Een dagje naar Deltapark Neeltje Jans

Wie op vakantie is in Zeeland met de kinderen wil natuurlijk leuke dingen doen. Een van de parken die je kunt bezoeken is Deltapark Neeltje Jans. Hier kun je je zeker een hele dag vermaken, zelfs langer, want in 1 dag hebben wij niet eens alles gedaan en gezien. In deze blog vertel ik alles over een dagje naar Deltapark Neeltje Jans, wat ontzettend leuk is en wat wij minder de moeite waard vonden.

Overnachten in de buurt van Neeltje Jans

Wij logeerden in Walcheren, maar er zijn op Westerschouwen ook genoeg plekken waar je zou kunnen slapen, zoals bijvoorbeeld Landal Resort Haamstede. Hier hebben wij zelf ook eens een paar nachten geslapen en dat is heel goed bevallen. Een prachtig park, waar veel te doen is voor de kinderen en een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving.

Een dagje naar Deltapark Neeltje Jans

Neeltje Jans is ieder jaar vanaf 30 maart tot en met 4 november geopend. De openingstijden van Neeltje Jans zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. In het echte hoogseizoen zijn ze zelfs tot 18.00 uur geopend. Dat is fijn, want als je alles wil doen kom je eigenlijk nog tijd te kort. Wij waren er om stipt 10.00 uur ‘s morgens. Je kunt kaartjes ter plekke kopen of online, maar er stond voor welke keuze je ook had gemaakt een flinke rij. Uiteindelijk waren we dus pas tegen half 11 binnen.

Rondvaart

Bij de informatiebalie kun je extra activiteiten boeken. Zo is er bijvoorbeeld een rondvaart op de Oosterschelde, dit hebben wij ook gedaan. Om heel eerlijk te zijn vonden wij dit niet per se heel leuk. Tuurlijk, met mooi weer is een rondje varen prima, maar het kost ook veel tijd (een uur) en ik vond het persoonlijk niet zo informatief als ik had gehoopt. Ik zou dit dus niet zoals wij deden, als eerste inplannen. Beter voor de laatste ronde, als je nog tijd over hebt.

Zeehondenshow en zeeleeuwenshow

We bezochten ook de zeehondenshow. Dit was informatief en leuk en het duurde ook niet zo lang, waardoor de kinderen het goed volhielden. Ook bezochten we de zeeleeuwenshow. Dat was echt geweldig! Die zeeleeuwen zijn goed getraind en doen een heleboel bijzondere kunstjes. Je kunt ook met zeeleeuwen zwemmen. Dat is niet goedkoop, maar wel heel speciaal. Je kunt dat reserveren bij de informatiebalie. Ik heb zelf met wilde zeeleeuwen gezwommen in Australië en dat is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Delta Experience

Heel indrukwekkend vonden wij de Delta Experience. Hier beleef je eigenlijk wat kinderen hebben meegemaakt tijdens de watersnoodramp in 1953. Eerst kom je in een ruimte ingericht als een soort slaapkamer van een kind. Je hoort hoe het kind in bed ligt en de storm om het huis giert. Ook hoe het kind om mama roept. Door de geluiden, het donker en de wind om het huis heen is het net of je er zelf ligt. Daarna ga je naar een andere ruimte, waar een soort film rondom draait waar je de zee steeds hoger ziet worden en ten slotte ziet doorbreken. Het is zo levensecht, dat je werkelijk een idee krijgt van hoe mensen die beleefd moeten hebben. Sterre (11) vond het zo heftig dat ze na afloop moest huilen, Yuren (8) besefte het toch nog wat minder en had daar geen last van. We hadden de jongste kinderen ook mee naar binnen genomen. Zij vonden het wel spannend, maar hebben er verder geen last van gehad. Je kunt de trailer van Delta Experience hier bekijken.

Aquarium

Het aquarium is een soort kleine versie van Sealife in Scheveningen vonden wij. Minder spectaculair, maar toch leuk om te zien. Je kunt zelfs via een duikkooi de haaien voeren, maar dit hebben wij niet gedaan. Je zag de duikkooi wel hangen in het water, helaas was er niemand die dit ging doen toen wij er rondliepen.

Waterpark

Vanwege het mooie weer hadden we er aan gedacht de zwemkleren en handdoeken mee te nemen, en dat is maar goed ook, want Neeltje Jans heeft een geweldig leuk waterpark. Voor de kleintjes is er een veilig stukje met dammetjes en ondiepe stukjes water, voor de grote kinderen zijn er ook glijbanen en zo’n emmer die zich vult en dan leeg valt enzo. De kinderen hebben zich hier een hele poos vermaakt, ze konden er geen genoeg van krijgen. En geef ze eens ongelijk! Met mooi weer is er niks leuker dan spelen met water.

Orkaanmachine

Terwijl Maik met de jongste drie kinderen naar de roofvogelshow ging, die leuk was hoorde ik later, ging ik met Sterre naar de orkaanmachine. Hier krijg je een veiligheidsbril op en dan ga je naar binnen. Daar wordt een windmachine aangezet. Van windkracht 1 tot windkracht 12 ervaar je hoe hard de wind is. We vonden het allebei een beetje spannend van te voren, maar uiteindelijk viel het allemaal best mee. Wel grappig om dat zo eens te ervaren!

Rondleiding

Je kunt ook een rondleiding krijgen op de kering en zelfs in een van de pijlers naar binnen. Dat had ik graag gewild, maar helaas is dat maar 1 keer per dag in de ochtend. We hebben dat dus gemist, maar het is een goede reden om nog eens terug te komen.

Wist je dat?

Gaandeweg de dag kwamen er zowel bij mij als bij de kinderen allerlei vragen binnen over Neeltje Jans en de Oosterscheldekering. Zoals bijvoorbeeld waar de naam Neeltje Jans vandaan komt. Gelukkig staat er op de website van Neeltje Jans een hele uitgebreide “wist je dat“, waar wij alle antwoorden op onze vragen konden vinden.

Onze ervaring

Wij vonden Neeltje Jans een hele leuke ervaring en hebben ons er een hele dag prima vermaakt. Het allerleukste op Neeltje Jans vonden mijn kinderen de zeeleeuwenshow, gevolgd door het waterpark. Zelf vond ik Delta Experience erg bijzonder. Daardoor begrijp je meteen heel goed waarom de Deltawerken zijn gebouwd. Qua lunch kun je in het restaurant eten, maar het is niet per se gezellig en vooral veel pizza en friet enzo met gelukkig ook een paar gezonde broodjes. Wij hebben dat nu wel gedaan, maar een volgende keer zou ik zelf broodjes meenemen en die lekker buiten op een leuke plek ergens opeten. Pas wel op voor de meeuwen die overal op eten azen! Het leukste is het wel met mooi weer, omdat je dan gebruik kunt maken van het waterpark. Bij minder weer sla je dat over, maar ook dan is er nog genoeg te doen om je er een hele dag te vermaken!

Meer informatie

Wil je nog meer weten over Neeltje Jans? Praktische zaken zoals tarieven of het programma? Op de website vind je alles wat je wilt weten. Handig om je bezoekje vooraf goed te plannen. Neeltje Jans is zonder twijfel de moeite waard om te bezoeken met kinderen, sla het dus niet over als je in Zeeland bent!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #186
Volgend artikelOp de fiets naar Zeeland
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in