Echte foto’s maak je niet met je telefoon

In deze tijd, waarin zo ongeveer iedereen met een smartphone rondloopt, worden er ook voortdurend foto’s gemaakt. Daar zit flink wat kwaliteitsverschil tussen. Je hoef alleen maar even op Instagram rond te struinen om dat te zien. De kwaliteit van de fotocamera’s op telefoons wordt steeds beter, maar als ik heel eerlijk ben vind ik de foto van een fotograaf, met een echte camera, toch het mooist.

Echte foto’s maak je niet met je telefoon

De stelling “echte foto’s maak je niet met je telefoon” is dus geboren. Want is dit nu wel echt zo? Ik vergaap me soms aan prachtige foto’s op Instagram die mensen maken met hun telefoon. Tegelijk vraag ik me dan ook wel af of deze foto’s dan daadwerkelijk met een telefoon gemaakt zijn. Je hebt tegenwoordig camera’s met de nieuwste snufjes. Ik was eens op persreis en zag een collega-blogger met supersonische systeemcamera zo zijn foto’s naar zijn telefoon verzenden via wifi en ze op Instagram plaatsen. Dan lijkt het alsof ze met een smartphone gemaakt zijn, maar dat is dus niet zo.

Mijn ideale camera

Ik maak de laatste tijd ook bijna al mijn foto’s met mijn iPhone. En toch weet ik dat het mooier kan. De digitale camera die ik heb is best goed, maar inmiddels ook verouderd. Ik zou heel graag een nieuwe willen, met daarop ook allerlei handige snufjes waarmee ik mijn foto’s eenvoudig naar mijn iPhone en laptop kan sturen. Gemak dient de mens. Tegelijk wil ik prachtige foto’s, met diepte, zoals de kwaliteit van een spiegelreflex. Is dat te vangen in één type camera? Wie heeft de ultieme tip?

Inspiratie

Ik doe in elk geval regelmatig inspiratie op via internet. Ik check de camera waarmee andere bloggers fotograferen, ik bekijken websites als Cameratools uitgebreid op zoek naar dè camera die voor mij perfect is en ik overleg met fotografen en vraag naar tips en adviezen. Ondertussen spaar ik lekker door, want ik weet heus wel: echt goedkoop is een goede camera is. Hopelijk is mijn spaarpotje vol zodra ik mijn perfecte camera gevonden heb.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de stelling: “Echte foto’s maak je niet met je telefoon”? Welke camera heb jij of wil jij? Of ben je tevreden met je smartphone foto’s en vind je dat voldoende?

Vorig artikelPitabroodje met aspergeburger en wortelsalade
Volgend artikelStedentrip Helsinki
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in