Een boeiend interview met Reismeisje Wendy

15 reisdilemma 3Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Reismeisje Wendy, die blogt op Reismeisje.nl.

Hoe ben je een reismeisje geworden?

Eigenlijk heeft dat altijd wel een beetje in me gezeten. Vroeger wilde ik iets ‘met toerisme’ gaan doen of de wereld over vliegen als stewardess. Daar is uiteindelijk niets van uitgekomen, maar ik ben wel zo veel mogelijk de wereld over gaan reizen. Ik geniet echt van nieuwe culturen, eindeloze (berg-) landschappen en kunnen proeven van een wereld die zo anders is dan hoe wij ‘m hier kennen.  Anderhalf jaar geleden werd uit mijn passie voor reizen mijn eigen blog Reismeisje geboren: een blog over backpacken, avontuurlijk reizen en allerhande reistips. Mijn wens van vroeger is zo op een heel andere manier toch nog uit gekomen!

Wat ben je naast reismeisje?

Hardloper, Boergondiër, boekenwurm, kookfan en dol op wintersport. Verder ben ik werkzaam als Brand Manager; een creatieve baan in de marketing.

Wat was het eerste land waar je heen ging?

Heel vroeger met mijn ouders zal dat Duitsland zijn geweest. Mijn eerste verre reis was naar India. Een echte wereldschok, maar tot op de dag van vandaag een land dat een bijzondere plek in mijn hart heeft.

Welk land heeft je hart gestolen?

Tibet, zonder twijfel. Los van de prachtige landschappen, enorm lieve mensen en de intrigerende boeddhistische cultuur, is Tibet een land met een tragische geschiedenis. In de jaren 50 is Tibet ingelijfd bij China en tot op de dag van vandaag doet China er alles aan om de Tibetaanse cultuur te verdrijven. Het meest trieste is dat dit langzamerhand ook begint te lukken. Als je door Tibet reist kun je je niet afsluiten voor wat je om je heen ziet gebeuren. Tegelijkertijd zijn Tibetanen de meest vredelievende en blije mensen die ik ooit op een reis heb ontmoet. Dat heeft mij echt geraakt en daarom heeft Tibet mijn hart gestolen.

Israel Jeruzalem

Reis je altijd alleen of juist samen?

Tegenwoordig meestal samen met mijn vriend.

Waarom ben je een blog begonnen?

Eigenlijk vanuit mijn eigen behoefte aan reisinformatie. Aangezien ik altijd alleen een vliegticket boek en verder wel zie, lees ik me van tevoren altijd wel goed in. Op internet is natuurlijk superveel informatie te vinden, maar ik vond het soms lastig om concrete informatie over een specifieke bestemming te vinden zoals kosten, tips voor een lokale gids, busverbindingen etc. Langzaam groeide het idee om die informatie zelf samen te gaan vatten met mijn eigen ervaringen. En toen was Reismeisje vorig jaar een feit!

Wat brengt het schrijven je?

Schrijven is iets wat ik altijd heb gedaan. Vroeger waren dat dagboekjes en gedichten, later voor de schoolkrant en nog weer later ingezonden stukjes naar gratis dagbladen. Het voelt als iets wat ik moet doen, waar ik niet zonder kan. Ik denk dat het me vooral heel veel plezier en voldoening geeft.

Waar haal je je inspiratie uit?

Dat kan van alles zijn; andere blogs, foto’s, iets dat ik op straat zie of een gesprekje met de bakker. Inspiratie borrelt op op momenten dat je er juist niet zo op bedacht bent!

Welke foto is je favoriet?

Dansende monniken in Tibet, gemaakt door mijn vriend. We reisden door een wat afgelegen deel van Tibet en kwamen bij een oud, vervallen klooster. Er leefde een handjevol jonge monniken die buiten muziek aan het maken waren. Mijn vriend heeft dat moment heel mooi vast gelegd. Voor mij staat deze foto echt voor Tibet: blijheid, cultuur, saamhorigheid en een eindeloos landschap.

Tibet

Welke stad zou je graag naar terug gaan?

Granada in Nicaragua! Heel fijne en authentieke stad.

Ga je überhaupt 2x naar het zelfde plekje?

Nee, niet naar exact hetzelfde plekje, maar wel eenzelfde land. Zo ben ik een aantal keer in India geweest. Dat land is zo supergroot, dat je echt wel lange tijd nodig hebt om het helemaal gezien te hebben.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Gestructureerd en gezellig! Ik houd niet van rommel of chaos, dus mijn bureau is altijd keurig opgeruimd, maar er hangen wel wat gezellige plaatjes aan de muur en wat potjes met verse thee.

En je werkdag?

Ik heb een erg afwisselende baan met veel afspraken buiten de deur en regelmatig ook in Duitsland of Belgie. Op een standaard kantoordag stap ik rond 7.00 uur in de auto. Rond 07.30 uur zit ik dan achter mijn laptop, ik houd van vroeg beginnen. In de ochtend werk ik mijn mails bij en plan ik zo veel mogelijk afspraken. Ik ben echt een ochtendmens en plan ‘s middags het liefste geen afspraken. Tussen de middag ga ik hardlopen of doe ik krachttraining. Lunchen en dan nog even een presentatie voorbereiden, actieplan verder uitwerken en contact hebben met ons reclamebureau. Rond 17.00 uur ga ik meestal naar huis.

Wat doe je graag als je niet werkt en/of reist?

Hardlopen, krachttraining, koken, lezen en borreltjes drinken met vriendinnen!

Ben je benieuwd naar de avonturen die Wendy beleeft? Neem dan zeker een kijkje op haar website!

Reizen

Fotografie: Reismeisje.nl

Vorig artikelTips & trics voor moeilijke eters
Volgend artikelKnutselen en griezelen met Halloween
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in