Foto weekoverzicht Judith #466

December 2023 bijna kerstAllereerst: fijne kerst allemaal. Het komt toevallig precies zo uit dat ik op 1e kerst mijn weekoverzicht stuur. De welverdiende vakantie is begonnen, heerlijk! Wel een paar drukke kerstdagen, wij zijn vandaag bij mijn ouders in Zeeland en morgen komt de familie van Maik bij ons. Na kerst gaan we lekker een paar dagen weg, even bijkomen van alle drukte!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #465

Maandag

De ochtend begon weer vroeg, naar een gebroken nacht, want Maik was snipverkouden dus die maakte de hele tijd geluid. Ietwat vermoeid stond ik op, maar eenmaal beneden ging het eigenlijk best prima. Op de fiets naar mijn werk voor de vergadering en weer terug, om daarna een hele middag in online overleg te zitten. Toen snel koken, witlofsoep. Heel drama natuurlijk weer met de kinderen, die dat niet zo lekker vinden. Maar ik weiger echt om elke dag alleen te koken wat ze allemaal wel lekker vinden, want dan eten we of heel ongezond, of totaal niet gevarieerd. Uiteindelijk is Fee de enige die bleef weigeren, dat heb ik dan maar gelaten, want zij is nog relatief klein. Lenthe eet tegenwoordig best wel goed, ook als ze het niet lust en Yuren en Sterre zijn uiteindelijk nog wel te motiveren om in ieder geval een deel op te eten. Al duurt het allemaal wel uren. Het is blijkbaar heel gezellig aan tafel, dat ze er zo lang over doen om het uiteindelijk toch te eten 🙂 

Dinsdag

Het was een drukke dag. Ik had wel wat beter geslapen vannacht, dus vol goede moed reed ik naar mijn eerste afspraak. Dat verliep allemaal prettig. Daarna ging ik snel naar huis voor het volgende (online) overleg en vervolgens moest ik opnieuw de auto in om naar een school te rijden voor een zorgbespreking. Om half 3 ging ik snel naar mijn volgende afspraak, maar daar aangekomen bleek deze uit te vallen. Op zich niet zo erg, want ik had het koud doordat ik natgeregend was 🙂 Thuis waren de kinderen inmiddels allemaal terug van school, dus had ik even tijd om naar de verhalen te luisteren voor ik nog wat administratie ging doen. ‘s Avonds had ik afgesproken met Niky om te gaan eten bij Flow. Het was een gezellige avond, we hebben lekker bijgekletst en werden er op den duur zelfs uitgezet, omdat het restaurant dicht ging. Thuis lag Maik nog steeds als een zeehond te hoesten en proesten in bed, hij voelde zich echt niet lekker. Zo’n verkoudheid is altijd een beetje uitzitten. Hopelijk is hij voor kerst opgeknapt. 

Woensdag

De gedachte dat ik de hele woensdag geen afspraken buiten de deur had vond ik fijn na al die drukke dagen. Ik wilde in de ochtend gaan hardlopen, maar al vrij vroeg kwamen er werkdingen op mijn pad, waardoor dat niet lukte. Telefoontjes, mailtjes, dingen die ik moest uitzoeken. Ondertussen ging het steeds harder waaien en had ik het koud! Rond 12 uur besloot ik: nu moet ik gaan! Anders doe ik het niet meer. Dus trok ik mijn sportoutfit aan en met frisse tegenzin ging ik de deur uit. De eerste meters had ik lood in mijn schoenen, zo geen zin! Daarna ging het beter, maar de harde wind maakte dat ik niet echt lekker kon rennen. Pas na 4 kilometer had ik de wind in de rug en ging het beter. Om kwart voor 1 was ik terug, nam een warme douche en schoot weer in mijn kleren. Met een kop thee terug achter mijn laptop was ik toch heel blij dat ik was gegaan. De rest van de middag stond in het afronden van mijn werkzaamheden voor de kerstvakantie. 

