5 fijne kinderfilms voor in de kerstvakantie

sneeuwman op de ipadHet is vakantie! En het is koud. Gisteren waaide je zowat uit je hemd. Mijn kinderen vonden buitenspelen dan ook niks. Dus er werd geknutseld, we deden spelletjes, ze bouwden tenten. Maar op den duur was het op. Ze wilde televisie kijken of op de iPad. Dat vond ik prima, maar dan het liefst wel een beetje een leuke kerstfilm. En niet zo’n hysterische waar ze weer helemaal druk van zouden worden. Dus ik zocht  leuke films voor ze uit op Youtube, die we deze vakantie kunnen kijken. Hierbij 5 fijne kinderfilms voor in de kerstvakantie.

5 fijne kinderfilms voor in de kerstvakantie

1. De Sneeuwman. Mijn absolute favoriet, zeker voor de wat jongere kinderen (tot 10 jaar ongeveer). Een klassieker ook natuurlijk. Hij duurt 25 minuten, dus perfect als tussendoortje.

de sneeuwman

2. De nacht voor kerstmis. De ultieme kerstfilm zeggen ze, en hij is inderdaad leuk. Ik keek ‘m met de klas van de week, groep 6. Maar hij is zeker ook voor jongere kinderen leuk. Een echte familiefilm. Hij duurt 47 minuten.

a night before christmas

3. De geboorte van Jezus. Dit is een tekenfilm uitvoering van de kinderbijbel. Voor wie de kinderen het echte kerstverhaal wil laten ervaren is dit een hele mooie film. Duurt 26 minuten. Update: deze film doet het helaas niet meer. Een alternatief is deze (ruim een uur) of deze (geen tekenfilm, niet geschikt voor jonge kinderen, duurt 1 uur). Duren allebei wel langer.

kerstverhaal

4. Als je begrijpt wat ik bedoel van Olivier B. Bommel. Voor de iets oudere kinderen, maar een klassieker en erg leuk (ook een beetje spannend af en toe!) Duurt ongeveer 1.20 uur.

als je begrijpt wat ik bedoel

5. A Christmas Carol. Ook dit is natuurlijk een echte klassieker. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, omdat het hier en daar ook wat spannend en zelfs eng is. Duurt 1.12 uur.

a christmas carol

Vorig artikel5 kei-leuke kerst apps voor kinderen
Volgend artikelLichtjes stralen… overal! Drie tips voor uitjes tijdens de kerstvakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

 1. Hallo Judith, helaas werkt het derde linkje niet (de geboorte van Jezus). Zou je die nog eens kunnen geven. Ik kan het zo op you-tube niet vinden. Dankje!

  • Hoi Esther,

   Ik zie inderdaad dat de link niet meer werkt. Deze blog is van vorig jaar, toen deed ie het wel. Ik heb er nu een update bij gezet met een alternatief. Jammer, want de tekenfilm was zo leuk!

   Groeten,
   Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in