De Portugese Concept Store Amàlia in Den Haag

Amalia concept storeHet begrip “concept store” raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland. Dit fenomeen is komen overwaaien uit grote steden als New York en Parijs, waar van de combinatie shoppen, koffie drinken en eten al veelvuldig gebruik wordt gemaakt.

Natuurlijk blijven de grote steden in Nederland ook niet achter. Rotterdam en Amsterdam hebben inmiddels al een aantal concept stores en in Den Haag is zelfs een hele conceptstore route uitgestippeld met de naam “We love this city”. Onderdeel van deze route is de Portugese Concept Store Amàlia. Eigenaars Miguel, Mario en Ruben laten je kennismaken met een unieke combinatie van kunst, food en design. Alle producten komen uit het mediterrane Portugal.

Naast traditionele Portugese producten zoals de pastel de nata (Portugese custardtaartjes, mmm!) en Sardines Jose Gourmet, verkopen zij ook producten met een modernere meer urban stijl. Echt iets voor de hippe papa’s en mama’s dus!

Amalia concept store honing

Als je bij Amàlia iets koopt, heb je gegarandeerd iets unieks in handen. Zoals bijvoorbeeld een overheerlijke pot Portugese Aque Flavie honing met bladgoud. Of bijzonder toiletpapier in alle kleuren van de regenboog. Leuk als cadeau voor een housewarming…

Tot 29 februari 2015 is Amàlia tevens een pop-up restaurant op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Portugese kok José Maria Lino kan fantastisch koken, zo heb ik zelf mogen ervaren, en hij kookt bovendien alleen met biologische producten. Gisteravond was ik bij de her-opening, zodat ik de sfeer en producten alvast kon aanschouwen. Het is een prachtige zaak met originele producten, waar ik vast vaker ga komen. Bovendien ben ik heel benieuwd naar het pop-up restaurant! Het was in elk geval fijn om alvast de Portugese sfeer te proeven, want over 5 dagen gaan wij op vakantie naar Portugal! De opening was dus op zeker onderdeel van de voorpret.

Amalia concept store wijn

Nieuwsgierig geworden? Je vindt Amàlia Concept Store in de Molenstraat 18B. Zij zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op donderdag tot en met zaterdag zelfs tot 23.00 uur. Amàlia is een restaurant, lunchroom, patisserie en Concept Store. Je kunt er terecht voor authentieke Portugese delicatessen, designerschoenen en handgemaakte cadeau-artikelen.

Amalia concept store asperges

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here