Foto weekoverzicht Judith #180

Mijn 180e weekoverzicht alweer! Zo leuk om elke week te horen en merken dat jullie het zo graag lezen. En ik maar steeds denken: wie vindt mijn leven nou interessant? Ik twijfel nu zelfs om gewoon elke dag iets te schrijven, want zo’n heel weekoverzicht is best een werk en ik moet alle details achterwege laten omdat het anders te lang wordt. Zouden jullie ook elke dag komen lezen? Of beter gewoon alleen op maandag?

Maandag

Het was maandag niet zulk lekker weer, en dat vond ik niet zo heel erg, want ik moest de hele dag werken. Eerst had ik werkoverleg op kantoor, daarna ben ik in mijn lunchpauze gaan sporten en ‘s middags had ik weer een afspraak op een school. Behoorlijk druk dus. Toen ik thuis was ben ik meteen gaan koken en na het eten naar Niky gelopen, om te gaan wandelen. Al met al had ik aardig wat kilometers in de benen, een goeie beweegdag dus!

Dinsdag

Maik was jarig! Hij had van mij al een hogedrukreiniger gekregen. Voor de kinderen had ik verzonnen dat ze samen een nieuwe broek gingen geven. Beetje afgezaagd, maar ik wist verder ook niks anders. Na een klein feestje in de ochtend had ik een afspraak op een school en later nog eentje. Aan het einde van de dag moest ik nog naar kantoor voor een afspraak en toen werd het best even haasten naar huis. Daar zat onze oppas-nicht te wachten, want ik ging met Maik eten in Rotterdam bij Cornelis Bar & Kitchen. Maik werkt in Rotterdam, dus ging ik met de trein daarheen. Cornelis Bar & Kitchen zit op het Stadhuisplein nummer 4. Je ziet (en ruikt!) de grote barbecues al op afstand. We hebben die avond echt superlekkere gerechten gegeten, met subliem gegaard vlees. Een enorme aanrader. Ik had alleen wel een beetje veel gedronken. Bij elke gang een ander wijntje, dan gaat het best hard.

Woensdag

Ik werd wakker met een lichte hoofdpijn, maar het viel me nog mee hoe ik me voelde. Gelukkig maar, want ik had een pittige dag voor de boeg. Van 9 tot 5 vergaderen. Een lange zit dus. Gelukkig waren er wel hier en daar pauzes ingebouwd, waarbij ik lekker een rondje deed in de buurt. Ik heb daar ooit gewoond, in Laak, dus ik bezocht mijn oude huis ook even. Best grappig om daar weer eens rond te lopen en meteen goed voor mijn stappenteller. Ook bestelde ik voor Maik online nog een nieuwe boxershort van Bolas. Ik vind ze leuk en volgens Maik zitten ze lekker 🙂

Ophalen

Daarna moest ik eerst Lenthe bij een vriendinnetje ophalen en vervolgens Yuren van een kinderfeestje. Daar is onderstaande gekke bekken foto van. Daarna koken en nog even sporten en toen zat de dag er alweer op.

Donderdag

Mijn vrije dag, nou ja, soort van. Want ik moest ‘s middags nog naar een afspraak. In de ochtend ging ik met Fee een wandeling maken, gewoon even lekker buiten zijn in de zon. Ondanks dat het niet zo warm was, was het al lopend prima te doen zonder jas. Daarna hebben we wat zitten kleuren aan tafel (zij, ik ging werken) en ik heb ook nog schoongemaakt (iemand moet het doen…).

Avondspits

Maik had een barbecue van zijn werk en ging daarna nog de stad in mijn zijn collega’s. Dus ik draaide de avondspits alleen. Dat was op zich wel te doen, al moest ik wel 100 drama’s oplossen en kinderen terug naar bed sturen. Ik kon ook niet slapen, geen idee waarom niet. Ik was wel hartstikke moe. Misschien lag ik onbewust toch te wachten tot Maik er was. Die kwam pas rond middernacht. Gelukkig had hij het gezellig gehad.

