Leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat

Leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat een zee van tijdHet komt regelmatig voor dat een collega of familielid de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en mag gaan genieten van zijn of haar pensioen. Meestal gaat dit niet onopgemerkt voorbij. De pensioenfeestjes en borrels die ik heb meegemaakt waren vaak een hele happening, inclusief lied en cadeaus. Maar wat geef je nou aan iemand die stopt met werken? Wat is een leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat? Ik heb het de laatste tijd aan aantal keren aan de hand gehad en zet wat cadeautips voor mensen die met pensioenraad op een rij. 

Lees ook: Leuke leesboeken om te lezen met een dekentje op de bank

Leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat

Een leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat is minder ingewikkeld dan je denkt. Vaak bedenk je iets dat past bij de persoonlijkheid van de pensioen gerechtigde. Is het een reisfanaat, een puzzelaar, een lezer, een sporter, een foodie, een klusser of een knutselaar? Of misschien is er wel een hele andere originele hobby die past bij een origineel pensioencadeau? In deze blog vind je tips om iemand te geven die met pensioen gaat. Tips rondom verschillende onderwerpen, dus er zit vast iets bij dat ook voor jouw collega, familielid of andere bekende een goed idee is. 

Een zee van tijd

Het boek “Een zee van tijd” van Youp van ‘t Hek en Marije Tolman deed ik recent zelf cadeau aan een collega. Een handboek voor iedere pensionada, omdat het zo lekker herkenbaar is en doorspekt van humor. Een zee van tijd, wat ga je er mee doen na je pensioen? 

zee van tijd youp achterkant

1000 dingen doen in Nederland

Altijd leuk is het boekje 1000 dingen doen in Nederland, boordevol tips voor leuke uitjes. Dit kun je over aardig wat weken uitsmeren, zo heeft de gepensioneerde nog jaren elke week een leuk uitje voor de boeg. Mocht ie zich vervelen. Ik heb dit boek al meerdere keren cadeau gedaan en het viel altijd in de smaak. Vaak doe ik er een kaartje in met mijn adres en vraag of er nog eens een kaartje van een van de mooie plekjes uit het boek kan komen. Andere leuke boekjes over uitjes en tripjes in Nederland zijn:

Leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat 1000 dingen doen in nederland

Bucketlist boeken rondom reizen

Voor de pensionada die Nederland wel gezien heeft en juist de wereld wil gaan ontdekken, zijn er een aantal leuke bucketlistboeken die de moeite waard zijn om te geven als cadeau voor iemand die met pensioen gaat. Reizen is immers iets waar je dan, buiten het seizoen om, lekker de tijd voor hebt!

Pensioenpuzzel

Ook erg grappig: de grote pensioenpuzzel. Puzzelen wordt natuurlijk automatisch geassocieerd met puzzelen, echt zo’n bezigheid waar je anders geen tijd voor hebt of geen zin in hebt wegens honderdduizend andere dingen die gedaan moeten worden. Hij heeft 1000 stukjes en is leuk voor fervente puzzelaars, maar ook voor mensen die dat juist nooit doen als grapje. 

Leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat de grote pensioenpuzzel

Boekje Hoera met Pensioen!

Dit is een puzzelboekje om de grijze massa boven een beetje actief te houden. Want als je niet meer hoeft te werken, hebben je hersenen andere gymnastiek nodig. Anders ga je hard achteruit. Grappig cadeautje waar vast om gelachen kan worden. 

boekje hoera met pensioen

Leuke pensioencadeautips voor foodies

Iemand die van lekker eten houdt kun je natuurlijk een leuke bon geven, een mooi kookboek of een verzamelgids met allerlei leuke restaurantjes in Nederland. Ook een tijdschrift zoals de Lekker 500 is leuk om te geven. 

culinaire tour door nederland

Vorig artikelHippe en vrolijke outfits voor dit voorjaar
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #417
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in