Tips om te kijken welke keukenstijl bij jou past

Ik heb in mijn leven al 4 keer een nieuwe keuken gekocht. Inmiddels weet ik, dat je steeds bij leert als het gaat om de perfecte keuken aanschaffen. Ik weet nog goed dat in de tijd dat ik mijn eerste keuken kocht, geel met beuken helemaal hip was. Dat wilde ik dus ook hebben. Gedurende een aantal jaren vond ik dat trouwens ook echt leuk. Daarna was ik er eerlijk gezegd op uitgekeken en besloot ik: ik kies nooit meer voor zo’n trendkleur. Kennelijk is dat iets wat niet bij mij past.

Neutraal en modern

Bij de 3 keukens die ik daarna kocht, koos ik steeds opnieuw voor een moderne, neutrale keuken. In de kleur wit, want met accessoires kun je de kleur steeds aanpassen. Zo is mijn keuken al appelgroen geweest, grijs en bruin. Als ik het beu was, koos ik voor andere accessoires en voor weinig geld had ik dan weer een totaal andere look. Als je benieuwd bent hoe mijn vorige huis eruit zag, kun je hier kijken.

Indeling van je keuken

Ook wat betreft de inrichting van je keuken is het goed om na te denken over wat praktisch handig is. Zo had ik in mijn vorige keuken het koken en spoelen tegenover elkaar in plaats van naast elkaar. Het kon niet anders, maar handig was het niet. Ik liep altijd heen en weer van de kraan naar de kookplaat. Als ik groente had gewassen, drupte het op de vloer. In dit huis wist ik dus zeker dat ik dat niet meer wilde. Denk ook na over hoe de kastjes open gaan. Toen ik mijn huidige keuken aan het inrichten was, merkte ik al snel dat sommige kastjes voor mij onlogisch open gingen. Gelukkig konden we dit nog aanpassen, zodat ik nu helemaal tevreden ben. Probeer, wanneer het kan in een showroom, looproutes en het openen van kasten uit. Dat helpt echt om de juiste keuzes te maken!

Tips om te kijken welke keukenstijl bij jou past

Welke stijl je kiest voor je keuken hangt van een aantal zaken af. Ten eerste hangt het er natuurlijk vanaf wat je mooi vindt.  De een houdt van landelijk, de ander van klassiek, weer een ander wil graag een bonte kleurenmix en iemand zoals ik kiest liever voor veilig, neutraal en modern. Daarnaast kun je ook de stijl van je huis mee laten spelen. In een bestaand huis kies je vaak de sfeer die in je woonkamer is. In een oude boerderij met authentieke details kun je kiezen voor een hypermoderne keuken, maar een landelijke boerderijkeuken is dan ook heel passend.

Als je twijfelt wat je nou eigenlijk mooi vindt, kan het helpen om te speuren op internet naar keukenideeën. Laat je inspireren door wat je daar tegenkomt, maak een moodboard op Pinterest en schrijf handige ideeën die jij ook zou kunnen gebruiken op. Neem je moodboard mee naar de keukenzaak van jouw wens en laat het zien. Een goede verkoper kan je zeker goed helpen als je voorbeelden hebt van jouw wensen.

Wat voor keukenstijl heb jij? Deel je een foto van je keuken op onze Facebookpagina?

Vorig artikelSnel en eenvoudig je eigen unieke geboortekaartje maken
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #144
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in