Een dag uit het leven van een moeder met 4 kids

ontbijt bladgoud Ik ben bekaf deze avond. Het was me het nachtje en dagje wel, zullen we maar zeggen. Benieuwd hoe mijn nacht en dag er uit zagen? Ik zal het je vertellen.

Ik was gisteravond ook al best moe, dus ik lag rond 22.30 uur te slapen. Om 1 uur werd ik wakker van Fee, die wilde drinken. Na het voeden viel ik vrij vlot weer in slaap. Om 3.30 uur werd ik weer wakker van Fee, die alweer wilde drinken. Toen we net weer sliepen, hoorde ik Lenthe huilen. Ik maakte Maik wakker, dat hij even kon gaan kijken. In de twee uur daarna hoorde ik hem af en aan naar Lenthe lopen, die het hele huis op stelten zette. Ze wilde of kon niet meer slapen. Steeds probeerde ze het weer, om vervolgens toch weer haar bed uit te komen en op de gang of op haar kamertje te gaan huilen. Maik ging er telkens heen, maar pas tegen 6 uur viel ze eindelijk weer in slaap. Wij hadden intussen geen oog meer dichtgedaan. Ondanks dat ging de wekker wel gewoon om half 7…

Om half 8 ging ik er uit, want de schoonmaakster zou om 8 uur komen. Fee liet ik liggen en Lenthe, niet zo gek, sliep ook nog steeds. Maik had beneden voor alle kinderen al ontbijt gemaakt en Yuren zat ook al beneden. Ik maakte havermoutpap en riep Sterre nog een paar keer. Die kon haar bed niet uit. Daarna hebben we ontbeten en om 8 uur ging Maik met Sterre en Yuren naar school. Normaal breng ik de kinderen altijd, maar vandaag was Maik vrij van zijn werk en ging hij op een school werken.

De schoonmaakster was er stipt om 8 uur en na even te hebben bijgekletst ging ze aan de slag. Ondertussen werd Lenthe wakker van de stofzuiger. Ze ging ontbijten en beaamde dat ze die nacht wel heel dwars was geweest. Waarom, dat wist ze niet meer… Oké dan. Ik dronk een kopje thee aan tafel bij haar, we kletsten wat. Daarna ging ik naar beneden, waar mijn werkkamer is. Er waren nog een heleboel bestellingen van gisteren via de website van de Mommy Measure, High Teeth en de webwinkel van Hip & Hot (onder andere een paar setjes van die leuke tentknijpers en natuurlijk weer een seizoensboom). Lenthe had intussen haar brood op en kwam af en toe ook even naar beneden lopen. Ze hielp me met het uitprinten van adresstickers (dat ging natuurlijk 2 x mis, ze scheurde ze verkeerd af) en het inpakken. Handig, zo’n hulpje!

Toen alle pakketjes klaar lagen gingen we terug naar boven. Ze wilde voorgelezen worden uit Alice in Wonderland. Dus hebben we op de bank samen zitten lezen. Ze wilde lekker op schoot. Daarna ging ze kleuren. Ik ging bij haar aan tafel zitten, zodat ik het boodschappen lijstje voor de komende week alvast kon maken. Tussendoor las ik de Allerhande, ik deed er wat inspiratie op voor herfstrecepten (zie mijn instagram van vandaag voor een van de recepten).

bloemkool quiche

Om half 11 werd Feetje pas wakker. Ik ging naar boven, deed een was in de wasmachine en deed Fee een schone luier en schone kleren aan. Daarna wilde ze natuurlijk drinken. Lenthe speelde intussen met de herfsttafel, maar kwam wel telkens dingen aan mij laten zien. Na het voeden was het alweer half 12 en moest ik Fee en Lenthe in de auto zetten. Sterre en Yuren hadden vandaag een margemiddag en waren dus al om 12 uur uit.

Na een hoop gedoe vanwege de schoenen van Lenthe die ze eerst niet aan wilde en die daarna niet lekker zaten, had ik om kwart voor 12 beide kindjes in de auto en konden we naar school. Terwijl ik Yuren en Sterre haalde, liet ik Lenthe en Fee even in de auto zitten. Het is maar een minuut, en dat scheelt een hoop in- en uitstap gedoe. Ik zette Yuren en Sterre in de auto en gaf mijn iPhone als tijdverdrijf. Intussen vloog ik de AH even in om een paar boodschappen te doen.

In de AH zag ik een moeder van school worstelen met 2 dwarse peuters op een AH vloer. Ze keek me veelbetekenend aan en ik zei:”Daarom heb ik ze maar even in de auto laten zitten”. Ze knikte lachend en zei dat ik groot gelijk had!

