Gebruik een gezinsplanner of familieplanner

HH-gezinsplanner2020-detailZonder gezinsplanner ben ik lost. Een gezinsplanner of familieplanner, net hoe je het wil noemen, geeft rust. Ik plan wekelijks vooruit, soms zelfs twee weken. Dit overzicht helpt mij onverwachte situaties te tackelen. Zeker in een groot gezin heb je soms zoveel aan je hoofd, dat je wel eens iets vergeet. Daarom is een goed overzicht van alle afspraken en bijzonderheden belangrijk. Gebruik een gezinsplanner of familieplanner en voorkom onvoorziene zaken in het gezin. In deze blog tip ik 7 leuke gezinsplanners en kun je er twee winnen!

Lees ook: Free printable kalender 2021

Gebruik een gezinsplanner of familieplanner

Een gezinsplanner of familieplanner is heel handig in het gebruik. Je vult één of twee weken van te voren in wat van iedereen in het gezin alle afspraken zijn. Het liefst kan ik er ook nog op kwijt wat ik elke avond ga eten en is er ruimte voor verjaardagen en boodschappen. Doordat ik alle afspraken zo ruim van te voren al doorneem, kom ik niet voor verrassingen te staan in de week erop. Als er iets bijzonders is, zie ik dat al in het weekend en kan ik er meteen de voorbereidingen voor treffen.

gezinsplanner met masking tape op de muur plakken

Afspraken invullen

Is er iemand jarig? Dan moet er dus een cadeautje gekocht worden. Doe ik meteen in het weekend, zodat het op tijd in huis is. Als ik via bol.com bestel heb ik het vaak de volgende dag in huis. Moeten er gymspullen mee? Een blik op de gezinsplanner of familieplanner en ik weet het meteen. En wat gingen we ook al weer eten? Doordat ik ook de boodschappenlijst meteen maak met het invullen van de planner, zit ik nooit met een lege koelkast. Bovendien plan ik de maaltijden zo in dat het aansluit bij de sportafspraken van de kinderen. Als Yuren vroeg moet voetballen, let ik er op dat ik geen gerecht in plan waarvoor ik een uur in de keuken moet staan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gezinsplanner of familieplanner?

Ik heb gemerkt dat de ideale gezinsplanner of familieplanner niet bestaat. Ieder gezin is immers anders van samenstelling en iedereen werkt ook op een andere manier met een planner. Als je een groot gezin hebt, met 4 kinderen of meer, dan heb je een uitgebreide gezinsplanner nodig. Er moeten dan minimaal 6 gezinsleden op passen. Als je een ongedateerde gezinsplanner hebt, kun je ook meerdere vellen gebruiken en die onder elkaar ophangen. Er bestaan namelijk niet heel veel gezinsplanners voor gezinnen groter dan 6 personen.

gezinsplanner 6 personen hipenhot

Leuke en handige gezinsplanners of familieplanners

Zoals ik al schreef is het verschillend wat iedereen handig en leuk vindt als het gaat om een gezinsplanner of familieplanner. Ik heb de afgelopen jaren verschillende uitgeprobeerd, en er was altijd iets dat ik onpraktisch vond of wat ik juist miste. Vanuit die behoefte heb ik zelf een gezinsplanner gemaakt en deze laten drukken. Het is een ongedateerde gezinsplanner die geschikt is voor grote gezinnen met 6 personen. Doordat hij ongedateerd is, kun je ‘m ook gebruiken voor nog grotere gezinnen. Je scheurt dan twee vellen af die je onder elkaar hangt. Elke dag heeft een eigen kleur en er zijn per dag 5 regels per persoon om afspraken en tijden op te schrijven. De datum kun je bovenin zelf invullen, evenals verjaardagen (bij bijzonderheden) en wat je die dag wil eten. Helemaal rechts is er een extra kolom voor notities. Ik schrijf daar bijvoorbeeld op als iets op is en het op de boodschappenlijst moet voor de week erna. Je kunt de planner niet in z’n geheel ophangen, de bedoeling is dat je elke week een vel afscheurt en deze met maskingtape opplankt.Deze kleurrijke gezinsplanner voor 6 personen koop je hier.

