Een kijkje achter de schermen bij Hip je huwelijk in

birdcageveil1Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Chantal die het gezicht is van Hipjehuwelijkin!

Vertel Chantal!
Mijn naam is Chantal, ik ben 39 jaar oud en ik woon in een iets te klein maar fijn hoekhuis in Oss.. Vlakbij de polder dus lekker rustig en je loopt zo de rust en natuur in. Maar je bent ook met een paar minuten fietsen in het centrum: ideaal! Ik ben getrouwd met Gertjan en samen hebben we 3 kinderen: Isolde van 7, Art van 6 en Phileine van 5. Naast ons vijven woont ook Tsuno nog bij ons, een zwarte en chagrijnige kater van 11.

Hoe is je bedrijf ontstaan?
Vrij toevallig eigenlijk. Ik had destijds een baan bij een pharmaceutisch bedrijf waar ik vooral veel nadacht achter de pc. Als uitlaadklep ben ik dingen gaan maken. Dit was in eerste instantie van alles: vogelhuisjes, kraamcadeautjes, ringkussens. En opeens was het idee geboren om een webshop te beginnen, alweer 9,5 jaar geleden! Meteen bleek dat de ringkussens voor bruiloften enorm in trek waren. Toen de kans zich voordeed om te stoppen met werk en fulltime voor de webshop te gaan, ben ik, 7 jaar geleden, gaan specialiseren in ringkussens. Een half jaar geleden ben ik gestopt met deze webshop, ik verkocht zoveel dat ik alleen maar productie aan het draaien was. Ik wilde weer meer plezier en uitdaging en heb een nieuwe shop opgezet met niet alleen ringkussens, maar ook something blue, something old, sixpence en accessoires. Helemaal opnieuw beginnen dus: best pittig, maar ook wel een hele leuke uitdaging.

old_new_blue2_1

Hoe zag je eigen bruiloft eruit?
Onze bruiloft was heel relaxed, we hadden een groep van 65 man uitgenodigd voor de hele dag. We zijn getrouwd in een museum en hadden een feest met BBQ op een klein kasteel. We bleven slapen in het torenkamertje van het kasteeltje. Heel traditioneel!  De volgende dag terug met de auto van mijn zwager, en alles nog eens overgedaan. Eerst met onze families en beste vrienden een uitgebreide high tea en daarna nog een borrel met de mensen van werk.

Zou je, met de kennis van nu, de dag anders inrichten?
Hoewel de dag perfect was, zou ik nu wel dingen anders doen. Ik heb al een aantal jaren een blog, waarop ik met name de kleinere ondernemers in de trouwbranche wil laten zien. Daardoor ken ik nu zoveel leuke mensen en adresjes, deze maken een bruiloft nog persoonlijker. Ik zou zeker een zelfstandige BABS inhuren (al waren alle fouten die onze gemeente-babs maakte achteraf ook best grappig) en ik zou veel meer aan decoratie en aankleding doen. Maar ik zou heel graag nog een keer trouwen, met de kinderen erbij… dus wie weet?

werkplek_hipjehuwelijkin4

Waar ben je echt trots op?
Mijn kinderen. Uiteindelijk zijn zij het mooiste en beste dat ik ooit heb gemaakt.

Wat werk betreft: Lastig, er zijn een hoop mooie momenten geweest. Maar ik denk dat het toch het hele traject met mijn ringkussen-shop is. Zeven jaar geleden had nog niemand gehoord van ringkussens (ze waren spierwit, slap en duur). In zeven jaar tijd heb ik er duizenden gemaakt, in allerlei stijlen. Ik heb het product toch wel een beetje ‘op de kaart’ gezet. Daar ben ik zeker trots op.

werkplek_hipjehuwelijkin5

Waar is je werkplek?
Ik werk vanuit thuis. Ik heb een grote ruimte met een enorme kledingkast tot het plafond, een bureau, een vitrinekast en een grote tafel. En nog te weinig ruimte. Hoewel ik droom van een eigen pandje (en ja, ook over een echt stenen winkeltje) is een werkplek aan huis gewoon heel praktisch. Ik krijg veel last-minute bestellingen en deze kan ik vaak ‘s middags dan toch nog inpakken en op de post doen. En ik kan in periodes van drukte mijn productiviteit makkelijk opschroeven. Nadeel is dat je werk altijd om je heen is. Ik vind de balans werk-prive wel moeilijk, zeker nu de kinderen naar school zijn, afspreken met vriendjes en vriendinnetjes en veel sporten.

