De ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen

De ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderenHet is nogal heet momenteel, en aangezien mijn kinderen daar nogal hangerig van kunnen worden, besloot ik vandaag eens wat waterspelletjes te verzinnen. Dat bleek superleuk, zelfs de puber gierde van de lach en zelf deed ik natuurlijk ook mee (als ik geen foto’s stond te maken). In deze blog vertel ik jullie alles over de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen. Morgen nog een keer!

De ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen

Om te beginnen kan ik je vertellen dat je voor de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen geen bijzondere dingen nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk gewoon in huis, en zoniet, dan heb je vast een alternatief. Het allerbelangrijkste ingrediënt voor deze waterspelletjes: water! Dat komt gelukkig gewoon uit de kraan, zelfs op een warme dag. Al moet je er bij een hittegolf wel een beetje zuinig mee omspringen natuurlijk. Anyway, de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen vind je hieronder en kan uiteraard worden aangevuld als ik iets nieuws verzin.

Bakje water naar achteren gooien

Dit spel heeft de primeur op de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen. We begonnen vandaag met water gooien: de kinderen gingen achter elkaar zitten en hadden allemaal een even groot leeg bakje. De voorste had een vol bakje met water. De bedoeling was, dat nummer 1 het bakje zonder te kijken over het hoofd leeg zou gooien in het bakje van nummer 2. Je snapt, dat is knap lastig en het grootste gedeelte kwam over de grote zus heen in plaats van in het bakje. De foto hieronder was een lucky shot. Het kleine beetje water wat nog over was moest vervolgens weer naar nummer 3 en dan kijken wat er in het bakje zat aan het eind van het spel. Het was vooral heel nat en heel erg grappig. Hoe meer kinderen, hoe meer lol natuurlijk en misschien moet het bakje dan tussendoor gevuld worden.

waterspelletjes in de tuin

Waterballonnen of zakjes water overgooien

Nog een spelletje voor de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen. En zeker geen ingewikkeld spel. Eenvoudiger kan bijna niet. Als je geen waterballonnen in huis hebt, zoals ik (want ik vind het eigenlijk slecht voor het milieu, ballonnen), dan kun je hiervoor een simpel boterhamzakje gebruiken. Vul met het water en overgooien maar! Het is heel spannend, want als je niet vangt klapt ie misschien wel uit elkaar op de grond en ben je nat. Of… wat bij ons gebeurde: je steekt per ongeluk je vinger door het zakje en dan ben je ook meteen kletsnat. Hoe dan ook: hilariteit alom!

waterzakjes overgooien

Het waterdobbelspel

Dit vonden ze hier thuis een van de leukste waterspelletjes. Het is supersimpel. Je vult een afwasteiltje met water en dat zet je in het midden. De kinderen zitten er in een kring omheen, lekker dicht bij het teiltje. Je hebt ook een plastic beker nodig. In het teiltje leg je een dobbelsteen en naast de kring een briefje met de regels. 1 = verwisselen van plek, 2 = gooi een beker met water naar je linkerbuurman, 3= gooi een beker water naar je rechterbuurman, 4 = niks, 5 = spetter iemand naar keuze nat en 6 = splash (heel hard op het water slaan, zodat iedereen nat wordt). Vervolgens gooien de kinderen om beurten met de dobbelsteen in het water. Hoeveel ze gooien, bepaalt wat ze moeten doen. Lachen, gieren en brullen dit spel, echt waar.

waterdobbelspelregels waterdobbelspel

Waterballon darten

Ook dit spel kan zowel met waterballonnen als plastic zakjes. Hang een aantal kartonnen borden op de schutting met stevig tape en schrijf met zwarte stift punten op de borden: 10-20-30-40-50. Daarna ga je achter een afgesproken lijn staan die je met bijvoorbeeld een springtouw op de grond maakt en om beurten mag je gooien. Houd de puntentelling bij en hoop heel hard dat het zakje niet klapt met het gooien!

waterballon darten

Snoephappen in water

Deze mag natuurlijk niet ontbreken: snoephappen! Succes verzekerd, want de beloning is een snoepje en daar gaan ze voor. Vul opnieuw het teiltje met water en doe er wat snoepjes in. Hier hadden ze winegums in verschillende kleuren en er waren ook nog briefjes met kleuren gemaakt. Vooraf moesten ze dan een kaartje trekken en per se de kleur die ze hadden getrokken uit het water pakken. Best nog een uitdaging, zeker voor de kleintjes, maar we spraken af dat die het snoepje met hun neus mochten aanraken en het daarna mochten pakken.

Snoephappen in water

Potloden door een boterhamzakje steken

Het laatste spel zag ik op Pinterest, maar dat was nog best moeilijk. Als je een boterhamzakje vult met water, moet je daar om beurten een potlood in steken. Zonder dat de boel gaat lekken. Dat moet je dus heel beheerst doen, want anders scheurt een gaatje uit en mislukt de proef. We hebben het een paar keer gedaan, en uiteindelijk lukte het ons met 4 potloden. Oefening baart kunst, dus proberen we het van de week gewoon nog eens. Kijken of we ons record kunnen verbreken!

potlodenproef waterzakjedrie potloden in waterzakje

potloden waterzakjesterre waterspelletjes lol

Natte sponzen overpakken

Wat ook niet mag ontbreken op de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen is het overgeven van een natte spons. Enorm grappig is het om een grote spons in een emmer water nat te maken en met je voeten aan elkaar door te geven. De kinderen (en papa en mama misschien ook?) gaan op hun rug op een rijtje liggen, met de benen omhoog. De voorste pakt de natte spons uit de emmer en legt deze op zijn of haar voeten. Probeer vervolgens de spons door te geven aan de persoon naast je, die de spons dus ook opvangt met de voeten. Ondertussen loopt het water er natuurlijk uit. Dikke lol met z’n allen!

Nog meer originele waterspelletjes?

Tot zover de ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen. Gelukkig heb ik nog een paar leuke tips online staan. Zo is sponsbal ook steeds opnieuw een groot succes en is het knutselen van een DIY watermuur in het weekend een leuke tip voor originele waterspelletjes.

Sponsbal leuke waterspelletjes met kinderen

Vorig artikelFiets hacks: zo maak je fietsen nét wat leuker!
Volgend artikelDuizend-en-een-nacht sfeer in je huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in