Waarom rijden vrouwen geen oldtimer?

oldtimer roodVeel bekende mannen rijden in een prachtige oldtimer. Een langgekoesterde droom komt uit wanneer zij voor het eerst in hun eigen oldtimer stappen. Wibi Soerjadi heeft op zijn landgoed een Testarossa staan , Eddy Zoë rijdt graag in een Aston Martin Vantage en Beau van Erven Dorens zoeft de snelwegen over in een Jaguar XJS. Stuk voor rijden de mannen bijzondere oldtimers, maar waarom waarderen wij vrouwen die niet?  Zo’n ritje is namelijk een perfect Valentijnscadeau voor je wederhelft!

1          Vrouwen kiezen praktisch vervoer

Als vrouw zoek je vooral een praktisch vervoersmiddel uit. Je kunt geen kinderzitjes plaatsen in een oldtimer, althans de zitjes zijn hier niet voor gemaakt. Ben je toe aan je tweede of derde auto? Dan kies je, als je deze nog niet had, voor elektrische ramen of deuren. Dit is luxe die wij waarderen. Verder reis je als moeder van hot naar her, fijn dus als je auto lekker hard kan; zo haal je de kinderen van school, lunch je met een vriendin, leg je de boodschappen koud en dat nog voordat je partner thuiskomt (in zijn oldtimer).

2               Mannen maken indruk met oldtimers

Als vrouw rijd je graag in een hippe auto, maar ook een minder mooie auto is welkom. We hebben geen oldtimer nodig om indruk te maken op onze collega’s. ‘Wat een vette bak maat, hoeveel PK heb jij onder de kap?’, is geen feedback die we zoeken. Het lijkt wel of we minder last hebben van een midlifecrisis. Onze nieuwe liefde versieren we liever met onze charme, dan met de spullen die we bezitten.

3              Vrouwen poetsen in huis, niet aan de auto

Je poetst al genoeg, een auto die niet door de wasstraat kan helpt je dus niet. Zelf gaan we daarnaast niet snel sleutelen aan onze auto en of er een plek vrij is in de garage is nog maar de vraag. De gemiddelde schuur of garage ligt vol met boren, werkbanken en fietsen. Verder laten we een oldtimer aan ons voorbij gaan door de kosten; deze bolides slurpen benzine en wegenbelastingsvoordeel is alleen van toepassing wanneer een auto minimaal 40 jaar geleden in gebruik is genomen.

Ken jij vrouwen die in een oldtimer rijden? En zo ja, wat vinden zij zo leuk aan hun bijzondere bolide? Heb je er wel eens aan gedacht dat een ritje in een oldtimer een perfect Valentijnscadeau kan zijn? Picknickmand mee enzo…

oldtimerBron fotografie: Barbara Walsh, Adam Singer & Alden Jewell

Banner-gesponsord-product

 

Vorig artikel12 x masking tape met hartjes
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Hip je huwelijk in
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in