Gratis online sportactiviteiten voor thuis

Gratis online sportactiviteiten voor thuis workout in de tuinAlle sportscholen zijn dicht. Dat is ontzettend balen, zeker als je superfit bent. Ik ga sport normaal bijna iedere dag. Zeker 3 keer per week doe ik krachttraining in de sportschool, op zaterdag zwem ik een uur en tussendoor loop ik hard. Dat hardlopen kan nog gewoon doorgaan, maar mijn spierkracht gaat natuurlijk wel achteruit als ik niets doe. Dat geldt trouwens ook voor de kinderen. Ook zij spelen minder buiten en kunnen niet naar hun sportclubjes. Om te voorkomen dat we de komende weken allemaal last krijgen van Corona-vet en een slechte conditie, heb ik gevraagd wie er allemaal gratis online sportactiviteiten voor thuis weet. Ik kreeg daar een heleboel reacties over, die ik in deze blog ga delen.

Lees ook: alle blogs over afvallen en sporten

Gratis online sportactiviteiten voor thuis

Als je lid bent van de sportschool, wordt er waarschijnlijk wel iets georganiseerd. Je hebt tenslotte een abonnement en ze gooien nu verplicht alles dicht. Logisch dat ze wel iets moeten. Basic Fit, waar ik lid van ben, doet dagelijks een workout via instagram om 12.00 uur. Helaas kun je die niet terugkijken, dat vind ik wel jammer. Ze hebben in hun app wel wat work-outs staan, maar die komen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Steeds dezelfde oefeningen. Dus daar ben ik wel snel op uitgekeken. Gelukkig kreeg ik een heleboel tips, die ik hieronder ga delen.

Popsugar fitness op YouTube

Eén van de tips die ik kreeg wat om workouts te volgen via Popsugar fitness op YouTube. Zij bieden maarliefst 500 verschillende workouts voor een periode gratis aan. Ik heb er inmiddels twee gedaan en ze zijn heel fijn. Je kunt kiezen tussen allerlei verschillende trainingen. Zowel qua tijd als qua muziek en invulling heel anders. Juist de variatie spreekt mij erg aan.

Belle Hutt

Een andere tip voor gratis online sportactiviteiten voor thuis wat de Instagram account van Belle Hutt. Zij is personal trainer en via Instagram TV heeft ze enkele korte workouts voor je klaar staan. Het gaat om korte trainingen van ongeveer 5 minuten, van bijvoorbeeld je buikspieren. Op zich best ideaal om, als je thuis zit en weinig tijd hebt, even tussendoor zo’n korte workout te doen. Wil je liever een workout van 30 minuten tot een uur doen, dan is deze minder geschikt.

Optima Vita YouYube

Optima Vita biedt allround advies over afvallen, gezond eten en fit worden op haar YouTube kanaal. Ik moet zeggen dat ik het overzichtelijk vind opgesteld en er is genoeg materiaal om de komende weken door te komen. Ze heeft workouts voor beginners, maar ook voor gevorderden. Zo is er voor iedereen wat te vinden. Je kunt tevens een dag alleen de buikspieren of je core oefenen bijvoorbeeld. Ik vind dit een mooi kanaal en ik ga hier de komende weken zeker wat workouts volgens.

 

Plantifulplan

Ook via Plantifulplan kun je gratis trainingen vinden. Alles wat je nodig hebt zijn een matje en een timer app. Als je één van de trainingen op de website aanklikt word je doorgelinkt naar de Instagrampagina, waar je verder kunt klikken met de pijltjes en alle oefeningen op video kunt zien. Hier kun je trouwens ook gecoacht worden of voedingsadvies krijgen. Een leuke free printable vond ik de focusboom. Heel handig als je je levensstijl wil veranderen of misschien wat wil afvallen tijdens deze tijd, omdat 80% van de IC patiënten met Corona overgewicht hebben…

Plantifulplan trainingen

Bikini Body Mommy workout

Ik hou er van om de gratis online sportactiviteiten voor thuis af te wisselen. Gewoon weer eens een ander gezicht, een ander soort workout. Dat houdt mijn lijf fit en verrast, maar ook voor mijn geest werkt het ontspannend als ik niet steeds dezelfde persoon voor me heb. Wat heel veel getipt werd, was BBM of beter gezegd: Bikini Body Mommy. Vooral omdat zij zo “echt” overkomt, zeiden mensen. Nou, dat snap ik inmiddels wel. De workouts zijn gratis, je moet je alleen wel even inschrijven, bijvoorbeeld via LinkedIn. Je kunt de workouts ook via YouTube vinden, dan hoef je je niet te registeren. Leuke is dat deze dame geen slanke den is (ook nog eens zwanger van de 5e momenteel), dus je staat niet aldoor tegen zo’n perfect body type aan te kijken. De workouts zijn echt intensief dus zeker de moeite waard.

bikini body mommy

Andere tips voor online workouts

Natuurlijk kreeg ik nog veel meer tips voor online workouts. Ik kan ze niet allemaal zo uitsplitsen, dus ik benoem ze hier even op een rij met de link ernaartoe. Sommige tips die ik kreeg, kon ik online niet vinden, dus die heb ik hier dan niet bij gezet. Andere tips zijn niet helemaal gratis of slechts een beperkte periode gratis.

Meer tips?

Als jij ook nog een supertip hebt, laat het me dan weten. Liefst gratis en geef me dan ook de link door, zodat ik het terug kan vinden en hierbij kan zetten. Sportse! Ik doe het nu zelf elke ochtend direct na het opstaan, even de sportkleren aan en gaan met die banaan 🙂

gratis online workouts

Vorig artikelMeedoen aan de kinderjury
Volgend artikelSchooltv thuis kijken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in