Een kijkje achter de schermen bij…Oktoberdots!

Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Babet, de vrolijke dame van Oktoberdots en Oktoberdots Shop.

Vertel!
Ik ben Babet, het 24-jarige meesterbrein achter Oktoberdots en Oktoberdots Shop! Samen met mijn vriend en mijn huiskonijn Monster woon ik in Breda. We wonen hier nu ruim een jaar en ik heb hier ook mijn eigen werkplek, heerlijk is dat!

Hoe is je webshop ontstaan?

Mijn webshop is ontstaan omdat ik, naast het ontwerpen voor klanten, nog veel meer ideeën had voor illustraties. Die ben ik gaan allemaal gewoon gaan uitvoeren. Na een tijd had ik een grote collectie illustraties die eigenlijk helemaal nergens voor gebruikt werden en dat vond ik zonde. Daarom heb ik ze eerst op kaartjes en daarna ook op posters, stickers en meer laten drukken. Gewoon om de rest van mijn hersenspinsels een plek te kunnen geven!

Fairytale Newyear kaartje Oktoberdots

Waar komt de naam vandaan?

De naam Oktoberdots klinkt spannender dan het is hoor. Omdat ik me ging inschrijven bij de kvk had ik een bedrijfsnaam nodig en toen heb ik gewoon van alles opgeschreven dat ik leuk vond. Ik heb altijd veel van de herfst gehouden dus daarom “Oktober” en omdat je met vormgeving werkt met DPI (dots per inch) komt daar het “dots” gedeelte vandaan. Ik vond het vooral gewoon lekker klinken en dat leek me het belangrijkste.

Wat geeft je energie in je werk?

Het allerleukste aan mijn werk vind ik de momenten dat ik een nieuw ontwerp presenteer op Facebook, Twitter of Instagram. Dan moeten ze meestal nog gedrukt worden dus duurt het nog even voor ze in de webshop staan. Maar heel vaak gaan mensen meteen kijken of ze al kunnen bestellen. Op zo’n moment weet je gewoon dat je ontwerp goed is!

oktoberdots voorraad

Op welke plek werk je?

Mijn “Oktoberdots Hoofdkantoor” zoals ik het altijd noem is gewoon aan huis. Omdat ik naast Oktoberdots nog een fulltime baan heb heb ik mijn werkplek in de woonkamer. We hebben best een groot appartement met genoeg kamers om een aparte werkplek te maken maar dat zou betekenen dat ik altijd ergens anders zit dan mijn vriend. Daarom hebben we gekozen om het gewoon in de woonkamer te doen ondanks dat het soms dan wat rommeliger is. Ook al mijn producten staan hier, dat is goed te doen omdat kaartjes en posters heel makkelijk te stapelen zijn. Alhoewel het nu wel een beetje uit zijn voegen begint te groeien.

werkplek oktoberdots 1

Waar vinden we je op de social media?

Je vindt mij op bijna alle social media: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en ik blog ook nog. Wat ik het leukste aan social media vind is de interactie met de échte klanten. Ik laat vaak producten al zien voor ze in de shop staan en aan de hand van de reacties daarop bepaal ik hoeveel ik van iets laat drukken. Daarnaast is vooral Twitter ook een soort van klantenservice waar ik heel snel op mensen met vragen kan reageren, dat is voor beide partijen heel fijn.

Waar denk je aan als je aan ‘kerst’ denkt?

Als ik aan kerst denk dan denk ik vooral aan lichtjes! Ik hou echt van de kerstperiode. Bij mij begint die ook al in juni omdat ik dan bezig ben met de ontwerpen voor de shop en het liefst zou ik dan de kerstlichtjes ook al ophangen. Gezellig vroeg donker, geurige kaarsjes in huis, heerlijk foute kerstfilms. Ik hou echt van een cliche kerst!

Winter fairytale poster A3 Oktoberdots

 

Wat ga je zelf dit jaar met kerst doen?

