Een leuk interieur èn kinderen? Het kan!

Ouders van jonge kinderen worden overspoeld met cadeautjes voor de kids. Vaak zijn die spullen hartstikke leuk, maar passen ze niet bepaald bij het interieur en vormen ze een enorme chaos in het huis. Gelukkig zijn er ook veel oplossingen zodat je ervoor kan zorgen dat je huis niet veranderd in een kindercrèche en je  interieur redelijk in tact blijft.

Een kinderkamer is niet alleen een slaapkamer. Het is de plek waar kinderen spelen, knutselen en hun fantasie ontwikkelen. Door verschillende zones te creëren , bijvoorbeeld een knutselhoek, een hoek voor hun huiswerk en een plek met kasten waar ze hun spullen kunnen opruimen creëer je in principe de basisvoorwaarden voor een opgeruimd kamertje. Een kinderkamer moet rust uitstralen, het kind moet er lekker in slaap kunnen vallen. Daarom wordt aanbevolen om de kamer te schilderen in zachte kleuren. Deze hoeven overigens niet saai te zijn: met contrasterende kleuren creëer je een fantasierijk effect. De commode, kapstok en kledingkast kan je laten schilderen in een kleur die net een tint lichter of donkerder is dan de muren.

Het douchen of in bad gaan met kleine kinderen is altijd een fijn moment voor vaders en moeders. Toch kunnen alle shampoos, douche gels en crèmepjes de badkamer erg rommelig maken. Heel handig hiervoor is de shampoo- en zeepdispenser  van Simplehuman waardoor je geen losse flessen meer in de badkamer hebt rondslingeren.

Opgeruimd staat netjes

Voor zowel de kinderkamer, badkamer als ook de woonkamer is het handig dat alle kinderspulletjes een eigen plek hebben. Opruimen en organiseren is daarin erg belangrijk. Zorg daarom voor goede opruim mogelijkheden waarin je alles kan opbergen. Het is heel goed om kinderen van jongs af aan te leren om hun speelgoed op te ruimen alvorens ze aan een ander spelletje beginnen of als het tijd is om te gaan eten of naar bed te gaan. Het kan nooit kwaad om zo nu en dan een beloning te geven als ze dat netjes hebben gedaan.

Vorig artikelFairtrade chocoladeletter van Australian homemade
Volgend artikelStockverkoop bij Funky Lama
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in