Foto weekoverzicht Judith #383

juut outfit past bij de lampAcclimatiseren, dat moest ik wel even deze week na 5 geweldige dagen IJsland. Gelukkig ging dat vrij snel en heb ik veel mooie foto’s om nog regelmatig naar te kijken. Verder was het een vrij gewone week, zonder al te veel gekkigheid. Geen afgeknipte vingers ofzo 🙂 Dat is trouwens heel mooi aan het genezen, je ziet er bijna niks meer van. 

Maandag

De wekker ging om half 7. Als je om half 3 pas in bed lag, is dat best vroeg kan ik zeggen. Op 4 uurtjes slaap begon ik dus aan de dag. Eerst een vergadering op mijn werk, toen thuis aan de slag. Tot een uur of 3 ging dat goed, daarna begon ik het moeilijk te krijgen. Ik werd heel moe en zat af en toe te knikkebollen achter mijn laptop. Gelukkig kon ik vroeg naar bed en heb ik een goede nacht gemaakt. 

juut in de make up

Dinsdag

Ik ging vroeg naar de sportschool, de eerste keer weer na IJsland. Ging lekker. Daarna gelijk door naar een afspraak en daarna had ik een gesprek op kantoor. Alles verliep voorspoedig. Ik was alleen te warm gekleed: ‘s morgens was het niet zulk mooi weer en ‘s middags opeens heel heet. Ondanks de goede nacht, was ik in de middag opnieuw moe. Blijkbaar hakt het er toch in als je een week lang 4 uurtjes per nacht slaapt en heb je meer dagen nodig om te herstellen. Lenthe voelde zich uit school nogal beroerd, ze heeft hooikoorts en erg veel last. Zo sneu. Ik had veel te doen in de middag, maar kreeg niet alles af helaas. Gelukkig kon het wel tot de dag erna blijven liggen. Yuren kreeg de uitslag van de IEP, die hoger was dan zijn schooladvies. Na een kort overleg met Maik, de meester en hemzelf, hadden we al snel besloten dat we hem toch gewoon laten starten op VMBO-TL, omdat dit beter bij hem past. Hij houdt niet van leren en huiswerk maken, het HAVO niveau zal op dat vlak best wat van hem vergen en we denken niet dat hij daar blij van wordt. Daarbij biedt de uitgekozen school geen HAVO, dus moesten we dan ook weer op zoek naar een andere school. Als hij volgend jaar zelf denkt: dit is toch echt te makkelijk, kunnen we altijd na het brugklasjaar nog switchen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat hij hier prima zit. Eind van de middag heb ik nog wat stekjes gepland, dat moest al een tijdje, want ze hadden wortels gekregen. Ook kocht ik een Lupine bij het tuincentrum, ik had nog een pot over en hij deed me aan IJsland denken.

stekjes planten mei 2022lupine gekocht

Woensdag

De zon scheen bij het wakker worden en ik ging vol goede moed hardlopen. Voor het eerst weer eens 5 km aan één stuk. Dat ging prima, maar toch was ik daarna heel moe. Of het dus een goed idee was, moet ik even afwachten en ook weer overleggen met de sportfysio. We hielden Lenthe een dagje thuis, met alle deuren en ramen dicht, zodat ze even kon bijkomen van de hooikoorts. Ze voelde zich echt niet fit. Maik ging met Sterre naar de orthodontist en ik boven aan het werk. Later hebben we de kikkervissen uitgezet, want die waren inmiddels kikkers geworden. Spontaan ontstond het idee om 4 guppen te halen om in de bak te doen, en zo geschiedde. Ook staken we ‘s avonds de bbq aan. 

lenthe geeft stekjes water

hardlopen mei 2022bbq mei 2022

Donderdag

‘s Morgens had ik een afspraak op een school, een behoorlijk pittige afspraak die ook lang duurde. Dat is soms, en is ook wel weer een uitdaging. Daarna lunchte ik thuis snel en pakte de bus naar Den Haag. Het was inmiddels enorm aan het regenen en onweren en ik had ook nog de pech dat mijn aansluiting voor mijn neus weg reed. Daarom heb ik zo’n hekel aan het OV dus, er is altijd wel wat. Nou ja, ik kwam uiteindelijk redelijk nat, maar op tijd aan bij de event van Baltus over Citytrips. Ik heb daar veel mensen kunnen spreken, waaronder blog-collega’s en mensen van bepaalde regio’s of accommodaties die graag wat promotie willen. Maik kwam me gelukkig ophalen, dus ik hoefde niet met het OV weer naar huis. 

