De beste TV voor jou: zo kies je hem

televisie ahstraatBen jij op zoek naar een nieuwe TV? Elektronicazaken staan vol met honderden verschillende modellen en we snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een televisie kopen kan best een uitdaging zijn. Daarom helpen we je in dit artikel op weg!

Grootte van het beeldscherm

Bij tv’s is het lang niet altijd: hoe groter hoe beter. Hoe groot jouw tv moet zijn, hangt af van hoe dicht jij op de tv zit. Hoe verder jouw zithoek van de tv af staat, hoe groter het beeldscherm. Een heel groot tv-scherm heeft geen zin als je vrij dicht op je tv zit, want dan kun je het scherm niet goed zien. Meet op hoe ver jouw zithoek van het tv-meubel af staat en deel het aantal centimeters door vijf. Zoveel Inches moet jouw televisiescherm zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de beste 55 inch tv.

Resolutie

Hoe hoger de resolutie van jouw tv, hoe scherper het beeld. De resolutie zegt iets over het aantal pixels dat jouw tv-scherm bevat. Momenteel worden de meeste televisies verkocht met een resolutie van 4K. Dat is een uitstekende resolutie, beter dan HD bijvoorbeeld. Wil je echt het beste van het beste? Ga dan voor een 8K tv. Hoe kleiner je tv, hoe minder resolutie je nodig hebt. Bij een wat kleinere tv heb je dus een prima beeldkwaliteit met HD.

Geluidskwaliteit

Jouw tv-ervaring wordt niet alleen bepaald door beeld, maar ook door geluid. Doorgaans hebben de televisies met een groter vermogen (uitgedrukt in Watt) ook een betere geluidskwaliteit. Daarnaast is het een goed idee om naar het aantal ingebouwde speakers van je tv te kijken. Voor de allerbeste geluidskwaliteit, kun je het beste gaan voor een tv met een soundbar. Dit is een soort ingebouwde speaker aan de onderkant van het scherm. Een soundbar zorgt voor extreem realistisch geluid voor de ultieme filmervaring.

Overige functies

Er zijn nog tal van andere functies die je misschien van je tv verlangt. Nu we veel streamen en eigenlijk amper reguliere tv kijken, is een smart-functie voor bijna iedereen wel een absolute must. Hiermee kun je gewoon vanaf de tv bijvoorbeeld Youtube, Spotify of je favoriete streamingdiensten inschakelen. Daarnaast is het, zeker als je bijvoorbeeld ook veel gamet, of mensen in het gezin hebt die graag veel gamen, fijn als je tv voldoende aansluitingen heeft in de vorm van HDMI- of USB-poorten. Welke tv ga jij kopen?

tv meubel slaapkamer stylen

Vorig artikelHet beste uit je maaier halen: zo doe je het
Volgend artikelDe ideale skincare routine voor iedere vrouw
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in