Na een kwartier was ik klaar en gingen we naar huis. Bij thuiskomst was het een grote chaos: iedereen gooide z’n jas en schoenen neer en rende naar boven. Ik riep ze terug om alles netjes op te ruimen. Dat ging niet zonder protest, maar ze luisterden. Daarna zette ik de boodschappen in de koelkast, dekte samen met de kinderen de tafel en voedde ik Fee even snel. Vervolgens was het tijd voor de lunch. Ik had broodjes gekocht, maar was zo dom geweest om 3 verschillende broodjes te kopen. Er ontstond al snel discussie wie welk broodje wilde en mocht en waarom. Ik maakte er korte metten mee door alles in 3 stukken te verdelen. Zo hadden ze allemaal hetzelfde. Prompt hoefde 2 van de 3 kinderen nog maar 1 soort broodje. Zul je altijd zien…

Fee genoot intussen van een broodkorst. Ze smult ervan, zo leuk om te zien! Helaas zit daarna wel echt alles onder de kruimels en geplet nat brood. Dat de schoonmaakster net geweest was, daar zag je onder de tafel niets meer van terug. Ach ja…

Na de lunch gingen de oudste drie door de kamer rennen. Met een hoop herrie en dreiging tot ruzie en vallen besloot ik dat rennen alleen buiten mocht. Toen was het snel afgelopen. Lenthe en Yuren pakten de reuzespeelknijpers en Sterre ging op de bank een boek lezen voor haar boekbespreking. Het ging zowaar even heel gezellig. Fee was inmiddels huilerig omdat ze moe was. Ik zei tegen de kinderen dat ik even met haar boven op bed ging liggen en dat ze gezellig moesten spelen. Ze mochten mij niet storen, want dan zou Fee wakker worden. Ze beloofden het.

Terwijl Fee aan de borst in slaap viel, ging het beneden een hele poos goed. Tot ineens Yuren met dikke tranen naar boven kwam en Fee wakker werd. Sterre had hem geslagen. Sterre kwam er op hoge poten achteraan en schreeuwde dat hij en Lenthe haar de hele tijd hadden geplaagd. Ik zag aan de grijns op het gezicht van Yuren dat dit verhaal klopte en sprak ze allebei aan. Lenthe had nog een verhaal over dat het allemaal per ongeluk was gegaan. Ik zei dat als je samen aan het fluisteren bent dat je Sterre gaat plagen het niet per ongeluk is. Oh, zei ze, hoe heet dat dan? Ik zei dat het “expres” heet en ze zei: oooh ja!

Ondanks dat het pas kwart over 4 was, vond ik het een mooi moment om alle kinderen (behalve Fee) te douchen. Sterre had zwemles gehad en moest haar haren wassen. Al met al zijn we met dat douchen zo’n half uur bezig, als je de dwarse buien van Yuren en Lenthe meetelt (nee ik wil geen pyjama aan, en ook geen sokken, en ik wil niet onder de douche vandaan en ik wil niet de douche-speeltje opruimen en en en)

Om kwart voor 5 mocht de tv aan. Even rust. Fee zette ik beneden in haar stoel met een rijstwafel en ik ging koken. Het was geen simpel recept, de hele keuken was na afloop ontploft, maar de bloemkool-quinoa quiche stond in de oven, boven keken ze rustig tv en Fee zat vrolijk in haar stoel, van top tot teen onder de rijstwafelkorrels. Ik smste naar Maik hoe laat hij ongeveer thuis dacht te zijn. Hij zei dat hij zo wegging. Ik keek rond naar de troep, maar realiseerde me dat er nog een was in de wasmachine moest en een was opgevouwen. Dus liet de troep even voor wat het was en ging dat eerst doen. Terwijl ik daar mee bezig was, hoorde ik Maik thuiskomen.

Ik dekte snel de tafel en ruimde beneden het speelgoed op. Fee was inmiddels aan het gillen, dus Maik pakte haar en ging op de bank zitten. Het eten stond in de oven en moest nog 10 minuten. Even kletsen samen op de bank. Hoewel maar kort, was dat toch even fijn en gezellig. Toen de oven liet weten dat de bloemkooltaart klaar was riep ik de kinderen naar beneden en gingen we eten. Sterre en Yuren vonden het lekker, Lenthe zat te kokhalzen. Fee zat er vrolijk bij in haar stoel met wat erwtjes. De vloer onder haar stoel werd een nog grotere ravage. Lenthe wilde het echt niet, en we besloten dat ze een boterham met kaas mocht. Dat werd een heel drama, want ze had bedacht dat er chocopasta op moest, maar dat ging mooi niet gebeuren. Nu heeft Lenthe nogal een doorzettingsvermogen, dus dat project duurde ongeveer een uur. Toen Yuren en Sterre hun tanden stonden te poetsen, Maik Fee verschoonde die een poepluier had en enorm was doorgelekt en ik onder de douche stond zodat Fee even bij mij kon douchen na de poepravage, besloot Lenthe eindelijk haar brood toch maar met kaas op te eten.

Rond half 8 las Maik boekjes met Lenthe en Yuren. Ik kolfde melk (want ik ga binnenkort 4 dagen naar IJsland zonder Fee) en ging haar daarna voeden. Sterre kwam er gezellig bij liggen. Inmiddels liggen de oudste twee te slapen en zit Sterre naast mij met Fee te spelen. Ik ben gedouched en lig lekker in bed. Ik ga nog niet slapen, maar nog even televisie kijken of wat tijdschriften lezen op de iPad. Tot ik in slaap val. Morgen weer een drukke dag!

Hoe was jullie dag?

op bed zitten

Vorig artikelDe Portugese Concept Store Amàlia in Den Haag
Volgend artikelEn, slaapt ze al door?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in