met je gehoor hebt. Daarvoor kun je tegenwoordig eenvoudig, gratis en snel een hoortest online doen. Hoe werkt een hoortest online precies en wat zijn de voordelen van dit soort internettesten? En wat moet je doen als uit een digitale test van je gehoorcapaciteit blijkt dat er sprake is van gehoorproblemen?

Hoe werkt een hoortest online?

In Nederland biedt inmiddels vrijwel elke grote en betrouwbare audicien de optie aan om een hoortest online te doen om te kunnen bepalen of je een gehoortoestel nodig hebt of niet. De testen op internet bestaan uit twee delen: eerst dien je enkele open vragen te beantwoorden. Vervolgens wordt er een geluidstest gedaan om te kijken of je gehoorschade hebt en zo ja, de aard hiervan te bepalen. Binnen een kwartier ben je al klaar.

Wat is er zo ideaal aan het meedoen aan een gehoortest via internet?

Meedoen aan een hoortest online heeft meerdere aantrekkelijke kanten. In de eerste plaats is het prettig dat de digitale testen kort duren. Meestal maximaal 15 minuten. Je bent er dus weinig rijd aan kwijt en weet ook snel waar je aan toe bent. Belangrijk als tweede voordeel is dat de internet testen voor je gehoor ontwikkeld zijn door geschoolde gehoorspecialisten en audiciens, die de gemaakte testen opgesteld hebben op basis van wetenschappelijk onderzoek. Je hebt dus de zekerheid dat je gehoor goed en correct wordt onderzocht.

De uitslag van internetgehoortesten zijn betrouwbaar en geven een goed indicatie of je al dan niet een gehoortoestel nodig hebt. Ten slotte is een grote plus van digitale gehoortesten dat deze audiologische onderzoeken geheel gratis zijn. Je hoeft dus geen abonnement op een audicienspraktijk te hebben of een lso bedrag te betalen voor de test. En dat scheelt uiteraard weer lekker in de portemonnee.

Bron

En wat als de online gehoortest gehoorproblemen aangeeft?

Stel dat de test een ‘positieve’ uitslag geeft en blijkt dat er iets met je zorgen aan de hand is? Dan is het verstandig om direct een afspraak te maken bij een hoorexpert om te kijken welke opties en mogelijkheden er zijn. De audicien die je hiervoor bezoekt zal en aanvullend onderzoek doen en kan je adviseren over welke soort hoortoestellen het meest hip en stoer zijn, en natuurlijk de meeste gehoorwinst opleveren. Je zult verbaasd staan over de vele mogelijkheden die er zijn als je op zoek bent naar een hip, hot en passend gehoortoestel.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #333
Volgend artikelFoodhall in Scheveningen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in