Een kijkje achter de schermen bij ….BL-ij

BibiBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Bibi van BL-ij.

Hoi Bibi! Vertel eens wie je bent.
Ik woon in Arnhem met mijn vriend en 2 poezen. Een interview en ons huis heeft vorig jaar uitgebreid in de 101woonideeen gestaan, waarin je een kijkje binnen kunt doen 😉

Hoe is je webshop ontstaan?
Ik ben een webshop aan mijn site gaan koppelen, na het openen van mijn studio/winkel in het centrum van Arnhem. Op social media postte ik veel beeldmateriaal van mijn producten waardoor de vraag naar een webshop ontstond.

Inpakken

Waar komt de naam BL-ij vandaan?
Uit een behoefte om dàt de creëren wat ik niet voor een opdrachtgever kon ontwerpen, richtte ik begin 2005 BL-ij op. De naam BL-ij ontstond uit de 2 hoofdletter initialen van mijn naam; Bibi de Lang, voeg er ‘-ij’ aan toe en alles viel op zijn plek. Dat is wat ik wil, blij worden van mijn werk en dat delen met anderen!

Wat geeft je energie in je werk?
Als ik mooie en inspirerende dingen zie. Dan wil ik meteen aan de slag!

Kaartenrek

Wat is het mooiste wat je ooit maakte?

Dat vind ik lastig te beantwoorden. Elk product dat ik ontwerp is op dat moment het mooiste 😉 Ik streef elke keer weer mezelf uit te dagen en te verbeteren.

Ontwerp je alles zelf of koop je ook spulletjes in?
Op dit moment streef ik er weer naar alleen de eigen collectie nog in de webshop te verkopen. Begin dit jaar ben ik verhuisd met de studio naar een grotere werkplek, waar ik meer ruimte heb voor het ontwerpen. Dat heeft me doen besluiten de winkel af te stoten waardoor ik me meer kan focussen op het ontwerpen. In de webshop zijn nu nog enkele producten te vinden die ik verkocht van andere ontwerpers uit de tijd van de winkel. Deze zijn momenteel in de sale 😉

maandplanner

Hoe ziet je werkplek er uit?
Ik heb een externe werkplek. Waar ik samen met mijn collega Yvette Jacobs ook ruimte heb voor mijn andere label Little black book. Er is een kantoor gedeelte waar mijn computer staat en een grote werktafel voor productie. Achter hebben we een grote werkplek waar we oa. met porselein werken. Onze studio is soms ook geopend als winkel! Wil je een keer live komen shoppen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

werkplek2Werkplek

 

 

 

 

 

 

 

Waar vinden we je op de social media?

Overal! TwitterFacebook, Instagram en blogspot

Het brengt me heel veel, het is een soort reclamezuil, maar ook veel meer!  Ook een kijkje achter de schermen van BL-ij en wie ik ben. Een plek waar ik van alles deel; van inspiratie, places to go, kijkje in de keuken van het ontwerpen en de productie, nieuwe producten tot mijn poezen.

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Ik voelde me heel trots toen ik las in de 101woonideeën dat Lisa van de winkel Elle aime, ook verkooppunt van BL-ij, mij als inspiratie zag om ook voor zichzelf te beginnen. Ze is ook pas verhuisd naar een groter pand, super leuk!

Sfeer

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Ik maak graag stedentripje, Amsterdam, Parijs, Londen! Als echt stadsmeisje krijg ik veel energie van een inspirerende stad! Museum bezoeken, unieke winkeltjes vinden en uiteraard lekker lunchen!!

Wat is je best verkochte artikel?
Phoe, da’s lastig. Het hangt ook wel een beetje van het seizoen af. Toen ik de Snowflakes had bedacht twijfelde ik over of men het wel leuk zou vinden, ik bestelde ze en was binnen 1 maand alles kwijt! haha, dat had ik niet verwacht. Dit jaar dus maar het dubbele besteld.

Verder blijft de envelopmal ook nog steeds een succes. En de postkaarten blijven hardlopers.

Snowflakes

Welke producten wil je onze lezers laten zien?

  1. Uiteraard met de komende feestdagen de Snowflakes!
  2. In de DIY afdeling is de Flags template Maak heel makkelijk een custom made vlaggenslinger met deze triplex mallen.
  3. Nieuwste aanwinst in de BL-ij collectie is de maandplanner. Een A3 planner waarin je overzichtelijk je maand kunt plannen.
  4. In het kader van plannen is mijn favoriet op dit moment de verjaardagskalender: ‘the days are long but the years are short’.
  5. Notebook ‘thoughts that crossed my mind’. I love schriftjes en notitieboekjes! Volgend jaar bestaat BL-ij 10 jaar en ik ben bezig met een serie nieuwe schriftjes daarvoor (meteen een primeurtje ;))

thoughts which crossed my mindvlagtemplate

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here