Leg je herinneringen vast met een digitale camera

fuji systeemcameraDigitale camera’s. Ze zijn niet meer weg te denken, alhoewel ik een geboortejaar heb waardoor ik de periode van een analoge camera nog goed weet. Ik weet nog hoe ik zuinig deed met de 30 foto’s op mijn rolletjes, vol spanning naar de fotograaf ging om ze te laten ontwikkelen na een vakantie en altijd voor de 1 uur service koos, omdat ik zo ongeduldig was… Tegenwoordig leg ik mijn herinnering vast met een digitale camera.

De keuze is reuze

Ik heb al heel wat digitale camera’s versleten. Mijn allereerste digitale camera was nog een vrij groot ding. Later stapte ik over naar een compact camera, die ik snel in mijn tas kan stoppen en toch mooie foto’s geeft. Toen ik kinderen kreeg, en me meer in fotografie ging verdiepen, koos ik een digitale spiegelreflexcamera. Ik wilde daar natuurlijk ook een paar gave lenzen bij hebben, zodat ik diepte in mijn foto’s kon krijgen. Ik ontdekte dat ik prachtige spontane foto’s van de kindjes kon maken met een lens die veraf dichtbij kon halen. Vooral buiten, op het strand of op vakantie in een mooie omgeving had ik de beste resultaat. Momenteel overweeg ik een systeemcamera. Dat zou the best of both worlds geven en lijkt me vooral handig als ik op persreis ben. Welke ik ga nemen weet ik nog niet, de keuze is reuze en ik moet me er nog eens goed in verdiepen.

On my wishlist

Naast een systeemcamera, staan er voor mijn digitale spiegelreflexcamera ook nog wat cameranu op mijn wishlist. Zo zou ik nog heel graag een groothoeklens willen. Het lijkt me prachtig om op reis 360 graden foto’s te kunnen maken. Verder staat een macrolens op mijn lijstje, en ook een goed en groot statief om natuurverschijnselen zoals een spuitende geiser of het Noorderlicht bijvoorbeeld goed vast te kunnen leggen. Dit lukt mij nu onvoldoende.

Als ik tijd had…

Als ik de tijd had, zou ik ook best een cursus willen volgen, om ècht goed met mijn camera’s te kunnen leren werken. Helaas is dat nu, met de kindjes, niet echt te doen. Ik lees wel veel over fotografie, en zo steek ik al lezende en doende toch steeds wat op. En ooit, als de kinderen groter zijn, ga ik er een keer echt mee aan de slag.

Wat zou jij nog willen leren over fotografie en wat staat er bij jou op je wensenlijstje aan camera’s of cameratools?

cameras-en-cameratools

Vorig artikelIk heb een horloge tic…
Volgend artikelStuur mij een kaart en win
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in