Vrijdag

Ik had me voor Sint Jan opgegeven voor het bakken van 3 in de pan, maar ik was natuurlijk weer vergeten dat die dingen al ‘s morgens mee moesten naar school. Dus ‘s morgens om half 8 stond ik drie in de pan te bakken, het lukte me nog ook om alles op tijd af te hebben en naar school te brengen. Sterre was vrij, dus na het wegbrengen van de pannenkoeken ging ik sporten, terwijl zij en Fee even tv keken. Ik besloot een keer naar Rijswijk te gaan, want ik had geen auto (die had Maik mee). Een prachtige nieuwe sportschool, maar dus ook de nieuwste apparaten en ik snapte ze allemaal niet. Bovendien waren de namen anders en de gewichten, zodat het niet echt matchte met mijn schema.

Sint Jan

‘s Middags waren de kinderen thuis. Yuren had een vriendje meegenomen. Ik moest ook nog bloemen plukken om de bloemenkransen te maken, dus het werd nog best een race tegen de klok. Om 4 uur gingen we naar de Dobbeplas om daar Sint Jan te vieren met de Vrije School. Iedereen komt daar dan heen om te picknicken, de kinderen hebben bloemenkransen op hun hoofd, er worden liedjes gezongen en gedanst en de oudere kinderen mogen over het vuur springen. Hoewel de zon niet scheen, was het gelukkig droog en gezellig. Maar ook een beetje koud. We zijn dus op tijd weer naar huis gegaan. Met boeketje bloemen, want dat hoort er bij.

Zaterdag

Zoals elke week lag ik om 7 uur in het zwembad. Veel mensen zeggen: jee, dat je dat kan! Maar weet je, ik ben bijna elke ochtend om 5 of 6 uur wakker, dus ik ben blij dat ik er uit kan om half 7. Als ik terug kom heb ik lekker mijn beweging voor die dag al gehad en de dag moet dan nog beginnen. Heerlijk!

Mooi weer

Het was onverwacht mooi weer, dus terwijl Maik met Sterre naar een hockeytoernooi ging, heb ik lekker de tuindeuren open gegooid en ben buiten gaan zitten. De andere kinderen speelden af en aan buiten, of binnen of bij de buren. De hele verkleedkist werd overhoop gehaald, maar ik vond het prima. ‘s Middags zijn we nog even gaan winkelen (oa Maik zijn broek gekocht die hij van de kinderen voor zijn verjaardag had gekregen) en ‘s avonds maakte ik pikante risotto. ‘s Avonds heb ik nog een poosje gewerkt en toen vond ik het mooi geweest.

Zondag

Ik begon de ochtend met het knuffelen van Fee in ons bed. Zij heeft ontdekt hoe ze uit haar ledikant kan klimmen, dus zodra ze wakker is staat ze tegenwoordig naast ons bed. Om half 8 besloot ik er toch uit te gaan om een rondje te gaan hardlopen. Ik rende naar Wateringse Veld en haalde daarmee een nieuw persoonlijk record: de 5 km in 29 min en 42 sec. Daarna liep ik terug naar huis, dus in totaal 10 km in de benen. Ik heb helaas nog steeds een beetje last van mijn hamstring links, dus het leek me beter geen 10 km te gaan rennen vandaag.

Kamer veranderen

Toen ik thuis kwam was Maik net beneden met de kinderen en gooide ik eens een balletje op over het veranderen van de woonkamer. Op de een of andere manier was ik steeds net niet tevreden. De ruimte tussen de bank en de eettafel is iets te smal. Nu hebben we de bank anders gezet en dat lijkt wel beter. Nog wel een beetje wennen.

Werken

Verder heb ik vooral zitten werken. Ik loop behoorlijk achter door alle persreizen en drukte op mijn werk als onderwijsadviseur. Vandaar dat er hier ook niet zo heel veel nieuwe blogjes verschijnen: het lukt me gewoon even niet. Over drie weken start de zomervakantie en ik hoop dan een beetje te kunnen bijwerken. De kinderen gaan gewoon naar de opvang op 2 weken na, dus dan heb ik mijn handen een beetje vrij om een paar dagen achter elkaar echt even bij te kunnen werken.

Vorig artikelRecept pikante risotto
Volgend artikelShoppen met korting, bij Roos & Tijn!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. pannekoeken om half 8 smorgens bakken vind ik het leukste van deze blog hoe krijg je dat voor elkaar fijne dag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in