Foto weekoverzicht Judith #233

sunset vogelsWat was het een heerlijk zonnige week! Dan gaat hier thuis ‘s morgens direct de schuifpui open en leven we vooral buiten. Wel wordt het huis dan vies, want de kinderen lopen de hele dag op en neer en nemen troep van buiten mee. Daar leg ik me maar bij neer, want buitenleven is zo heerlijk.

Maandag

Ik had op maandag eigenlijk twee afspraken staan, maar ze werden allebei afgezegd. Dat vond ik niet zo erg, want ik was druk zat. Nog genoeg administratief werk te doen, telefoontjes te plegen en tussendoor moest ik ook nog 3 bloemenkransen maken en pannenkoeken bakken voor Sint Jan wat die avond op de Vrije School gevierd werd. Vraag me niet hoe, maar het lukte me om alles op tijd af te krijgen. Ik schrijf namelijk avond, maar in werkelijkheid begon het feest al om 4 uur. De bloemenkransen maakte ik van bloemen uit de berm hier voor het huis en de pannenkoeken bakte ik tijdens de lunch. Ik maakte ze trouwens geel door kurkuma door het beslag te gooien, een groot succes! Het Sint Jans feest was dit jaar voor het eerst op het plein en het zag er sfeervol uit. De tafels waren gedekt en overal stonden verse bloemen. Het was ook erg gezellig. Wat mij betreft mag het volgend jaar weer gewoon op het plein! Er werd natuurlijk ook over het vuur gesprongen, dat vinden de kinderen altijd heel stoer om te doen.

Zwemelfstedentocht

Natuurlijk keken we ‘s avonds ook hoe Maarten van der Weijden aan kwam na zijn elfstedenzwemtocht. Echt fantastisch! Het inspireerde me tot het plan om de Elfstedenfietstocht te gaan doen deze zomer. Wie weet!

Dinsdag

Ik begon de ochtend met mijn functioneringsgesprek en dat was nogal verrassend. In positieve zin trouwens hoor. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, eerst maar eens laten bezinken denk ik. Daarna moest ik naar een school en ‘s middags was ik thuis aan het werk. Ik dacht nog een afspraak te hebben om half 4, maar die bleek niet door te gaan dus dat scheelde weer. Niet zo’n heel drukke week dus. Maik installeerde de Google Nest bel en camera, die heel handig laat zien wie er voor je deur staat.

Woensdag

Ook woensdag geen stress, want er stond slechts 1 afspraak op de planning. Wel midden op de dag. Desondanks was mijn dag toch gevuld. Aan het einde van een schooljaar gebeurt er altijd nog vanalles en zijn er dus crisisdingen die de aandacht nodig hebben. Rond half 5 stonden mijn schoonouders op de stoep. Zij gaan altijd 3 maanden naar Spanje en waren net terug. Ze kwamen bij ons barbecuen. Daar was het natuurlijk heerlijk weer voor. Het was een gezellige avond!

Donderdag

D-day voor de tandarts. Er moest een kies gerepareerd die ik met tandenknarsen had afgebroken en er was ook een vulling uitgevallen. Lenthe ging mee, zij had ook een gaatje dat gevuld moest. Toevallig had ze net de dag ervoor ook nog haar eerste tand eruit! Het ging gelukkig allemaal vlot bij de tandarts. Ik kies nooit voor een verdoving en snap eerlijk gezegd ook nooit waarom je dat wel zou doen: een gaatje uitboren is echt zo’n minimale pijn. Dan vind ik nog uren met zo’n verdoving in je wang rondlopen stukken vervelender. Na de tandarts zette ik Lenthe af bij school en ging ik thuis nog even relaxen in de zon. De rest van de dag brachten we door in de tuin en we aten ‘s avonds homemade tomatensoep.

tomatensoep homemade

Vrijdag

Ondanks mijn vrije dag was ik vroeg op, want ik moest voor de laatste keer met Fee naar het consultatiebureau. De arts bleek een moeder van school. Ik kende haar niet, maar ze vertelde het. Toevallig. Fee is helemaal goedgekeurd (ik had niet anders verwacht) en daarna gingen we lekker in de tuin zitten. ‘s Middags, toen iedereen uit school was, hebben we allerlei leuke waterspelletjes gedaan in de tuin. Was een groot succes!

Zaterdag

Omdat Lenthe haar tand eruit had, mocht ze deze ochtend een tandenfeestje geven. Deze traditie is geboren toen Sterre haar eerste tand eruit had en het is nog steeds leuk om te doen. Het is een educatief feestje, waarbij we een High Teeth (High tea) afwisselen met voorlezen, praten en leren over een gezond gebit, tanden wisselen en goed poetsen. De kinderen kregen ook allemaal een tandenborstel en tandpasta om voor de spiegel goed te leren poetsen. Volgens mij was het een geslaagd feestje!

Zeevonk spotten

De rest van de dag deden we rustig aan, het was ook zo heet. Ik ging met Fee en Lenthe nog even in het zwembadje om af te koelen en we aten zelfgemaakte pizza. Tegen half 10 reden we naar het strand bij Ter Heijde om zeevonk te spotten. De condities waren veelbelovend, en aangezien de kinderen de volgende dag konden uitslapen vonden we het wel leuk. We zagen de zon in de zee zakken, deden een potje badminton en voetbal, de kinderen gingen vliegeren, we dronken wijn en limonade en het was een heerlijk warme zomeravond. De zeevonk was wel zichtbaar als je in het water spetterde als glitters, maar felblauwe golven zagen we niet. Pas toen we rond 1 uur naar huis gingen, zagen we in de verte bij Hoek van Holland en ‘s Gravenzande felblauwe golven in de verte. De kinderen waren echter te moe, dus we zijn daar niet meer heen gereden. Volgende keer beter! Het was wel een fijne avond met z’n allen.

Zondag

Laat naar bed betekent hier niet automatisch laat wakker: ik was zelf al om half 7 wakker en Yuren en Lenthe zaten om half 9 ook al beneden. Ik was toen net klaar met opruimen van alle strandspullen. Na het ontbijt ben ik gaan sporten en de rest van de dag hebben we lekker rustig aan gedaan. Natuurlijk Grand Prix gekeken en een lekker wijntje gedronken in de tuin. Fijne week!

Vorig artikelDuizend-en-een-nacht sfeer in je huis
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #234
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in