Een kijkje achter de schermen bij… Koetjes & Kaartjes

Foto AmberBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Amber van Koetjes & Kaartjes.

Vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Amber, 30 jaar en ik woon sinds een paar maanden in Bladel met mijn vriend Coen en mijn zoon Mees van 1. We wonen in spiksplinternieuw appartement, of eigenlijk een masoinette.

Hoe is je webshop ontstaan?

Toen ik zwanger was, had ik al besloten dat ik na de geboorte van Mees, voorlopig zou stoppen met mijn werkzaamheden als psycholoog. Toen Mees een half jaar was, merkte ik dat ik toch wel iets wilde gaan doen. Ik zag op Instagram dat het een trend begon te worden om leuke, grappige, mooie kaartjes in je interieur te zetten. Het leek me leuk om daarop in te springen en begon wat te ontwerpen in Illustrator. Dit vond ik erg leuk om te doen en ontwierp in korte tijd behoorlijk wat kaartjes. Ik ging op zoek naar een drukker en verdiepte me in het beginnen van een webshop. Ik merkte al snel dat het allemaal wat ingewikkelder lag dan ik dacht. Gelukkig heb ik de luxe dat mijn vriend webdeveloper is, dus over het bouwen van de webshop hoefde ik me niet druk om te maken. Ongeveer 6 maanden later (juli 2014) opende Koetjes & Kaartjes dan eindelijk! Ik ben begonnen met 13 verschillende ontwerpen kaartjes en inmiddels staan er veel meer kaartjes, maar ook posters en andere producten in de shop.

Papieren rietjes

Waar komt de naam vandaan?

Daar zit verder niet echt een verhaal achter. Ik wilde niet iets met mijn naam erin en Koetjes & Kaartjes vond ik leuk klinken.

Omdat het bijna Sinterklaas is ook een paar vragen daarover!

Hoe vieren jullie sinterklaas?

We vieren het ieder jaar met mijn ouders, zus, broertje en zusje. Dan doen we een dobbelspel onder het genot van een hapje en een drankje. Mees is nu nog te jong om Sinterklaas te begrijpen, maar ik kijk uit naar de jaren die komen gaan!

Wat vind je het lekkerste strooigoed?

Chocolade pepernoten

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Een heel mooi, groot plaid van Pia Wallen.

Sleep less dream more

Weer terug naar Koetjes en Kaartjes!

Wat geeft je energie in je werk?

Sowieso vind ik het ontzettend leuk om iets te creëren. Iets dat ikzelf mooi vind en dat anderen ook kunnen waarderen. Ik krijg echt ontzettend veel energie en word heel blij wanneer mensen blij zijn met hun bestelling.

Waar moet een product aan voldoen om hem in je webshop te plaatsen?

Ik moet het zelf mooi vinden en de kwaliteit moet goed zijn.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Ik heb een héle fijne werkplek aan huis met openslaande deuren naar het dakterras. Het is echt een georganiseerde chaos. Omdat we nog niet zo lang hier wonen, hebben we nog geen tijd gehad om daar de muren te verven en een vloer te leggen. Gelukkig hebben we veel vloerkleden! En eigenlijk vind ik het wel wat hebben zo. Ik heb voorlopig als ‘regel’ voor mezelf dat al mijn producten door de brievenbus moeten passen, zodat ik zelf het overzicht niet kwijtraak. Alle producten zijn dan ook te vinden in mijn kantoor. Ik heb een groot bureau en wat rekjes aan de muur, een trolley en twee ladekasten. Vooralsnog kan ik daar alles kwijt en vind ik het een heerlijke plek om te werken.

Werkkamer

Waar vinden we je op de social media?

Waar niet ;)?
Je vindt me op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest.

Ik kom er veel leuke mensen tegen en ook klanten kunnen me zo makkelijk vinden. Je kunt er gratis je producten promoten en (potentiële) klanten op de hoogte stellen van de nieuwste producten en acties. Daarnaast denk ik dat 90% van de bestellingen via sociale media komt.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Dit klinkt misschien een beetje suf, maar ik vind bezig zijn met mijn webshop eigenlijk heel ontspannend. Nieuwe kaarten en posters ontwerpen doe ik bijna dagelijks en bestellingen inpakken vind ik erg rustgevend. Of is dat gek?

Wat is je best verkochte artikel?

Met grote voorsprong; de kaart ‘Carpe that fucking diem’. Die kaart zit praktisch in iedere bestelling.

Carpa that fucking diem

Welke producten mogen onze lezers niet missen?

De kaart Carpe that fucking diem, omdat ik het een positieve tekst vind, zonder dat het cliché is.

De kralenhanger met zwarte kralen, omdat kralen nog steeds helemaal hip zijn.

De poster ‘Sleep less dream more’, omdat ik het gewoon een mooie poster vind.

Papieren rietjes, omdat ze zó leuk staan in je keuken of je drankje.

Papieren zakjes, omdat ze goedkoop zijn en je er heel leuk kleine cadeautjes of kaartjes mee kunt inpakken.

Kralenhanger zwarte kraal

 

Vorig artikel4 x DIY inpakken voor Sint
Volgend artikelSpeelplezier met Peppa camper!
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in