HH-gezinsplanner2020

Maan familie weekplanner met stickervel

Een andere mooi vormgegeven weekplanner vond ik bij Maan Amsterdam. Er zit een leuk stickervel bij om feestjes aan te duiden en andere afspraken. Ook is er een kolom voor gezinsafspraken en voor afspraken voor in totaal 4 andere personen. Er zit een haakje op om ‘m op te hangen en je kunt voor meerdere weken vooruit werken. Ik vind ‘m qua kleur en vormgeving heel mooi, maar persoonlijk vraag ik me af of je in de praktijk die stickers echt gaat gebruiken. Daarnaast zou het voor ons gezin een te kleine weekplanner zijn met onze 4 kinderen. Maar wie 2 kinderen heeft wordt hier misschien wel heel blij van! Er is ook ruimte voor notities en je kunt zelf de datum invullen.

weekplanner maan amsterdam gezinsplanner

Familieplanner Mariëlle

Het leuke aan deze A4 familieplanner vind ik, dat er een schutblad is voor foto’s of namen. Hierdoor hoef je dat niet wekelijks opnieuw in te vullen, de kalender zit er namelijk gewoon boven en die scheur je steeds af. Je kunt ‘m dus ook ophangen. Er is ruimte voor 6 personen en je kunt ‘m starten op een moment naar keuze. Ik mis bij deze versie wel de ruimte voor notities en waar je kunt schrijven wat je gaat eten. Als je dat niet belangrijk vindt, is dit wel een hele mooie.

familieplanner marielle

Oh my goody family planner 2021

Heel veel gezinsplanners en familieplanners zijn niet ongedateerd en koop je dus voor het jaar 2021. Zo ook deze planner van Oh My Goody. Ik vind ‘m wel handig en ook rustig, met alleen zwart/wit. En je kunt ‘m dus ophangen, voor wie dat per se wil. Er is ook ruimte voor notities en je kunt er 5 personen op kwijt.

oh my goody gezinsplanner

Weekplanner Hee Goodies

Ook in zwartwit is deze weekplanner van Hee Goodies. Ik vind ‘m fijn, omdat ie eigenlijk erg op mijn eigen handige planner lijkt. Alleen is deze geschikt voor 5 personen in plaats van 6 en mis je de bijzonderheden en het vakje om je eten te plannen. Er zijn wel notities aan de zijkant en je kunt deze ophangen aan een haakje.

Hee Goodies gezinsplanner

Bobo Familieplanner

Ook de Bobo Familieplanner is een hele leuke! Deze is wel gedateerd, dus voor 2021, maar hij zal jonge kinderen zeker aanspreken. Er zitten extra dagplanners bij met 24 activiteiten magneten, waardoor ook je kleuter, die nog niet kan lezen, weet wat er op de planning staat elke dag. Heel grappig is ook de kleuterpraatplaat. Hiermee leg je de grappige uitspraken van je kind vast.

Win deze familieplanner! Ik mag er twee weggeven op Instagram, kijk snel wat je moet doen 🙂

Bobo Familieplanner

Relax mama gezinsplanner

Hoera, de Relax Mama gezinsplanner is er ook weer! Door velen geroemd, vanwege de grappige quotes en teksten aan de rand van de planner. Ook leuk zijn de stickers om de planner te personaliseren. Deze is voor 6 personen, maar wat ik zelf mis is de ruimte voor het avondeten. Al is er wel ruimte om notities te maken, dus die zou je daarvoor kunnen gebruiken. Handig is wel het ringbandje, waarmee je ‘m handig op kunt hangen. Als je even doorklikt kun je ook een afbeelding zien van de binnenkant.

Relax mama gezinsplanner

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #299
Volgend artikelHerfstbloeiers in de tuin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in