De Portugese Concept Store Amàlia in Den Haag

Amalia concept storeHet begrip “concept store” raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland. Dit fenomeen is komen overwaaien uit grote steden als New York en Parijs, waar van de combinatie shoppen, koffie drinken en eten al veelvuldig gebruik wordt gemaakt.

Natuurlijk blijven de grote steden in Nederland ook niet achter. Rotterdam en Amsterdam hebben inmiddels al een aantal concept stores en in Den Haag is zelfs een hele conceptstore route uitgestippeld met de naam “We love this city”. Onderdeel van deze route is de Portugese Concept Store Amàlia. Eigenaars Miguel, Mario en Ruben laten je kennismaken met een unieke combinatie van kunst, food en design. Alle producten komen uit het mediterrane Portugal.

Naast traditionele Portugese producten zoals de pastel de nata (Portugese custardtaartjes, mmm!) en Sardines Jose Gourmet, verkopen zij ook producten met een modernere meer urban stijl. Echt iets voor de hippe papa’s en mama’s dus!

Amalia concept store honing

Als je bij Amàlia iets koopt, heb je gegarandeerd iets unieks in handen. Zoals bijvoorbeeld een overheerlijke pot Portugese Aque Flavie honing met bladgoud. Of bijzonder toiletpapier in alle kleuren van de regenboog. Leuk als cadeau voor een housewarming…

Tot 29 februari 2015 is Amàlia tevens een pop-up restaurant op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Portugese kok José Maria Lino kan fantastisch koken, zo heb ik zelf mogen ervaren, en hij kookt bovendien alleen met biologische producten. Gisteravond was ik bij de her-opening, zodat ik de sfeer en producten alvast kon aanschouwen. Het is een prachtige zaak met originele producten, waar ik vast vaker ga komen. Bovendien ben ik heel benieuwd naar het pop-up restaurant! Het was in elk geval fijn om alvast de Portugese sfeer te proeven, want over 5 dagen gaan wij op vakantie naar Portugal! De opening was dus op zeker onderdeel van de voorpret.

Amalia concept store wijn

Nieuwsgierig geworden? Je vindt Amàlia Concept Store in de Molenstraat 18B. Zij zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op donderdag tot en met zaterdag zelfs tot 23.00 uur. Amàlia is een restaurant, lunchroom, patisserie en Concept Store. Je kunt er terecht voor authentieke Portugese delicatessen, designerschoenen en handgemaakte cadeau-artikelen.

Amalia concept store asperges

Vorig artikelWie, wat, waar op Instagram: Somethingswedish
Volgend artikelEen dag uit het leven van een moeder met 4 kids
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in