Rugtas weer helemaal hip

Hij is een beetje terug van weggeweest, de rugtas, want een lange periode zag je vooral schoudertassen en handtassen. Toch blijft een rugtas het meest comfortabel voor je lijf. Je verdeelt immers het gewicht op je rug. Daarnaast is het ideaal voor op reis, en het vakantieseizoen komt er aan. De rugtas is dus weer helemaal hip, en er zijn bovendien veel modellen te vinden die zowel praktisch als hip zijn.

Rugtas weer helemaal hip

Waar ik bijvoorbeeld vaak tegenaan loop bij persreizen, is dat ik een flinke camera mee wil nemen om mooie foto’s te maken. Daar ben je dan de hele dag mee aan het zeulen. Wie denkt dat persreizen alleen luieren betekent heeft het mis: vaak is er een meer dan vol programma. We moeten heel vroeg opstaan en elke minuut van de dag is gevuld. Zelfs tijdens de lunch en het avondeten ben je nog druk bezig met het maken van foto’s en maken van aantekeningen over een restaurant.

Praktisch

Een rugtas stop ik altijd in mijn koffer. Liefst niet te groot, maar er moet wel een flesje water in passen, een notitieboekje, mijn iPhone, mijn camera en eventueel nog wat extra ruimte om een vest in te stoppen als ik het warm krijg. Een rugzak meenemen is zoveel praktischer dan een handtas op reis. Dan krijg ik vaak last van mijn schouder, of hij glijdt van mijn schouder af omdat hij vrij zwaar is door alles wat ik mee wil nemen. Het liefst is en rugzak stevig, (spat)waterdicht en leuk! In de Kampioen van de ANWB stond toevallig deze maand een goeie test.

5 x de hipste rugtassen

Op Bagageonline zag ik een heleboel toffe rugtassen. Ik zocht er 5 uit die ik zelf best zou willen hebben!

  1. het leuke van de Fjallraven rugtas is dat hij mooi vierkant is. Daar hou ik van, ik vind het ook praktisch want er past veel in. Het kleurtje is mooi pastel blauw, maar hij is echt in superveel kleuren beschikbaar!
  2. The North Face kwam als een van de beste uit de test in de Kampioen, je moet zelf maar eens nalezen waarom precies. Hij heeft in elk geval veel voordelen en ik vind het vakje voor pennen en notitieboekjes superhandig, omdat ik die altijd mee heb. Zo vind je ze snel terug en ze beschadigen niet snel.
  3. Van Samsonite vind ik de combinatie rugtas/trolly voor zakelijk gebruik heel handig. Ik reis vaak met alleen handbagage en soms neem ik inderdaad ook mijn laptop en/of iPad mee. Op mijn iPad lees ik magazines en mijn laptop gebruik ik om alvast artikelen te schrijven en foto’s te verwerken. Deze trolly is ideaal op het vliegveld, maar ook te gebruiken als rugtas.
  4. Deze vind ik gewoon grappig voor de kinderen. Past goed bij het liedje “Haaialarm” van Kinderen voor Kinderen, dus ze zullen hem helemaal te gek vinden als deze mee mag op vakantie. Dat wordt niet zeuren wie de rugtas moet dragen, dat wordt ruzie wie ‘m mág dragen!
  5. De CarryOn laptoptas lijkt me ook weer erg handig om oa mijn laptop in mee te nemen. Hij is superstevig en erg handig in het gebruik, door allerlei ritsen en extra vakken om kaarten en reisgidsen op te bergen.

Zit hier niks voor je bij? Je kunt natuurlijk ook zelf een kijkje nemen tussen alle rugtassen en je eigen keuze maken.

Vorig artikelMet dit apparaat maak je thuis echo’s als je zwanger bent
Volgend artikelSpiegeltje, spiegeltje aan de wand. Welke is het mooiste van het hele land?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in