Fee met kerst

Donderdag

Vandaag was eigenlijk mijn eerste vakantiedag. De kinderen moesten nog gewoon naar school, Maik naar zijn werk, maar ik had een leeg huis voor mezelf alleen. Nu ging ik wel eerst sporten, dit keer bij de sportschool, want wat waaide het hard! Na het douchen ging ik achter mijn computer zitten en wat artikelen schrijven voor mijn blog. Er stonden heel wat aanvragen van artikelen in mijn mailbox, dus mooi om dat allemaal voor kerst nog even te schrijven en publiceren. Rond 3 uur bracht ik de bestellingen naar de post en reed door naar mijn werk, waar de kerstborrel was. Dat was gezellig en leuk om iedereen weer even te spreken en fijne dagen te wensen. We kregen een mooi kerstcadeau van Rituals en een heerlijke chocolade kerstboom. Thuis moest Lenthe snel eten, want zij moest naar school om te zingen en de rest heeft iets later gegeten. Al met al toch nog best een drukke dag. 

chocolade kerstboom

Vrijdag 

Ondanks de wind ging ik toch hardlopen. Ging niet echt fijn, met windkracht 5, maar ja. Daarna snel douchen en met Sterre en Yuren samen naar school, waar Lenthe de voorstelling Scrooge opvoerde. Allemaal in het Engels, superknap! Fee wilde na school nog ergens gaan spelen, ik had nog wat werk te doen en de bestellingen moesten de deur nog uit, dus de middag vloog voorbij. Het was wel heel fijn dat de vrijdagmiddagborrel gewoon thuis kon zijn ipv in het zwembad nu iedereen zijn C diploma heeft. In bed keken we nog Winter vol Liefde en toen was ik alweer heel moe en ben ik in slaap gevallen. 

Lenth toneel scrooge

Zaterdag

Vroeg uit de veren voor het zwemmen! Ik had weinig zin, maar toch gegaan, ondanks dat mijn bed nog zo lekker warm was. Toen ik thuiskwam snel gedoucht en daarna met Yuren naar de kapper. De vorige keer was zijn haar zo slecht geknipt, dat ik besloot maar weer eens mee te gaan om zelf instructies te geven. Het is nu veel beter geknipt. Na de kapper, waarbij ik weer helemaal op de hoogte was geraakt van de laatste roddels via de Prive en de Weekend enzo, bakte ik met Fee snickerdoodle cookies. Dit zijn, in tegenstelling tot wat je denkt op basis van de naam, geen koekjes met Snickers, maar het zijn kaneelkoekjes. Ik had ze in IJsland gegeten en daar om het recept gevraagd. Al die weken had ik geen tijd gehad om ze te bakken, maar nu is het vakantie dus meteen aan de slag gegaan. In de middag gingen we nog wat cadeaus scoren in Rijswijk, Lenthe wilde vooral kleding. Het was megadruk, maar alles is gelukt. 

Snickerdoodle cookies recept in IJsland

Zondag

Vroeg in de ochtend ging Maik boodschappen doen, daarna reden we samen nog even de stad in voor een paar last minute cadeaus en gingen we naar de HANOS voor de laatste boodschappen. Ik was blij toen we weer thuis waren en alles geregeld hadden. De rest van de middag hebben we spelletjes gedaan, tot het tijd was voor de kinderen om te gaan koken. We deden kinderkerst: de kinderen mochten zelf een 4 gangen diner koken. Yuren maakte bitterballen met eetbare bloemen, Lenthe een borrelplank, Sterre pasta pesto met vegetarische kopstukjes en Fee had een dessert met glitter en ijs. Ze hadden allemaal ontzettend hun best gedaan en het was erg lekker. Tussendoor pakten we de cadeautjes onder de boom uit. Er lag onder andere het spel Skyjo onder de boom, wat we meteen gespeeld hebben. Erg leuk! 

bitterballen met eetbare bloemen

Vorig artikelSnickerdoodle cookies recept
Volgend artikelWanneer is het tijd voor het winterdekbed?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in