Droge en jeukende hoofdhuid: dit kan je ertegen doen!

inhammen haar ontzwangerenEen droge en jeukende hoofdhuid, niemand loopt er graag mee rond. De hele dag door lopen krabben aan het hoofd, het kan een rare indruk wekken. Bovendien kan het ook voor allerlei neveneffecten zorgen die niemand leuk vindt. Maar wat is een droge hoofdhuid eigenlijk en de belangrijkste vraag: kan het ook opgelost worden? Het antwoord daarop is gelukkig ja! Er zijn verschillende oorzaken van een droge en jeukende hoofdhuid, maar gelukkig zijn er ook een aantal oplossingen.

Lees ook: Het belang van natuurlijk huidverzorging voor tieners

Wat is een droge hoofdhuid?

Men hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten wat een droge hoofdhuid is, het woord zegt het immers zelf. De huid op het hoofd die té droog is en dus te weinig gehydrateerd geraakt. Dit kan als gevolg hebben dat de hoofdhuid begint te jeuken en zelfs nog erger: geïrriteerd geraakt. Dit kan dan weer leiden tot schilfertjes in je haar. Klinkt dus niet zo fijn en wanneer we hiermee te maken krijgen, willen we er dan liefst ook zo snel mogelijk weer vanaf!

Oorzaken van een droge en jeukende hoofdhuid?

Om de oplossingen tegen een droge en jeukende hoofdhuid te hebben, moeten we natuurlijk eerst weten wat de oorzaak ervan is. Er zijn echter verschillende oorzaken voor een droge en jeukende huid. Als eerste oorzaak kan het weer en de lucht de boosdoener van een droge hoofdhuid zijn, helaas kunnen we dit niet voorkomen maar we kunnen wel producten gebruiken tegen een droge hoofdhuid. Ook de ouderdom kan simpelweg een oorzaak zijn van dit vervelend kwaaltje, maar wat heel vaak voorkomt is het gebruiken van de verkeerde producten. Als je niet de juiste producten gebruikt voor het soort hoofdhuid dat jij hebt, kan de huid hier bepaalde reacties op geven zoals droogte, jeuk en schilfers. Belangrijk is dus altijd om de juiste haarproducten te gaan gebruiken!

Oplossingen voor een droge en jeukende hoofdhuid?

We zeiden hierboven al dat het gebruiken van de juiste producten enorm belangrijk is. En daar kan Australian Bodycare jou mee helpen. Een droge hoofdhuid vraagt de juiste verzorging en behandeling en die kan je vinden op australian-bodycare.nl. Hier vind je allerlei producten die een droge, jeukende en geïrriteerde hoofdhuid kunnen tegengaan. Australian Bodycare biedt jou de eerste en beste hulp voor de hoofdhuid. Effectieve shampoos, serums en andere verzorgingsproducten om jou van dit vervelende kwaaltje af te helpen.

Verder kan een droge en jeukende hoofdhuid ook te maken hebben met een slechte levensstijl en een verkeerd voedingspatroon. Eet je heel onregelmatig, ongezond en heb je weinig beweging? Dan wordt het misschien eens tijd om daar verandering in te brengen. Te veel suiker leidt immers tot overproductie van talg waardoor deze schilfers kunnen ontstaan. Leg je levensstijl dus eens grondig onder het vergrootglas en schaaf bij waar nodig!

Dankzij deze tips en de hulp van Australian Bodycare ben jij in geen tijd verlost van die vervelende droge en jeukende hoofdhuid en kan jij weer volop genieten van jouw dag!

haarband oranje

Vorig artikelDe oplossing tegen zweetgeur in sportkleding
Volgend artikelVega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in