Foto weekoverzicht Judith #358

sint poster fee 2021Sinterklaas is weer in het land en dat hebben we geweten. Fee had het, ondanks dat ze niet gelooft in Sinterklaas, toch best lastig met de spanning. Ze plaste in bed en had aardig wat dwarse buien. Verder hadden we eigenlijk een leuke week, zonder al te veel gedoe. Ik hoor overal over Corona, maar hier is op school vorig schooljaar een grote uitbraak geweest, dus hopelijk zijn de meeste kinderen immuun en blijven wij bespaard van quarantaine-achtige toestanden. 

Maandag

Vanwege de corona-perikelen werkte ik deze dag maar weer thuis en ging alles online. Ik besloot ook de sportschool te skippen en thuis wat te trainen in onze nieuwe werkkamer. Ook maakte ik een wandeling tussen de middag. Zo kwam ik toch lekker in beweging en was ik even buiten. Ik ging niet naar de sportschool vanwege de pijn in mijn schouder, steeds als ik daar krachttraining doe wordt het daar erger van. Leek me dus beter om mijn schouder wat rust te geven. Om 9 uur had ik vergadering waar een collega mij een bijzonder boek tipte. Ik downloadde het direct op de ereader en na al mijn afspraken in de middag ben ik er gelijk in begonnen. Al na 100 pagina’s had ik 6 keer gehuild ofzo. Het boek gaat over de oorlog en speelt zich deels af in Auschwitz. Doordat ik daar deze zomer ben geweest, kon ik me alles enorm levendig voorstellen. Heftig! Het boek heet: de Keuze en is een enorme aanrader. Via de Kobo Plus is het gratis, anders zou ik ‘m op je verlanglijstje zetten voor sinterklaas ofzo. Naast de oorlog gaat het ook over het genezen van trauma en het besef dat hoe zwaar je leven ook is, je altijd een keuze hebt. Ik ben tot diep in de nacht blijven lezen. 

ramen versieren sint

Dinsdag

De ochtend begon bij de fysio, omdat ik nog steeds last had van mijn schouder. Dit keer probeerde hij dry needling en dat leek eigenlijk direct wel effect te hebben. Ik ben daar wel vaker mee geholpen, dus ik heb er vertrouwen in. Daarna was het weer tijd om te werken. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist moest ik even tussendoor heen en weer naar school om de kinderen op te halen. Daarna terug achter de laptop om aan het eind van de middag nog een rondje te rennen. ‘s Avonds dook ik weer in mijn boek en ik ging niet slapen voor het uit was. Ik vond het bizar mooi en verdrietig. 

fee badje tweefeetje voorlezen jip

Woensdag

Na een kort online overleg in de ochtend had ik de rest van de dag lekker vrij. Ik ging opnieuw niet naar de sportschool, omdat ik mijn schouder toch nog wat rust wilde geven. Deze dag kwam Amysoft bij ons een waterontharder installeren. We hebben hier enorm hard water en toen een half jaar geleden onze Quooker stuk ging vanwege kalkaanslag, kregen we de tip een ontharder aan te schaffen. Na maanden van oriënteren hebben we voor deze gekozen (er zijn meer merken). Nu is het spannend of het ook echt gaat schelen. Fee had weer zwemles en mocht al naar badje twee! Hoera! In de middag moesten we naar de tandarts, wat ik nogal spannend vond, omdat ik vooraf dacht dat er ellende zou zijn bij een kies. Bij deze kies is vorig jaar de vulling vervangen wegens ouderdom. Tijdens dat opnieuw vullen bleek de kies gespleten en de tandarts vond het ook heel lastig om er goed bij te kunnen. Sindsdien heb ik vrij veel last van die kies, waardoor ik bang was dat er iets aan het rotten was ofzo. Toch bleek dit niet het geval. Er zijn foto’s gemaakt en daar was niks op te zien. Dus blijkbaar valt het allemaal mee. Niemand had verder iets en de kinderen waren dolblij dat ze geen fluoride hoefden. Dus opgelucht gingen we allemaal naar huis. 

