Foto weekoverzicht Judith #37

maansverduistering 2015Het was een week met weinig slaap. Zieke kindjes doen dat met je. Een bijzondere maan ook, trouwens. Lees maar hoe mijn week er uit zag…

Op maandag had ik ‘s nachts erg slecht geslapen. Door Fee en Lenthe die allebei niet fit waren. Ik had, mede om die reden, de bijzondere bloedmaansverduistering (mooi woord voor scrabble) kunnen volgen. In Den Haag was het redelijk te zien. Het omgevingslicht en een vage sluier bewolking gooiden wel enigszins roet in het eten, maar het was toch leuk om te zien.

‘s Morgens vroeg stond ik al een taart te bakken. Een witte chocolade-frambozentaart. Zomaar. Nou ja. Ik had de ingrediënten al een poosje in huis. De houdbaarheidsdatum liep ten einde. Dus het werd of weggooien, of taart bakken. Aangezien ik op maandag om 9 uur een afspraak had, moest die taart dus gebakken worden voor half 9. Het lukte. En hij was heerlijk. We hebben er de hele week van gegeten. Daardoor was ik in het weekend niet blij met het getal op de weegschaal. Voorlopig even geen taart meer!

chocoframbozentaart

Op dinsdag kwam het nieuwste OSMO spel binnen. We hadden het in Amerika besteld en het was er vlugger dan verwacht. De kinderen waren er de hele avond zoet mee. Ik blijf het een briljante uitvinding vinden. Echt onthouden voor de sinterklaas mensen! Succes verzekerd èn hartstikke educatief.

osmo numbers

Woensdag was een drukke dag, met afspraken door half Den Haag. Het was mooi weer, dus ik ging overal op de fiets naartoe. Lekker sportief! Ik moest ook nog naar de fysio tussendoor. Veel bewogen dus.

Aan het eind van de middag ging ik naar de lancering van de Haagse Moedergids. Een compact, hip boekje dat elke Haagse mama in haar bezig moet hebben. Je vindt er de tofste kidsproof horeca, leuke kinderwinkels en nog veel meer fijne hotspots die je nodig hebt als je eenmaal mama bent. Ik vond het zo’n leuk gidsje, dat ik er meteen een aantal inkocht voor in de webwinkel. Onthoud ‘m ook als kraamcadeau! Er waren lekkere hapjes en drankjes en het was reuze gezellig.

haagse moedergids lancering

Donderdag is normaal geen werkdag. Tenminste, een halve dag, en die werk ik meestal thuis. Maar deze donderdag had ik een afspraak op een school. Mijn schoonmoeder kwam oppassen. ‘s Middags was er leuke post. Ik had wat kleding voor de kinderen besteld wat binnen kwam. Ze wilden het meteen passen. Behalve Yuren. Die vond het stom wat ik had gekocht. Helaas…

lenthe nieuwe jurk

sterre in nieuw vest

Toen ik in juli afscheid nam van mijn werk, kreeg ik een bon van mijn favoriete sieraden winkel in Voorburg. In augustus was ik jarig en kreeg ik geld, die ik bij deze bon legde. Zo kon ik een mooie ketting laten maken. Ik koos dit keer voor zwart, en de ketting werd gemaakt met parels in zwarttinten, onyx en hematiet. Er zijn mensen die geloven dat edelstenen een krachtige werking hebben. Volgens mij is dat wetenschappelijk nog nooit bewezen (maar dat weet ik niet zeker). Desondanks ging ik toch maar eens opzoeken wat de kracht van deze stenen zou zijn. Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Onyx verminderd stress en parels brengen rust, vrede en verlichting. Nou, allemaal dingen die ik best kan gebruiken. Ik word vast helemaal zen!

nieuwe zwarte ketting orfevre

Ben wel benieuwd: geloven jullie in de werking van edelstenen?

In ieder geval is de ketting heel mooi geworden en ben ik er superblij mee. Aan het einde van de dag maakte ik nog snel een venkelsoepje voor Maik en de kinderen.

venkelsoep

Zelf stapte ik zodra Maik thuis was op de fiets, want ik had een afspraak met Heleen bij Bouzy. Een leuke nieuwe wijnbar in Den Haag. Ik begon maar eens met een glaasje champagne. Het was gezellig! En lekker gegeten en gedronken.

bouzy

Toen ik vrijdagochtend wakker werd, vertelde Maik me dat nu Sterre ziek was. Lenthe was ook nog steeds niet opgeknapt. Ze sliepen allebei nog, dus ik regelde dat Yuren met een buurvrouw mee kon naar school. Hoefde ik tenminste geen zieke kinderen mee te slepen. Die dag stond dus in het teken van zieke Sterre verzorgen. Ook was Lenthe nog hangerig (die had van de week ook koorts gehad) en Fee niet op haar best. Ik was bekaf vrijdagavond. Eer iedereen op bed lag èn bleef, kon je mij opvegen…

Zaterdag ging Maik met de kinderen op pad, Sterre bleef bij mij thuis. Ze was nog erg slapjes. Ze heeft wat gespeeld en ik heb gewerkt. Ik ben vooral bezig geweest met een nieuw project (omdat ik nog zo weinig deed, denk ik :-)) Daar zal ik later meer over vertellen.

Ook moest ik heel wat bestellingen inpakken. Zo leuk dat jullie massaal de producten uit de webwinkel bestellen. Ik ben de webwinkel eigenlijk alleen gestart, omdat ik het zo leuk vind sommige vondsten voor jullie beschikbaar te maken. Zoals bijvoorbeeld de seizoensboom. Maar ook de bureaulegger en de reuzenknijpers om coole hutten mee te bouwen worden heel veel besteld. Echt super! Als er trouwens behoefte is om nog meer producten in de webwinkel te gaan verkopen, laat me dat dan zeker weten wat je zou willen dat ik opneem in het assortiment. Dat mag per mail, of via een reactie hier op de site.

Zondagochtend heeeel vroeg sloop ik mijn bed uit. Het plan was om te gaan werken, nu iedereen nog lekker sliep. Helaas stond na 10 minuten de hele kinderschare alweer beneden met een wensenpakket van hier tot Tokio. De één wilde roze yoghurt, de ander wilde kwark met muisjes, de laatste wilde kwark met vlokken en een boterham met speculoos. Wat betreft drinken werd het appelsap, nee toch maar liever aardbeiensiroop, nee toch appeldiksap. Afijn.

op het strand bij zee

In elk geval leek Sterre weer opgeknapt. Na het ontbijt hebben de kinderen aan tafel geknutseld. Ook heb ik lang boekjes voorgelezen van de bibliotheek. De kinderen hingen aan mijn lippen. Na de lunch besloten we nog even naar het strand te gaan. Eerst een stuk wandelen en daarna had ik wat activiteiten bedacht. Schelpen zoeken, kuilen graven, enz. Was erg leuk. En we hebben nog wat lieve foto’s kunnen maken. Een fijne zondag dus! Op naar de nieuwe week.

juut en fee 6 mnd

Vorig artikelEen briljante oplossing voor kinderen die een huisdier willen
Volgend artikel9 activiteiten om te doen met kinderen op het strand in de herfst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in