Voordelen van een schuifpui en nieuwe kozijnen

schuifpui kapotEen van de dingen waar ik het meest blij mee ben in onze huidige woning, is onze schuifpui. Standaard zat er ook een schuifpui in, maar wij kozen voor een uitbouw. Dat gaf ons de mogelijkheid een nog grotere schuifpui te nemen met bijna de gehele wand glas. Grote voordeel is dat we natuurlijk enorm veel licht hebben hierdoor! Ook nieuwe kozijnen kunnen je huis een flinke opknapbeurt geven. Je huis wordt er zelfs meer waard door en zal het beter verkoopbaar maken. De voordelen van een schuifpui en nieuwe kozijnen zijn enorm waardevol en daarom is het belangrijk je hier eens in te verdiepen. Vandaar deze schuifpui uitleg

Lees ook: Oplossingen tegen hoge energieprijzen

Voordelen van een schuifpui en nieuwe kozijnen

Wie een oude woning heeft, kan met nieuwe kozijnen zijn huis een compleet andere look & feel geven. Oude kozijnen worden lelijk, ze verkleuren, gaan soms rotten en dat zie je als je aan komt rijden aan je woning. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen geeft kansen. Zo ziet het er veel mooier uit, maar kun je ook meteen kiezen voor hoogrendementsglas. Dit levert zo weer een besparing op voor je energierekening. Vaak maakt het je huis ook minder gehorig. Je kunt kiezen voor houten, kunststof of aluminium kozijnen. Ze hebben allemaal hun eigen voor-en nadelen. Laat je dus goed voorlichten om te kijken wat het beste bij jouw woning past. Prijzen lopen uiteen tussen de €450 en de €1200 per vierkante meter. Wel een kostenpost dus, maar soms kun je aanspraak maken op een subsidie. Bovendien levert het een beter verkoopbaar huis, een besparing op je energierekening en een heleboel woongenot op. Kijk hier voor meer informatie over prijzen van een schuifpui.

clean house nov 2019

Een schuifpui van de overwaarde van je woning

Als je flinke overwaarde op je huis hebt, maar niet wil verhuizen, kan het interessant zijn om je huis te verbouwen van de overwaarde. Dit maakt je huis uiteindelijk ook meer waard, waardoor het een slimme investering is. Bovendien heb je er zelf ook nog jaren profijt van. Ook een schuifpui kun je aanschaffen in verschillende materialen. Daarvan is kunststof het goedkoopste, hout iets duurder en aluminium het meest kostbaar. Wij hebben zelf gekozen voor een kunststof schuifpui met een houtlook. Amper van echt te onderscheiden. Groot voordeel van kunststof is, dat het weinig onderhoud nodig heeft. Hout moet je toch eens in de zoveel jaar weer (laten) verven. 

Betrek je tuin bij je woonkamer

Het allerfijnste van onze grote schuifpui vind ik, naast de vele lichtinval, dat de tuin in de zomermaanden echt onderdeel wordt van de woonkamer. We leven bij mooi weer praktisch buiten. Bij de eerste zonnestralen en fijne temperatuur gaat de schuifpui open en genieten we van een extra grote leefruimte. In de herfst en de winter zorg ik voor winterbloeiers in de tuin, zodat we ook dan via het vele glas kunnen genieten van het uitzicht op onze tuin. Een schuifpui is in aanschaf rond de €1000, maar als je nu een muur hebt staan aan de tuinkant met alleen een deur erin, moet je wellicht nog flink wat extra verbouwingskosten maken. Desondanks is het zeker de moeite waard! Wij hebben er zoveel plezier van!

strelitzia woonkamer

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #353
Volgend artikelMaak je kaarten persoonlijk
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in