Amysoft wateronthardertandarts 2021

 

Donderdag

Ik begon de ochtend met een vergadering. Verder ging ik aan de slag voor mijn blog en de sinterklaascadeautjes van de kinderen. Ook ging ik nog een rondje hardlopen. Ik wilde eigenlijk wel 10 km, maar ik redden het niet meer qua tijd. Fee moest op tijd worden opgehaald. Dus het werd bijna 9 km en daarna als een speer onder de douche. 

feetje groene poppenwagenfee met de pop in de stoel

Vrijdag

Ondanks mijn vrije dag had ik in de ochtend een online overleg. Daarna was het tijd om naar de teststraat te lopen, omdat ik wilde gaan zwemmen op zaterdag. Er zit er nu eentje redelijk dichtbij huis. Nou ja, 30 minuten lopen, maar zo had ik net mooi 5 km in de benen. De test was voor de zoveelste keer negatief 🙂 In de middag kwam Yuren thuis met een 10 voor zijn topografietoets. In het kader van “successen moet je vieren” vond ik het leuk om kinderchampagne open te trekken. Die hadden we van de zomer gekocht bij een wijnhuis in de Betuwe en dit was een mooi moment om te proosten. Dat doen we niet bij iedere 10 hoor (nu haalt Yuren die niet zo vaak trouwens, want hij heeft een hekel aan leren), maar soms vind ik het leuk om iets geks te doen. De kinderen vonden het in elk geval heel tof. Sterre was er helaas niet bij, want zij had toneelclub op school. Daar wordt zij ook heel blij van, dus zo hadden we allemaal een leuke dag. 

proosrt yuren heeft een tien

Zaterdag

Ook vanmorgen kon ik nog lekker zwemmen, dus dat deed ik dan ook. Ik was blij dat ik geweest was. De rest van de dag zijn Maik en ik eigenlijk bezig geweest in de werkkamer. Dat duurt inderdaad lang, maar je wil niet weten hoe ontzettend veel troep daar stond. We zijn dus vooral heel veel aan het uitzoeken. Ik heb inmiddels al 2 grote verhuisdozen vol die naar de Kringloop kunnen en ik heb ook al veel weggegooid. Verder heb ik ook met Fee nog wat sinterklaasspelletjes gedaan, zoals een puzzeltje en memory. In de middag keken we de kwalificatie van de race en we aten kaasfondue. 

sint puzzeltje

Zondag

De ochtend begon een beetje anders dan andere ochtenden. Ik had via Instagram een oproepje gedaan voor een sinterklaasslinger. Iemand die in Zoetermeer woont had deze voor mij en ze zou deze opsturen. Later liet ze weten dat ze naar de Uithof moest en op de terugweg wel even langs kon rijden om ‘m te brengen. Superlief natuurlijk. Maar toen ik om 7 uur wakker werd en mijn insta checkte, schreef ze dat hij al in de bus lag en ze nog met de auto voor de deur stond. Haar dochter schaatst, maar zij mochten niet naar binnen omdat ze geen QR code hadden. Dus moesten ze wachten en besloten ze maar vast even naar mij heen en weer te rijden. Ik bood ze een kopje koffie aan, want in zo’n koude auto wachten is ook niks. En zo kwam het dat ik om half 8 ‘s morgens met visite binnen zat. Te grappig 🙂

sinterklaasboom

Hardlopen en Grand Prix

We konden het niet zo opbrengen om weer een hele dag op te ruimen, dus dat hebben we deze zondag niet gedaan. Eigenlijk moeten ook eerst een heleboel spullen naar de Kringloop en die is op zondag niet open. Daarna is er pas ruimte om verder te gaan. Anders raken we het overzicht kwijt. Wel gingen zowel Maik als ik hardlopen. Maik 7 km, hij had last van zijn knie. Ik deed er 10. Ging ook niet echt van harte trouwens, ik had totaal geen zin. Maar ja, gewoon verstand op nul en door blijven lopen. In de middag was het tijd voor de Grand Prix en zo vloog de zondag weer om. De kinderen mochten hun schoen nog zetten, deze keer krijgen ze er maar gewoon een kikker in. Zullen ze wel jammer vinden hahaha. Volgende keer weer een cadeautje!

schoentje zetten 2021

Vorig artikel5x de leukste culinaire cadeaus voor onder de kerstboom
Volgend artikelJongenskleding voor jongens van alle leeftijden
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in