Een kledingkast op maat online kopen

kledingkast op maat online kopenDat een kledingkast op maat heel handig is, ontdekten wij toen we net verhuisd waren. De kast die we in ons oude huis hadden bleek niet goed te passen. Daar hadden we een lange rechte wand, hier hadden we een hoekkast nodig. In een afwijkende maat bovendien, dus gewoon even naar de Ikea rijden ging niet werken. Een nieuwe kledingkast werd dus nog een aardige uitdaging. Hoe we dat hebben aangepakt vertel ik in dit artikel.

De kledingkast in de slaapkamer

De woning die wij gekocht hebben, was een bijzonder project. Wij kochten namelijk alleen de buitenkant. De binnenkant moesten we zelf afbouwen. Een enorme klus, die een aannemer grotendeels voor ons heeft uitgevoerd. Voor het afbouwen, moest er natuurlijk eerst een ontwerp worden gemaakt. In dit ontwerp, werd al rekening gehouden met het feit dat wij in de slaapkamer een eigen badkamer wilden èn een voldoende grote kledingkast. De architect kwam met het plan om voor een hoekkast te kiezen. Zo ontstond er eigenlijk een soort kleedkamer in de slaapkamer. Wij vonden het meteen een leuk idee!

Puzzelen

De afmetingen waren niet standaard, daardoor moesten we wel wat puzzelen. In het begin hebben er zelfs nog kledingrekken gestaan. Dat was ik op den duur zo beu! Een kledingrek neemt veel plek, maar je kunt er maar weinig op kwijt. Ik vind een kledingrek meer iets voor mensen die aan minimalisme doen. Waar ik overigens veel bewondering voor heb hoor, als je kunt leven met slechts enkele duurzame kledingstukken en die voortdurend mixt en matcht. Alleen, voor iemand met ongeveer 100 jurkjes in de kast werkt dat dus niet…

Een kledingkast op maat online kopen

Gelukkig kun je kledingkasten prima online kopen, zelfs als je afwijkende maten nodig hebt. Dus Maik heeft alles opgemeten en met mij overlegd wat hanggedeelte moest worden en wat leggedeelte. Dat vond ik trouwens best ingewikkeld hoor. Ik ben maar klein, dus het deel kast dat ik intensief gebruik is minder uitgebreid dan iemand die lang is. Tuurlijk heb ik net zo veel planken, en ook een opstapje, maar de ervaring leert dat je toch vooral het deel gebruikt waar je zo bij kunt. Daardoor lukte het me niet altijd goed om mijn kledingkast op maat netjes te houden. Gelukkig heb ik heel veel gehad aan de kledingkast hacks op Pinterest.

Heel veel mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je een kledingkast op maat online wilt kopen. Je kunt het formaat kiezen, het interieur, het soort deuren en natuurlijk ook de kleur en eventueel ingebouwde verlichting (geloof me, dat is zo fijn!) Zo kun je eerst goed nadenken wat het beste bij jouw wensen en de ruimte past voor je de kledingkast gaat bestellen.

Lees ook: zo maak je een romantische slaapkamer

kledingkast op maat

 

Vorig artikelVegetarisch gourmetten
Volgend artikelThe Christmas Show
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in