Een professionele fotoshoot, hoe leuk is dat?

fotoshoot-op-de-trap-met-feeSinds de opkomst van social media is de rol van beeldtaal in ons leven alleen maar toegenomen. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden en geeft je een onmiddellijke indruk. Het gaat niet alleen om de leuke plaatjes met grappige teksten die je deelt, maar ook om beelden uit je eigen leven. Wie heeft er nou geen selfies gemaakt? Maar als je eerlijk bent, halen de meeste selfies het niet bij professionele foto’s. Allereerst hou je je telefoon zo dicht bij je gezicht, dat er altijd iets van vervorming optreedt, Daarnaast is het duidelijk dat niet iedereen in staat is om echt mooie foto’s van zichzelf te maken. Met een professionele fotoshoot krijg je foto’s waar je heel lang plezier van zult hebben.

Ben je in staat om zelf goede portretfoto’s te maken?

Ons leven wordt steeds digitaler en daarom is het steeds belangrijker om online goede foto’s van jezelf te hebben. Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat je ook een foto op je CV zet. Je profielfoto op Facebook, Twitter of Instagram moet meteen anderen aantrekken. De foto’s die je deelt, met jouw beeltenis erop, moeten iets zeggen over je unieke persoonlijkheid. Met tips en trucs die je overal online kunt vinden, is het heel goed mogelijk om een fotoshoot van jezelf te maken. Probeer het maar eens en wees dan eerlijk. Is dit het resultaat dat je voor ogen had? Vaak zal je toch merken dat foto’s van andere personen er nog beter uitzien en meer indruk maken. De kans is groot dat ze een professionele fotograaf hebben ingehuurd, die overduidelijk meerwaarde heeft geleverd.

De meerwaarde van een professionele fotograaf

Een professionele fotograaf kent alle ins en outs van fotografie. De portretfotograaf weet precies wat hij moet doen om een gezicht tijdens een fotoshoot het best over te laten komen. Hij houdt rekening met belichting, scherptediepte, diafragma en beschikt over extra hulpmiddelen die buiten je bereik liggen. Wat dacht je van een mooie achtergrond of juist een hele neutrale? Als je een fotoshoot plant, zal een professionele fotograaf je eerst volledig op je gemak stellen. Alleen als je ontspannen bent en open staat voor instructies van je fotograaf, mag je rekenen op een goed resultaat. Tijdens je fotoshoot kan je fotograaf diverse filters gebruiken voor nóg mooiere beelden. Zijn de foto’s eenmaal geschoten, dan zet hij met state-of-the-art fotobewerkingssoftware de puntjes op de i. Leg de resultaten van een professionele fotoshoot maar eens naast je eigen foto’s. Het verschil zal duidelijk zijn en dat is eigenlijk alleen maar goed.

Voor verschillende doeleinden

Als je op zoek bent naar foto’s van jezelf die er professioneel uitzien en écht laten zien wie je bent, dan ben je bij een professioneel fotograaf aan het juiste adres. Tijdens je fotoshoot coacht hij je, zodat je nog beter overkomt en de uitstraling laat zien die je voor ogen hebt. Plan een fotoshoot in, puur voor jezelf, om jezelf beter te presenteren op social media, of voor professionele doeleinden.

fotoshoot kirstin

Vorig artikelEen modern vloerkleed is een hippe sfeermaker
Volgend artikelEen schonere lucht met luchtzuiverende kamerplanten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in