Pitabroodje met aspergeburger en wortelsalade

De laatste jaren ben ik minder vlees gaan eten. Je hoort toch vaak gedoe over vlees, te veel zou bovendien niet goed zijn. Wie niet vegetarisch is, wordt toch aangeraden om een paar keer per week vis te eten en een paar keer per week vegetarisch. Regelmatig sta ik dus bij het supermarktschap te kijken wat voor lekkere vegetarische producten er zijn. Ik heb al een paar favorieten, waaronder de producten van SoFine. SoFine heeft mij benaderd, omdat zij een nieuwe burger hebben: de aspergeburger. Of ik daar een lekker recept mee kon maken? Uiteraard! Ik hou van koken en experimenteren, dus laat mij maar aan de slag gaan!

Pitabroodje met aspergeburger en wortelsalade

Ik koos voor een lekker lunchgerecht. Op donderdag, als ik thuis ben, maak ik voor Lenthe, Fee en mezelf vaak iets bijzonders tijdens de lunch. Ik heb dan de tijd om wat meer tijd te besteden aan het maken van een lunchgerecht. Bovendien vinden de kinderen het vaak leuk om mee te kokkerellen en het vervolgens lekker op te eten. Met de SoFine Aspergeburger bedacht ik een lekker fris pitabroodje met een homemade wortelsalade.

Wat heb je nodig per persoon?

1 SoFine aspergeburger
1 pitabroodje
een halve winterwortel
een rode (punt) paprika
verse bieslook
wat parmezaanse kaas
een dessertlepel mayonaise

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het pitabroodje in de oven en verwarm ongeveer 3 minuten. Rasp de winterwortel en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Doe beide ingrediënten in een schaal. Voeg 1 dessertlepel mayonaise toe (voor wie wat gezonder wil kun je ook 1 eetlepel griekse yoghurt kiezen), wat parmezaanse kaas naar smaak, wat verse bieslook en wat peper en zout. Roer het geheel door elkaar. Bak vervolgens de aspergeburger in een klein beetje olijfolie. Als de pitabroodjes gaar zijn, haal je deze uit de oven. Laat ze even afkoelen en snijd ze open. Leg de gebakken aspergeburger in het pitabroodje. Schep de wortel-paprikasalade er overheen en…. smullen maar! Wij vonden het superlekker (Lenthe, Fee en ik). Laat je weten hoe het jou smaakte?

Meer informatie over de SoFine Aspergeburger? Kijk dan op de website van SoFine.

Korting

Wil je de Aspergeburgers van SoFine ook uitproberen? Met de code SoFine50 kun je in juli de aspergeburger bij Jumbo online bestellen met 50% korting.

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met SoFine, het recept is mijn eigen creativiteit (en echt heel lekker!) en ik ben oprecht enthousiast over deze vegaburger.

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #128
Volgend artikelEchte foto’s maak je niet met je telefoon
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in