Een kijkje achter de schermen bij… Helen van Bijderwets

Profiel_Social_Vierkant kopie Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Helen van Bijderwerts.

Dag Helen, leuk dat we je mogen interviewen!
Vind ik ook! Bedankt voor de uitnodiging.

Vertel eens iets over je thuissituatie.
Ik woon samen met mijn man Pascal en onze zoon Guy in Pijnacker. In een fijne eengezinswoning op nog geen kwartier van Rotterdam.

Waarom en hoe ben je met Bijderwets gestart?
Bijderwets is ontstaan doordat ik een cursus haken ben gaan doen samen met mijn schoonzus. Ik had de smaak te pakken en dacht, waarom geen webshop? Vrienden en familie vonden mijn producten erg leuk. Daarna duurde het wel even voordat ik uiteindelijk de webshop had.  Gelukkig is mijn man programmeur en zo is de website ontstaan.

En hoe bedacht je de naam?
Eigenlijk had ik een andere naam bedacht. Uiteindelijk was deze naam niet zo handig en moest ik op het laatste moment iets anders  bedenken. De naam die ik had bedacht was een afgeleide van een woord uit het Zuid-Afrikaans. Ik vind dit een erg grappige taal dus ben ik opnieuw gaan zoeken in Zuid-Afrikaanse woordenlijsten. Daar ben ik het woord bijderwets tegengekomen, wat zoveel betekent als : wat past bij de huidige tijd/ modern. Niet ouderwets maar bijderwets!

grijs-groene-potjes kopie

Hoe ziet je werkdag eruit?
Momenteel is het een beetje rommelig. Sinds de geboorte van onze zoon ben ik op zoek naar een nieuw werkritme. Ik ben gewoon heel de week thuis met de kleine man en probeer als er tijd voor is tussendoor wat te werken. Helaas gaat dit niet altijd op, dus heb ik op dit moment een halve dag in het weekend om het hoognodige te doen. Hiervoor werkte ik iedere dag aan mijn shop en blog. Ik hoop in de toekomst in ieder geval een dag voor mijzelf te hebben zodat ik echt weer wat meer kan gaan doen.

En je werkplek is dus aan huis of toch ergens anders?
Mijn werkplek is gewoon aan huis. Op zolder heb ik samen met mijn man een mooie werkkamer. Daar heb ik veel licht zodat ik daar ook mijn producten kan fotograferen. Ik heb er een heerlijke grote tafel waar ik al mijn ideeën uitwerk. Er staat zelfs een box zodat Guy ook op mijn werkkamer kan spelen. Maar op dit moment werk ik voornamelijk beneden in de woonkamer aan de eettafel. Wat overigens ook een erg fijne en gezellige plek is.

Heb je bepaalde dingen die je altijd doet als je aan het werk bent?
Het moet altijd wel opgeruimd en netjes zijn omdat ik anders niet kan werken. Tijdens het haken en maken ontstaat er dan wel weer een enorme ravage, maar dat hoort bij het proces. Als ik aan het haken ben vind ik het heerlijk om naar muziek te luisteren. Ik luister dan graag naar mijn favoriete Nederlandse band BLØF.

werkplek

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?
Tegenwoordig heb ik een klein handenbindertje en daar ben ik het grootste deel van mijn tijd mee bezig. Lekker spelen, eten en in bad. Daar buiten ga ik elke week trouw naar naailes. Voor de gezelligheid, maar ook om wat leren. Misschien dat er in de toekomst ook wat producten van de naaimachine gaan komen. Verder vind ik het heerlijk om te wandelen. Naast onze straat ligt een heel lekker groen gebied waar veel vogels en schapen zijn te zien. Dus daar vind je mij en Guy bijna iedere dag. Ik kijk alweer uit naar het voorjaar wanneer de lammetjes weer in de wei lopen.

Hoe bedenk je nieuwe producten?
Het is niet zo dat ik een dag ga zitten bedenken wat ik wil gaan maken. Vaak kom ik op nieuwe ideeën als ik aan het wandelen ben. Ook mislukt een idee wel eens, maar ontstaat er spontaan een ander product. Je kunt mij ook vinden in de kringloopwinkels. Daar neem ik ook wel eens spullen van mee. Op dat moment weet ik vaak nog niet wat ik ermee wil doen, maar na verloop van tijd (dit kan soms pas na een jaar zijn) heb ik opeens een idee wat ik met die spullen wil maken. Soms ben ik wel eens bang dat ik opeens geen ideeën meer heb. Gelukkig is mij dit nog niet overkomen. Het is ook lastig om iets unieks te verzinnen. Bijna alles is al wel eens gemaakt, maar zolang je bij jezelf blijft en je eigen stijl aan houdt komt het wel goed.

Draag je je eigen werk vaak?
Ja ik draag regelmatig mijn eigen producten, zoals mijn ketting, ring bubbel, ketting memories, ketting blok en oorbellen cirkel. De gehaakte hoesjes-sok wordt ook in huis gebruikt. Mijn nieuwste product, de pannenlap, heb ik eerst grondig thuis getest. Deze bevalt erg goed en is dus nu ook in de shop te vinden. Onze zoon maakt regelmatig gebruik van het speenkoord.

Waar vinden we je online?
Je kunt me vinden op mijn website, Facebook, Instagram en Twitter. Gezellig als je een kijkje neemt!

Welke producten wil je onze lezers graag laten zien?
Eigenlijk al mijn producten maar als ik moet kiezen dan deze:

–       Ketting bubbel

HW-kleur-roze-zonder-tekst

 

–       Oorbellen cirkel

nieuwe-kleuren

–       Pannenlappen

pannenlappen pan

–       Speenkoord

blauw-speenkoord

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #9
Volgend artikelRust en inspiratie: mooie combinatie
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in