Tips voor een romantische slaapkamer

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, een beetje aandacht voor elkaar evenzo. Wie kinderen heeft weet het: een goede nachtrust is soms ver te zoeken. Jonge kinderen worden vaak ‘s nachts wakker. Zieke kinderen nog veel vaker. Wie er, net als wij, 4 hebben, kan het aantal keer wakker worden ‘s nachts dus keer 4 doen. Af en toe ben ik extreem moe. Daarom probeer ik de omstandigheden in de slaapkamer zo fijn mogelijk te houden. Een romantische slaapkamer helpt daarbij. Daarom in deze blog tips voor een romantische slaapkamer.

Tips voor een romantische slaapkamer

Zoals gezegd is een romantische slaapkamer helpend voor een goede nachtrust. Ook is het goed voor de sfeer in de slaapkamer. Het nodigt in elk geval uit wat aandacht aan elkaar te besteden en ook dát is weer goed voor je nachtrust 😉 Maar wat kun je nu doen om je slaapkamer een beetje romantischer te maken? Ik ga het je vertellen.

Ruim op!

Mijn allerbelangrijkste tip is: ruim op. Ik kom wel eens in slaapkamers waar overal troep ligt (zoals de slaapkamer van mijn puberdochter bijvoorbeeld…). Heel ongezellig en dat nodigt niet uit om wat tijd in je slaapkamer door te brengen. Zo’n rommelige slaapkamer doet heel onrustig aan en dat helpt niet als je even lekker een boekje wil lezen om daarna in slaap te vallen.

Zorg voor sfeerverlichting

Eigenlijk zou je voor kaarsjes moeten kiezen, maar dat vind ik zelf een beetje gevaarlijk. Stel dat je in slaap valt en ze branden nog? Toch doen kleine lichtjes het heel goed. Tegenwoordig kun je van die theelichtjes op batterijen kopen. Die branden lang en zorgen voor sfeervol licht. Een lichtsnoer met kerstverlichting kan ook goed werken. Of een lightbox.

Een goed bed is alles!

Wil je lekker slapen, dan is een goed bed onontbeerlijk. Neem ook de tijd om te kiezen wat voor jou het lekkerste ligt. Lattenbodem, spiraal of een boxspring, het is heel persoonlijk wat jij het fijnste vindt liggen. Een goed matras/bed koop je op je lichaamsgewicht, lichaamsbouw en op comfortwensen. Boxsprings bij Goossens Wonen & Slapen zijn bijvoorbeeld heel fijn. Vaak mag je tegenwoordig een bed een paar dagen uitproberen. Dat kan prettig zijn, zeker als je niet goed weet wat jij lekker vindt liggen. Er zijn zelfs hotels waar je kunt proefslapen!

Styling

De styling in een slaapkamer is heel belangrijk als je een beetje romantiek wil toevoegen. Maak het niet te druk, maar kies voor een paar mooie designitems. Ik hou van effen beddengoed met een paar mooie kussens en een fijne sprei erop. Hang wat mooie lijsten aan de muur en kies voor verschillende stoffen. Houd de kleuren rustig. Kies voor 1 of 2 mooie basiskleuren in pasteltinten en voeg er eventueel een paar accenten in een knalkleur aan toe als je daar van houdt.

goossens boxspring

Ventileer!

Niets is zo belangrijk als je huis goed ventileren. Een bedompte lucht in je slaapkamer, met nauwelijks zuurstof is weinig romantisch. Zet elke dag je raam even een uur open, tenzij je balansventilatie hebt en de lucht al gezuiverd wordt.

Planten

Zet zeker ook een paar luchtzuiverende planten in je slaapkamer. Bij het tuincentrum kunnen ze je goed adviseren welke planten voor veel zuurstof zorgen. Ik weet dat bijvoorbeeld de ananasplant helpt tegen snurken. Ik vind snurkende mannen ook weinig romantisch, dus ik vind dat wel een goed plan om in elk geval in huis te halen. Wat bloemen vind ik ook altijd gezellig staan trouwens, ik haal wekelijks een paar bloemetjes voor op mijn nachtkastje.

Fris beddengoed

Tot slot: verschoon op tijd je beddengoed. Klinkt misschien simpel, maar ik weet dat heel veel mensen dat soms een maand of langer niet doen. Niets is fijner dan pas gewassen beddengoed en ook zeker bevorderlijk voor de romantiek in de slaapkamer. Ik was mijn bed zeker elke twee weken, maar ik probeer zelfs iedere week.

slaapkamer romantisch

Vorig artikelDecembercadeautips voor kinderen
Volgend artikelZorgverzekeringen vergelijken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in