5 kei-leuke kerst apps voor kinderen

zapp kerstkalenderHet is bijna Kerst. Als jij met rode wangen boven het fornuis staat om het kerstdiner voor te bereiden, is niets zo vervelend als kinderen die aan je been hangen en van alles van je willen. De iPad kan dan een uitkomst zijn en dan het liefst wel met echt leuke, educatieve kerstspelletjes natuurlijk.

Susan Spekschoor zette de leukste 5 op een rij.

1. Zapp Kerstkalender – Geschikt voor iPad – Gratis
Open dagelijks van 8 tot en met 24 december een iglo en bekijk een clip, video of speel een spelletje, tips voor DIY en ontdek zelf nog meer! Iedere dag een nieuwe iglo erbij!

2. Dr. Panda’s Kerstbus – Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
Speel de rol van buschauffeur en zorg dat de vriendjes van Dr. Panda in deze winterse kerstsfeer bij de bushaltes opgehaald en weggebracht worden. Kijk wat er onderweg allemaal te ontdekken valt. Probeer ook de knopjes in de bus uit. De app bevat geen gesproken taal. Lees een uitgebreide review hier.

dr panda's kerstbus3. Het huis van de Kerstman – Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
Neem een kijkje in het huis van de Kerstman. Kijk in de keuken, in de slaapkamer, op zijn werkkamer, in de woonkamer en buiten. Wat is hij nu aan het doen? De app is ‘live’ en gaat met de tijd van de dag mee. Je kunt ook kleuren en jouw creatie mailen naar de Kerstman. De app bevat ook een speelgoed-sorteer spel.

het huis van de kerstman4. GlowTunes  Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
GlowTunes is een muzikale kerst app. Met de gratis versie beschik je over 4 instrumenten. De bedoeling van deze app is dat je kerstballen in de boom gaat hangen. Iedere plek heeft een eigen toon. Horizontaal hebben ze dezelfde toonhoogte, verticaal gaan ze steeds een toon hoger. Je hebt de keuze uit gekleurde ballen. Maak zo je eigen melodie. Lees een uitgebreide review hier.

glowtunes5. Vrolijk kerstfeest! – Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,79
Deze kerst app bevat maar liefst 12 (leerzame) spellen. Puzzel, speel memorie en sudoku, kleur, maak sommen en nog veel meer. Een mooie app voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

vrolijk kerstfeest

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij…Oktoberdots!
Volgend artikel5 fijne kinderfilms voor in de kerstvakantie
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

1 REACTIE

  1. Merry Memory is een memory-spel voor de allerkleinsten geheel in kerstsfeer. Mijn zoontje is er helemaal gek van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in