Foto weekoverzicht Judith #9

uitgeichte-afb-wee-9Een nieuwe week, met nieuwe kansen! Zo begon ik, nog steeds hoogzwanger, aan de week. Het was op maandag heerlijk weer, echt een beetje lente-gevoel kreeg ik er van. ‘s Morgens moest Maik voor een afspraak naar Nooddorp. Ik besloot met Lenthe naar Koffie & Kind te gaan. Dat is een soort kinderdagverblijf, speciaal ingericht voor mama’s die lekker onder het genot van een kopje koffie willen kletsen, terwijl de kinderen spelen. Het zit in de buurt van het ziekenhuis waar ik ga bevallen, dus ik durfde het aan. In geval van nood kon ik er lopend naartoe. Dat bleek uiteindelijk natuurlijk niet nodig.

Ik at worteltaart, trakteerde Lenthe op een muffin en keek hoe ze gezellig speelde met de andere kindjes. Deze foto maakte ik, toen ze verkleed was als “mama”. Echt genieten hoor, dat koppie!

IMG_7471

Toen Maik ons weer kwam halen, ben ik nog even gaan werken aan een paar campagnes. Ik had steeds het gevoel alles zo snel mogelijk te willen afronden, omdat de bevalling elk moment zou kunnen beginnen. Natuurlijk liet die bevalling gewoon nog op zich wachten.

Van maandag op dinsdag sliep ik superslecht door het brandend maagzuur. Ik begon er echt van te balen dat er weer een nacht voorbij was zonder actie. Ik liet de thee tijd al om half 10 beginnen en at een overheerlijke chocoladetaart die een buurvrouw me de dag ervoor had gebracht. Heerlijk!

IMG_7492

Daarna maakte ik wat foto’s voor bij de blog over de Belgische wijn en het gratis printable wijnboekje, zo leuk! Terwijl ik daar met de rosé in mijn hand stond en de zonnestralen naar binnen vielen kreeg ik ontzettende zin in een glaasje wijn. Helaas, dan moest eerst de baby er uit zijn. Even wachten nog dus.

IMG_7502

‘s Middags gingen we naar de gynaecoloog. Gewoon voor controle. Hij begreep wel goed dat ik ontzettend begon te balen en bood aan om te kijken of ik “inleidbaar” was. Dat bleek ik te zijn, ik had wat ontsluiting. Wat hem betreft mocht ik al voor inleiden kiezen, donderdag of vrijdag. Maar bij mij en Maik overheerste ondanks het wachten toch nog het gevoel van het “magische” moment te willen ervaren dat zo’n bevalling spontaan begint. Dus gingen we weer naar huis. Maik ging vervolgens de kinderen van school halen en nam ze mee naar zijn ouders, zodat ik even rust had.  Ik ging op bed liggen. Gek genoeg kreeg ik toen toch weer wat voorweeën, alleen kwamen om half 4 de boodschappen die ik online had besteld en was ik daar zo van afgeleid, dat het weer stopte. Balen!

IMG_7507

‘s Avonds ging ik vroeg naar bed en werd vervolgens om 1.15 uur wakker. Weeën! In eerste instantie dacht ik dat het om voorweeën ging, maar tegen kwart voor twee besefte ik dat het om het echte werk ging. Het werd nogal een spectaculaire bevalling, die ik dit weekend al heb uitgeschreven en online heb gezet. Wie het wil lezen kan dus even doorklikken:

Het bijzondere bevallingsverhaal van Fee deel 1

Het bijzondere bevallingsverhaal van Fee deel 2

Het bijzondere bevallingsverhaal van Fee deel 3

juut met fee na het douchen

Op woensdagochtend lag ik dus eindelijk met verse baby in mijn bed. Ik voelde me zo trots en gelukkig, maar ik was ook zwaar onder de indruk van de heftige en bizarre bevalling. Die dag bracht ik grotendeels door in bed. Bijkomen, voeden en meer van dat soort dingen. Kennis maken met de kraamhulp, de verloskundige die langskwam voor de nazorg. En natuurlijk veel mooie foto’s maken van Fee. Ook maakten de andere kids kennis met hun nieuwe zusje. Wat waren ze blij en trots!

kindjes kijken naar fee in de box

Op donderdag en vrijdag deed ik uiteraard ook weinig. Wel kwam ik mijn bed al uit en verzorgde ik de boterhammen voor de kinderen. Ik voelde me dus heel fit! Toch probeer ik die dagen ook mijn rust te pakken. Mijn bekkenbodem heeft een klap gehad en de zwangerschap heeft ook zijn sporen nagelaten. Ik moet dus niet teveel gaan doen. Ik word deze dagen enorm verwend door Maik met sushi en carpaccio en ik drink ook een half glaasje champagne en rode wijn. Heerlijk!

sushi en champagne

In het weekend waren de kinderen natuurlijk allemaal thuis. Dat was reuze gezellig, maar ook best wel druk. Gelukkig nam de kraamhulp ze een paar keer mee naar de speeltuin, zodat wij even konden bijkomen. De nachten verlopen best goed, we krijgen toch zeker wel 8 uurtjes slaap. Niet achter elkaar natuurlijk, maar toch. De andere kinderen slapen goed, waardoor we ons alleen met Fee hoeven bezig te houden ‘s nachts.

En iedere dag worden we verrast met zoveel leuke kaartjes en cadeautjes per post! Echt genieten!

cadeautjes en kaartjes

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelVandaag is … groen!
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij… Helen van Bijderwets
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in