Een kijkje achter de schermen bij… Nikki Dotti

AnsichtkaartBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Nikki van Nikkidotti.

Vertel eens iets over jezelf!
Mijn naam is Nikki van Mil, ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn man Peter en onze oude kat Punky. Ik woon in een dorp in Zuid-Holland vlakbij Delft; een inspirerende stad waar ik regelmatig te vinden ben.

Hoe is je webshop ontstaan?
Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs. Tekenen doe ik al mijn hele leven en drie jaar geleden zocht ik een hobby die ik kon uitoefenen naast mijn werk en het tekenen. Ik kwam een haakboekje tegen in de winkel en bedacht dat ik wilde leren haken. Al gauw kreeg ik het haken onder de knie en maakte ik patronen die ik verkocht (en nog steeds verkoop) op Etsy. Ik kwam via verschillende fora op internet terecht bij andere creatieve hobby’s. Ik heb mezelf toen ook leren naaien. Ik wilde iets doen met de producten die ik maakte en besloot nog een winkeltje te openen op Etsy. Dit winkeltje heette Nikki Dotti. Toen ik daar naamsbekendheid kreeg, besloot ik in 2013 de stap te wagen naar een échte webwinkel. Ik richtte Nikkidotti.nl op. Eerst met alleen maar handgemaakte producten, toen kwamen er stempelkussens en masking tapes bij en nu heb ik de volgende stap gemaakt. Ik ben begonnen met het verkopen van producten van andere merken naast mijn eigen merk.

nikki dotti

Waar komt de naam vandaan?
Nikki Dotti is een samenvoeging van mijn voornaam en Dotti; een koosnaampje dat ik veel gebruikte voor alles wat ik leuk en lief vond. In het begin waren mijn producten namelijk allemaal voorzien van schattige tekeningetjes.

Wat geeft je energie in je werk?
De positieve reacties, de klanten die mijn producten kopen en het besef dat ik het allemaal zelf voor elkaar heb gekregen!

Hoe ziet je werkplek er uit?
Ik heb mijn werkplek op zolder. Het is een grote zolder met veel licht. Ik heb twee bureaus van IKEA die haaks op elkaar staan. Kortom lekker veel ruimte om aan te werken. Ik heb meerdere kasten waar al mijn producten en materialen in zitten. Naast deze kasten staan ook her en der dozen met spullen op de grond, omdat het simpelweg niet meer past! Boven mijn bureau hangen veel plaatjes, kaarten en prints van ontwerpers en illustratoren die ik bewonder.

werkplek

 

Waar vinden we je op de social media?

Ik ben op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest te vinden. Social media is erg belangrijk voor mijn webwinkel. Zonder social media zou ik verdwijnen tussen alle andere leuke webwinkels.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Mijn werk voor Nikki Dotti is tegelijkertijd ook mijn hobby. Ik ben dus vaak aan het werk. Maar daarnaast houd ik ook van boeken en tijdschriften lezen, films en series kijken en wandelen.

Wat is je best verkochte artikel?
Mijn stempels worden het meest verkocht. Ik denk dat de lamastempel met stip op één staat. Hoewel de lamagekte nu wel wat meer afgenomen is.

Oorbellen bergen

Welke producten mogen onze lezers niet missen?

  1. Ex Libris stempel. Ideaal voor het merken van al je boeken.
  2. De Washi tapes van MT. De beste kwaliteit.
  3. Oorbellen met bergen. Heel trendy en staan mooi bij elke outfit.
  4. De tatoeages van De Krantenkapper. Een mooi subtiel accessoire.
  5. Ansichtkaart met dieren in lijstjes. Een echt kaartje ontvangen op je mat is ontzettend leuk.

Tatoeage

We zitten dicht bij de kerst. Daar zijn we natuurlijk ook nieuwsgierig naar!
Waar denk je aan als je aan ‘kerst’ denkt?
Ik denk dan aan de gezellige sfeer die om deze dagen heen hangt. Ik houd veel van de dagen om kerst heen, de kerstlichtjes buiten, het versieren van de boom en gezellige kaarsjes. Kerst zelf vind ik druk en vol verplichtingen. Twee dagen vind ik te kort om aan al die verplichtingen te voldoen, dus dat kan wel eens voor een vervelend gevoel zorgen; je wilt niemand overslaan. Dus hoeveel ik ook van de sfeer eromheen geniet, ik ben altijd weer blij als het voorbij is.

Wat ga je zelf dit jaar met kerst doen?
Ik vier kerst met de schoonfamilie en met mijn eigen familie. Dat betekent kerstdiners en cadeautjes onder de boom.

Hoe uitbundig is jouw huis versierd rondom de feestdagen?
We versieren een mooie middelgrote kerstboom en leggen daar heel veel cadeautjes onder. We zetten verschillende kerststukken in huis en her en der een klein kerstig frutseltje, zoals een mini kerststal, een ster voor het raam en veel kaarsjes op tafel. Lampjes in de tuin vind ik te veel gedoe, maar bij anderen ziet het er altijd erg leuk uit.

Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om iedereen een hele fijne kerst toe te wensen!

ExlibrisWashi

 

Vorig artikelDe vijf leukste kerstcadeaus onder de boom voor mannen
Volgend artikelKdootjes voor gadgets, speelgoed, tassen, portemonnees en lifestyle producten
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in