Interview met een travelblogger: Sandra van Travelbysan.nl

Junco op Galapagos In aanloop naar de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Sandra van Travelbysan.nl

Vertel: wie ben je!

Ha! Mijn naam is Sandra, ik woon sinds acht jaar in het inmiddels best bruisende Rotterdam samen met mijn vriend.

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Ik ben mijn blog ruim 2,5 jaar geleden gestart, in januari 2014. Na een aantal reizen naar de Verenigde Staten merkte ik in mijn omgeving dat mensen niet zo goed begrepen waarom ik nou steeds die Grote Oceaan overvloog om naar dat overdreven neppe land te vliegen. Ik begreep het wel, voordat ik überhaupt ooit een stap in het land gezet had deelde ik namelijk dezelfde mening. Ik wilde graag laten zien dat Amerika veel meer is dan de neppe cultuur die je in de films ziet en na een half jaar twijfelen was daar Travel by San geboren, een blog met in eerste instantie vooral de focus op de Verenigde Staten.

Banos in Ecuador

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Dat is heel geleidelijk gegaan, het moment weet ik zelfs niet eens meer precies. Met mijn ouders vloog ik vroeger naar verschillende plekken in Europa voor een heerlijke vakantie en toen ik wat ouder werd ging ik met vriendinnen weg. Maar dat waren typische jongerenvakanties: zon, zuipen, ziekenhuis. In mijn geval letterlijk, want op reis gaat er altijd wel iets mis. Na mijn afstuderen was het plan om een reis naar Bali te gaan maken, maar vanwege de hoge ticketprijs hebben we uiteindelijk besloten om een roadtrip te gaan maken door Florida. En toen begon het reisvirus pas echt te verspreiden en wilde ik het liefst vier keer per jaar terug naar de Verenigde Staten.

Wat was het eerste land waar je naartoe ging?

Het allereerste land waar ik naartoe ging was vast Duitsland ofzo, maar mijn eerste vliegreis met mijn ouders ging naar Gran Canaria. En mijn eerste echte reis ‘ver weg’ was dus de reis naar Florida, waar ik mijn hart verloor aan het land.

Puerto Chino Galapagos

Wat is je favoriete stad, land en waarom?

Mijn favoriete stad is Sevilla. Ik ben nu twee keer in Sevilla geweest en elke keer weer voelt het als thuis. De lekkerste tapas, de fijnste plekjes en het is er altijd lekker weer. Sevilla is wat mij betreft de mooiste stad van Europa! Qua land ben ik verliefd op Spanje en de Verenigde Staten en dan met name vanwege het natuurgeweld dat in beide (!) landen erg aanwezig is.

Welke keuken vind je het lekkerst?

De Spaanse keuken! Ik kan echt genieten van een goede paella en nog meer van de kleine tapasgerechtjes die je de hele dag door kan eten in Spanje. Heerlijk!

De stilte van de jungle

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

Eigenlijk is Nederland ontzettend veelzijdig en zijn er veel plekken die ik je kan aanraden. Maar ik moet er eentje kiezen hè? Dan ga ik voor de Waddeneilanden. De Waddeneilanden geven je echt het eilandgevoel en dat zo dichtbij huis! Of het nu mooi weer is of stormt, de Waddeneilanden doen het altijd goed!

Wat is in jouw ogen het meest hippe plekje op aarde?

Het meest hippe plekje op aarde… Dat is een lastige vraag! Op dit moment is Rotterdam erg hip en telt wat mij betreft ook prima mee als wereldbestemming. Als ik een buitenlandse plek moet kiezen dan is het de wijk Williamsburg in New York. Street-art, food festivals en hippe restaurantjes op de meest vreemde plekken.

Regenboog in de Amazone

Hoe ziet je werkdag er uit?

Naast mijn blog werk ik ook in loondienst, omdat ik niet afhankelijk wil zijn van de inkomsten van mijn blog en die combinatie bevalt mij erg goed. Dat betekent wel dat ik lange werkdagen maak, maar ik vind het leuk om te doen, dus dat maakt het minder erg. ‘s Morgens gaat mijn wekker meestal rond 7.00 uur, zodat ik rustig kan ontbijten. Tijdens het ontbijten check ik social media en plan ik wat berichten in, zodat er de hele dag door gewoon berichten verschijnen op social media. Meestal begin ik rond 8.00 uur met werken op locatie en werk dan door tot 17.00 uur. Eenmaal thuis beantwoord ik mails, social media en reacties. Na het koken en eten ga ik verder met bloggen, schrijf ik artikelen en plaats ik artikelen. Ik probeer elke avond tot maximaal 21.00 uur te werken, zodat ik nog even tijd heb om televisie te kijken of een boek te lezen. Dat zijn dus lange dagen, maar wel leuke lange dagen!

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

Een van de leukste dingen om te doen is live bloggen. Ik blog dus ook vanaf mijn bestemming. Dit zijn dan voornamelijk fotoblogs waarin ik meestal zo’n twee tot drie dagen deel. Dit zijn vaak de best gelezen blogs en ik haal er heel veel plezier en energie uit. De uitgebreidere artikelen met reistips schrijf ik vaak pas thuis aan de hand van de aantekeningen die ik op reis maak. Dat werkt heel goed voor mij.

Ga je wel eens twee keer naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

Ik ga zelfs regelmatig twee keer naar dezelfde plek, omdat je een bestemming dan pas echt goed leert kennen. De eerste keer zie je veelal toch de highlights van een bestemming, terwijl deze vaak veel meer te bieden heeft. Ik vind bijvoorbeeld Yellowstone in New York absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, maar dat geldt ook voor New York en de Galápagos en Cotopaxi. Zo kan ik eigenlijk nog wel uren doorgaan!

Yellowstone National Park

Zie in je huis terug dat je veel reist?

Je ziet in mijn huis terug dat ik veel reis, maar niet overdreven. Ik heb een kast met reisboeken, er hangen foto’s aan de muur en natuurlijk heb ik zo’n wereldkaart waarop ik aangeef welke plekken ik al bezocht heb. Landen tellen is niet mijn ding, ik tel liever de ervaringen en heb dus ook meerdere vlaggetjes op meerdere plekken staan. Daarnaast maak ik van elke reis die achter de rug is een fotoboek, zelfs de reizen die maar een weekje waren.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Mijn ultieme reiservaring is nog heel recent. Een paar weken geleden bracht ik vijf dagen door in de diepe jungle van Zuid-Amerika: de Amazone. Meer dan anderhalve dag varen en helemaal afgesloten van de buitenwereld. Geen stroom, geen stromend water, geen toilet; helemaal niets. Het duurde even voordat ik mezelf kon overgeven aan de rust en de stilte, maar dit was zo bijzonder. Slapen onder een klamboe in de open lucht, met een sjamaan de jungle in en koken met een inheemse familie… Ik heb heimwee!

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar een verlengsnoer! Een verlengsnoer meenemen op reis scheelt zoveel frustratie. Je kan zo veel meer apparaten tegelijk opladen en je hebt maar één wereldstekker nodig. Het is niet zwaar en het neemt wel wat ruimte in, maar ik wil niet meer zonder!

Leef vandaag, want niemand heeft je morgen beloofd.

Sandra blijven volgen? Dat kan via haar website Travelbysan.nl

Zonsondergang in de Amazone

Vorig artikelVan mij mag de zomer beginnen!
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Overijssel
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in