 

 

Waar treffen we je online?

Je kunt me vinden op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest.

Ik denk dat Social Media belangrijk is, het is een hele snelle manier om mensen te bereiken. Maar het is ook heel vluchtig. Ik geloof dat er een beweging gaande is waarbij mensen toch liever persoonlijk contact hebben, zeker in de trouwwereldje is contact en persoonlijkheid belangrijk. Social Media kan wel een laagdrempelige manier zijn om een eerste contact te maken. Maar er gaat niets boven persoonlijk contact.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Edelsmeden. Twee keer per week ben ik een ochtend in het atelier te vinden. Ik werk vooral met zilver en ik vind het hele proces te gek: van ontwerp, via het hele grove werk met een brander, hamer en vijlen, tot een heel klein en fijn sierraad. Ik haal er ook veel inspiratie en soms ook producten. Daarnaast loop ik drie keer per week hard en heb ik een moestuin. Maar mijn allergrootste hobby is koken, in de keuken kom ik echt tot rust. Dingen uitproberen, muziekje erbij en laat mama maar lekker even met rust.

ringkussentje_geborduurd-namen_trouwdatum_hart_6

Wat is je best verkochte artikel?
De Pin your sixpence. Een sixpence is een oude engelse munt, onderdeel van het ‘something old, something new’-rijmpje. De bruid draagt hem traditioneel in haar schoen voor geluk en voorspoed. De pin your sixpence heeft een speldje en something blue. Je speldt hem aan de binnenkant van je jurk, op je torselet of kousenband. Zo draag je je sixpence toch bij je zonder dat het oncomfortabel is (of als je open schoenen hebt!). Het wordt vaak gegeven als cadeautje van een vriendin aan de bruid. Soms mag ik hem rechtstreeks naar de bruid sturen, met de boodschap van de vriendin op een mooi briefje erbij. Heel bijzonder vind ik dat.

sixpence_shoe

Welke producten wil je zeker laten zien?

  1. Uiteraard something old. Iets wat veel bruiden en ceremoniemeesters toch heel lastig vinden. In de zilveren hangers of op een zakdoek is het mogelijk om een stukje stof van bijvoorbeeld de (trouw)jurk van de moeder of oma te laten verwerken. Een mooie persoonlijke touch.
  2. Een gepersonaliseerd ringkussen, bijvoorbeeld in een themakleur, met namen en datum of met het trouwlogo van het bruidspaar. Aan de ceremonie -toch het belangrijkste deel van de dag- wordt vaak weinig aandacht gegeven. Een persoonlijk ringkussen geeft de trouwringen de aandacht die ze verdienen en het is een leuke keepsake.
  3. Do-it-yourself birdcage veil. De bruiloft in vintage stijl is nog steeds erg populair in Nederland. De birdcage veil is hier hét accessoire bij. Deze zelf maken is niet moeilijk, maar om hem echt mooi passend te maken moet je hem telkens een klein stukje innemen. Dit kun je het beste zelf. Daarom heb ik pakketjes gemaakt, met daarin alle materialen én een uitgebreide omschrijving.
  4. De kousenband. Met mijn producten wil ik tradities omarmen, maar er tegelijkertijd een eigen en persoonlijke twist aan geven. Een kousenband is daar een mooi voorbeeld van. Ik maak ze in allerlei kleuren (passend bij de jurk of juist in een hele onverwachtse of spannende kleur), ook in grotere of kleinere maten en met ‘something blue’.

kousenband_greatgatsby21

Vorig artikelWaarom rijden vrouwen geen oldtimer?
Volgend artikelTendi, een fantastische manier van luxe kamperen
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in