De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Holland

thee-en-pluktuinen-Noord-HollandAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Noord-Holland. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Holland

Olmenhorst in Lisserbroek is een van mijn favorieten. Wij zijn ieder jaar wel een paar keer te vinden: bij de Appelpluk, met Pinksteren bij de Voorjaarsfair of gewoon tussendoor, als de kindjes lekker in de speeltuin willen spelen en wij gezellig buiten willen lunchen. Je kunt een picknickmand klaar laten zetten en in de boomgaard picknicken, en we nemen ook altijd wat lekkers mee uit de Landwinkel. Aanrader!

Olmenhorst appelparade 2015
Olmenhorst

Bij Annemiekes pluktuin in Hillegom kom je om bloemen te plukken. Er staat ook koffie, thee, limonade en appeltaart voor je klaar.  

Annemiekes pluktuin
Annemiekes pluktuin- Fotocredit Hipaholic.nl

De Fruittuin van West in Amsterdam trapt het zelfoogst seizoen af met een groots openingsfeest op 18 en 19 juni. Je kunt er heerlijk fruit plukken! Verder is er een Tuin Café en een winkel. Het proeflokaal van Fruittuin van West is de verbinding tussen binnentuin en boomgaard. Je kunt hier genieten van eigengemaakt appelgebak, ouderwets lekkere wentelteefjes of andere eigen-aardigheden. Ook dorst kan hier lekker worden gelest; bijvoorbeeld met een eigen gemaakt sapje, koffie of thee.

Fruittuin van West Amsterdam
Fruittuin van West Amsterdam

Theetuin Pronkjewail vind je in Opperdoes, vlak bij Twisk. Dit is een West-Fries dorpje, dat je niet moet verwarren met Friesland, want West-Friesland hoort echt bij Noord-Holland. Desondanks heeft het wel een fijne Friese sfeer. Lekker buiten zijn hoort erbij en dat kan nergens beter dan in deze leuke Theetuin. Overal zijn er hoekjes gecreëerd, zodat je altijd wel een prettig plekje vindt om heerlijk te zitten.

theetuin pronkjewail
theetuin Pronkjewail

In de landelijke omgeving van Bakkum zo’n 2 kilometer ten zuiden van de Egmondse Abdij tref je van het vroege voorjaar tot de laatste herfstweken vele soorten bloemen aan in Pluktuin Bakkum. Met een emmer en een schaartje het land op om zelf een boeket samen stellen. In het voorjaar tulpen en tegen de zomer een grote variëteit aan snijbloemen. Koffie, thee en limonade + een zakje chips zit bij de prijs inbegrepen.

pluktuin bakkum
Pluktuin Bakkum

In de Zomerbloemen Pluktuin in Nes aan de Amstel kun je midden in de bloemenzee lunchen of een high tea nuttigen! Als je de foto’s op de website ziet wil dat meteen, wat een bloemenpracht en gezelligheid, mits het weer meewerkt natuurlijk. Verder pluk je er bloemen, kun je er kinderfeestjes vieren en zijn er allerlei andere activiteiten.

Pluktuin amstel aan de nes
Zomerbloemen Pluktuin in Nes aan de Amstel

Bij Fruitkwekerij ‘t Keetje in Lutjebroek kun je allerlei leuke activiteiten beleven. Je kunt je eigen fruit plukken, lekker op het terras zitten, ontzettend leuke (educatieve) kinderfeestjes beleven en lekkers in de winkel kopen. ‘t Keetje is tevens een zorgboerderij.

t keetje
‘t Keetje

De Kneppeltuin in Warmenhuizen heeft fruit (vooral aardbeien) en bloemen. Koppel het aan een leuke fietstocht en je hebt een perfect dagje uit. Aan het eind van de middag maak je aardbeientaart, aardbeienjam, of smikkel je gewoon eindeloos aardbeitjes die je eerder nog zelf plukte.

Kneppeltuin
Kneppeltuin

Bij Van Reeuwijk in Abbenes pluk je van mei tot oktober aardbeien, frambozen en kersten. Er zijn ook mini-komkommertjes en tomaatjes. Er liggen lege plakbakjes klaar in de winkel. Je kunt plukken zoveel je wilt, en naderhand weegt je het vers geplukte fruit af en betaal je. De aardbeien worden geteeld in bakken op stahoogte, dus je hoeft niet te bukken. Voor de mensen die wat slechter ter been zijn, is er een aardbeienkas direct langs het pad, met harde en vlakke ondergrond.

Zelfpluk reeuwijk
Zelfpluk Reeuwijk

Mevrouw Cha in Stompetoren is beperkt geopend, maar wel erg leuk! Ze heeft ook een webshop en organiseert zelfs theereizen! De theekamer Mevrouw Cha is iedere eerste zondag van de maand geopend van April tot en met September of op afspraak. Zie haar website voor meer informatie!

mevrouw cha
De Theekamer van Mevrouw Cha

De Zelfpluktuin Texel in Oudeschild werd heel veel vaak getipt door onze lezers, ik vermoed dus dat het een geweldig leuke plek moet zijn. Pluk je eigen groente, fruit en bloemen. Na het plukken kun je heerlijk ontspannen op het binnen- of buitenterras met een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk zelfgemaakte taart. Of kies je liever voor een glas aardbeienlimonade, een verse vruchtensmoothie of een ambachtelijk gemaakt schepijsje? Aan jou de keus!

Zelfpluktuin Texel
Zelfpluktuin Texel

Theetuin de Libel is een oase van rust, verscholen op een nostalgisch plekje in Andijk. Een plek waar je kunt genieten van de natuur, de rust en de dieren. Dit, gecombineerd met vele lekkernijen en een uitgebreide keuze van diverse soorten thee maken een bezoek meer dan waard. Je kunt hier ook terecht voor workshops.

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

theetuin de libel
Theetuin de Libel

Woon jij in Noord-Holland en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelInterview met een travelblogger: Roëll van WeAreTravellers.nl
Volgend artikel10 hotspots langs de Amsterdamse grachten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in