de prael den haag

baltus city trips

Vrijdag

Ik zou naar school gaan voor de klassenpresentaties, had een afspraak met de meester van Yuren en een afspraak met collega’s (online). Maar toen kreeg ik een reminder uit mijn digitale agenda dat ik om 9.15 uur met Yuren in het ziekenhuis moest zijn. Oeps! Totaal vergeten. Die afspraak was 3 maanden geleden gemaakt en door IJsland had ik er niet meer aan gedacht. Dus halsoverkop Yuren opgehaald van school en doorgereden naar het ziekenhuis en geprobeerd de afspraak met mijn werk af te bellen. Het lukte en we waren nog op tijd ook. Yuren moest naar het ziekenhuis, omdat ik had gezien dat hij een kleine kromming in zijn rug kreeg en ook zijn borstkas een beetje een rare vorm begint te krijgen. Ik ben zelf bekend met scoliose en dat kan erfelijk zijn, dus ik wilde het toch even laten checken door de orthopeed. Die bevestigde wat ik al vermoedde: hij heeft een beginnende scoliose en een beginnende trechterborst. Hoe dat zich verder zal ontwikkelen is afwachten. De afwijking is nu nog dusdanig klein, dat er geen directe actie nodig is, maar de arts wil hem wel blijven volgen tot hij uitgegroeid is. Behandeling kan bestaan uit fysiotherapie, een brace (dit heb ik als puber 4 jaar gehad) of een operatie. Ik hoop maar dat het allemaal niet nodig is, maar het spannendste is het als hij zijn groeispurt krijgt. Dat is vaak het moment waarop ook zo’n afwijking sterk kan groeien. Duimen maar!

zkh scoliose yurenijslandse chocola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rest van de dag was ik druk met het online zetten van de nieuwe Ostheimer diertjes. Fee hielp me daarbij, heel fijn. Verder was het natuurlijk prutweer, met veel regen. 

unicorns ostheimergroepsknuffel in de keuken

Zaterdag

Het was natuurlijk weer tijd om te zwemmen, dus 7 uur lag ik in het zwembad. Ik was bang dat ik daarna de rest van de dag heel moe zou zijn, maar het viel mee. Blijkbaar had ik inmiddels voldoende slaap ingehaald. We ontbeten lekker buiten, want de zon scheen. Dat was niet in heel Nederland zo begreep ik en later die dag werd het bij ons ook minder weer. Ik heb ‘s middags een beetje zitten werken, onder andere een blog geschreven over Rulantica, waar we in de meivakantie waren. Daarna legde ik Fee op bed en wilde ik zelf ook gaan, toen de buren appten of we een spelletje kwamen doen. Ik moest even schakelen, maar het leek me ook wel leuk, dus gingen we. We hebben twee spellen gedaan: Paleo en Meeple Land. Paleo hebben we zelf, maar na drie keer de spelregels te hebben doorgespit kwamen we er niet uit hoe het nou precies moest. De buren waren er inmiddels achter, dus legden het ons uit en nu snappen wij het gelukkig ook. Het is een leuk spel, maar wel echt ingewikkeld om alles goed te snappen. Dus als je geen echte spelletjesfanaat bent weet ik niet of dit een geschikt spel is. Meeple Land is wel toegankelijk en heel leuk, ook voor kinderen (vanaf een jaar of 9 denk ik). Die gaan we dus zelf aanschaffen binnenkort. Naja, met een wijntje werd het zo middernacht en daarna hebben we thuis nog even tv gekeken, dus het werd een kort nachtje. 

meeple land spelfee leest de tina

Zondag

Na een niet al te beste nacht trok ik mijn hardloopkleren aan voor een rondje rennen. Ging weer lekker. Het smaakt nog steeds naar meer, maar mijn sportfysio heeft me op het hart gedrukt echt de grens niet op te zoeken, omdat ik dan een terugslag kan krijgen, dus ik houd me daar maar aan. Na het rondje lopen ging ik met Yuren mee naar school. Hij moet over 3 weken de eindmusical doen en er is daarna een schoolkamp, waar nog vanalles voor georganiseerd moest worden. Ik ben klassenouder en daardoor betrokken. Om 12 uur waren we klaar en ging ik terug naar huis, waar iedereen behalve Sterre al klaar stond om lekker op het strand te gaan lunchen. Dit keer in Ter Heijde bij Makani Beach. Het was niet zo druk en heerlijk in het zonnetje. Ik had er wel de hele dag kunnen blijven zitten, maar Maik en Yuren wilden naar huis om de Grand Prix te kijken. Dus stipt 3 uur zaten we hier weer voor de tv. Ik begon buiten, maar het was zo’n spannende race waarin vanalles gebeurde, dat ik steeds naar binnen rende. Uiteindelijk bleef ik maar zitten tot het afgelopen was. We aten frietjes in de tuin en daarna was het tijd om de kinderen op bed te leggen. 

makani beach lunch

Vorig artikelZwempret in waterpark Rulantica
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #384
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in