Een slinger van paaseieren

Een slinger van paaseierenNu Pasen dichtbij komt is het leuk om met de kinderen rondom het thema Pasen te knutselen. Fee kreeg vandaag een leuke opdracht van de meester en die wil ik graag met jullie delen: het maken van een slinger van paaseieren. Het is namelijk heel simpel, maar het geeft een heel leuk effect. En zij had er veel plezier in om het te maken. Inmiddels is ook Lenthe begonnen aan een paaseieren-slinger en hebben we die van Fee opgehangen in huis. Prima versiering voor de Pasen.

Een slinger van paaseieren

Om een slinger van paaseieren te maken, heb je eigenlijk alleen maar wat stevig wit papier nodig en verf. Maak vooraf uit karton een mal van een paasei, of knip zelf een aantal paaseieren uit. Ik had er zelf 12 uitgeknipt voor Fee. Met een mal kunnen ze zelf tekenen en uitknippen, maar dat vond ik voor Fee (net 5) nog even iets teveel werk. Zet vervolgens een blikje verf neer, een stuk keukenrol, een penseel en een bakje water. Leg ook iets op de tafel ter bescherming, want met verven gaat er soms wel eens iets mis. Denk daarnaast aan een schort, oud overhemd van papa of laat je kind gewoon in zijn of haar hemd verven. Dat is niet zo erg als het vies wordt.

Kleuren mengen

Je kun je kind de paaseieren naar eigen creativiteit laten verven, maar je kunt ook opdrachten geven. Laat ze specifieke kleuren mengen bijvoorbeeld. Of een bepaald patroon maken. Eentje met stippen, eentje met strepen, eentje met vakken, eentje met kleuren die in elkaar overlopen. Of elk paasei een andere kleur maken. Eventueel kun je de kleur zwart verbieden. Zo voorkom je dat een kind alles met zwart gaat mengen (vooral jonge kinderen doen dit vaak) en je dus een hele sombere slinger krijgt. Felle kleuren zijn natuurlijk het leukst!

paaseieren verven

Zo maak je de slinger af

Als alle geverfde paaseieren klaar zijn, laat je ze even drogen. Als ze vrij nat zijn, moet je ze misschien daarna nog even een ochtend onder een dik boek leggen om recht te krijgen. Vervolgens maak je met een perforator in elk ei bovenin een gaatje. Rijg er een draad doorheen. Eventueel kun je na elk ei even een knoopje leggen. Ik heb dat wel gedaan, want daardoor blijven de eieren op 1 plek hangen. Je kunt ze natuurlijk ook met knijpers ophangen, als je die voldoende in huis hebt. Als alle eieren er aan hangen, is je slinger klaar.

Wat doe je met de slinger?

Hang de slinger op, of geef/stuur ‘m naar een ouder iemand die met Pasen de deur niet uit kan. Er zijn genoeg mensen die maar alleen zitten en heel blij zullen zijn met zo’n zelf gemaakte slinger. Doe er een lief kaartje bij en misschien een zakje echte paaseitjes, dan hebben zij ook een vrolijke Pasen.

Een slinger van paaseieren

Vorig artikelRecept broodhaantje voor Palmpasen
Volgend artikelTijd om te klussen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in