Knutselen en griezelen met Halloween

vleermuisHet is weer bijna 31 oktober. Dat betekent knutselen en griezelen met Halloween. Dus gingen we van de week aan de slag met Halloween-knutsels. De kinderen hebben ontzettend zitten genieten, terwijl het beste simpele knutsel ideetjes waren.

Vleermuizen

Via Pinterest zocht ik wat leuke ideetjes erbij. We begonnen met vleermuizen. Ik vond een patroon op HGTV. Even uitprinten, overtrekken met een wit vetkrijtje op zwart papier en knippen maar. Sterre (7) kon dit al helemaal zelf, de jongste twee moest ik wel even helpen hiermee. Desondanks vonden ze het erg leuk om te doen. Daarna de vleermuizen versieren met vetkrijt, wiebeloogjes erop plakken en ophangen maar!

Pompoenen

Sterre had meteen de smaak te pakken, en ging uit eigen beweging ook nog aan de slag om een spook en pompoen te maken uit wit en oranje papier. Die pompoen deed ze trouwens erg leuk, ze knipte de ogen, neus en mond er uit en plakte er geel vloeipapier achter. Dat gaf op het raam een reuzeleuk effect.

vleermuizen knutselen voor halloween

Vingerverf

Daarna gingen we aan de slag met vingerverf. Handjes verven met zwart en gouden verf en stempelen op een wit vel papier. Met gekleurd papier maakten we een grote strik en een zwart shirt. Van wit papier ook nog gevaarlijke tanden, en met zwarte stift tekenden we een gemene mond. En hoppa, daar hadden we een enge vampier! Met rood krijt verzon Sterre nog wat bloed aan de tanden, wat Lenthe natuurlijk meteen na aapte.

Knutselen en griezelen met Halloween is leuk!

We zijn nog niet uitgeknutsel hier hoor. Morgen maken we nog bananensprookjes, lezen we wat spannende boeken (Muis, kijk uit! & Spookje Spartacus) en wie weet wat ik nog meer verzin! We zullen er weer een leuk feest van maken, maar niet te eng, want dan kunnen de kinderen weer niet meer slapen de komende tijd.

vampier

Vorig artikelEen boeiend interview met Reismeisje Wendy
Volgend artikelRecept: witlofsoep met geheim ingrediënt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in