Met kerst ga ik dit jaar VEEL doen! Eerst op 24 december een uitgebreide kerstlunch op mijn werk die ik vorig jaar voor het eerst georganiseerd heb en dit jaar weer ga organiseren. Op Kerstavond lekker voor mijn vriend koken. 1e Kerstdag ga ik bij mijn ouders eten samen met mijn vriend en zusjes. 2e Kerstdag wordt hoop ik ingevuld door mijn schoonfamilie. En de rest van de dagen tot en met 1 januari probeer ik gewoon iedere dag wat gezelligs te doen!

Hoe uitbundig is jouw huis versierd rondom de feestdagen?

Mijn huis is, zoals je misschien al wel verwacht inmiddels, best wel uitbundig versierd haha! Een heel grote kerstboom in huis, een kleinere kerstboom op het balkon, veel guirlandes met lichtjes, een kerstboompje op mijn werkplek, kerststukjes, versieringen op het raam en ga maar door. Heerlijk knus vind ik dat.

Maak je ook speciale producten voor de feestdagen?

Natuurlijk is kerst ook in mijn webshop volop aanwezig. Ik heb verschillende kerstposters, een heleboel kerstkaarten, gaaf kadopapier en leuke kerststickers. Ieder jaar probeer ik mijn kerstcollectie weer verder uit te breiden en dat lukt aardig! En daarnaast pas ik de vormgeving van mijn shop en alles daarom heen ook aan aan ieder seizoen en feestdag.

Fairytale kerstkaartenset Oktoberdots

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?

Pfoeh dat is een lastige, ieder compliment is natuurlijk super leuk! Maar pas had ik een bestelling van iemand die echt onwijs veel had besteld en in de notitie stond “Ik vind alles zo leuk, ik wist niet wat ik moest kiezen dus ik heb gewoon niet gekozen en ALLES gekocht!”

Die mevrouw had inderdaad ook echt bijna van alle producten wel een gekocht, dat vond ik wel echt tof, dat ze alle producten even leuk vond, want dat is natuurlijk ook de bedoeling.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Als ik niet aan het werk ben dan kijk ik graag een filmpje met mijn vriend. Met Monster op schoot! Maar ook Pinterest is een grote verslaving in mijn vrije tijd en sinds kort heb ik het punniken weer opnieuw ontdekt, ook heel erg leuk!

Wat is je best verkochte artikel?

Mijn best verkochte artikel is zonder twijfel de Alfabet & Cijfer poster set. Die vliegen echt de shop uit!

Boekenleggers Quotes Oktoberdots

Met welke producten wil je onze lezers zeker kennis laten maken?

  1. Waar je echt niet zonder kan met kerst is leuk kadopapier! Gewoon een aantal lege doosjes inpakken en onder je boom leggen geeft een super leuk, aangekleed idee.
  2. En natuurlijk kerstkaarten om te sturen. Deze Fairytale kerstkaarten lopen echt ontzettend goed want naast versturen kun je ze ook super leuk inlijsten!
  3. De Winter Fairytale Poster haalt heel makkelijk een winterse sfeer in huis met de kerst maar ook daarna kun je hem prima laten hangen heel de winter lang.
  4. Oeps! Vergeten een kerstkaart te sturen? Dan stuur je toch gewoon een nieuwjaarskaart? Ideaal om alvast in huis te hebben als je last-minute nog een kaartje van iemand krijgt maar het niet meer redt om voor kerst wat terug te sturen.
  5. En wat is er nou fijner dan een heerlijk boek te lezen op de bank tijdens de donkere dagen voor kerst? Je bladzijdes omvouwen is zo zonde, gebruik gewoon gave boekenleggers!

pakpapier oktoberdots kerst

Vorig artikelLeuke voorleesboeken voor Kerst
Volgend artikel5 kei-leuke kerst apps voor kinderen
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in