Tijd om te klussen

plattegrond maken verbouwingDe eerste twee weken van de Corona lockdown hebben wij midden in een verbouwing gezeten. Dat was geen pretje, kan ik je vertellen. Toch ben ik heel blij dat het achter de rug is. Deze verbouwing stond bij ons al een half jaar ingepland, dus we wilden het ondanks alles toch graag door laten gaan. Als ik de nieuwsberichten mag geloven, zijn er meer mensen die nu tijd om te klussen hebben. Immers, je moet toch thuiswerken. Je laptop openklappen kan in de avonduren ook. Dus waarom zou je dan overdag niet een paar uurtjes kunnen werken aan dat klusje dat er al eeuwen ligt?

Tijd om te klussen

Vooropgesteld vind ik overigens wel echt dat je zoveel mogelijk thuis moet blijven en niet uren in een bouwmarkt moet gaan rondstruinen op dit moment. Maak dus een plan wat je gaat doen en ga gericht inkopen doen. Onze ervaring is, dat het bij de bouwmarkten supergoed geregeld is. Er moeten maar enkele mensen tegelijk naar binnen. Looproutes staan aangegeven en buiten staan markeringen, zodat je in de rij ook 1,5 meter afstand houdt.

Tijd om te klussen

Online bouwmaterialen kopen

Wil je liever echt niet je huis verlaten? Omdat je bijvoorbeeld in een risicogroep valt qua leeftijd of gezondheid? Dan kun je gelukkig heel veel ook online kopen. Schroeven, spijkers, gereedschap, noem maar op. Zelfs grote spullen kun je thuis laten bezorgen. Deden wij ook, toen we het plafond gingen afwerken. Het duurzame isolatiemateriaal werd in grote pakken netjes op de parkeerplek voor ons huis neergelegd.

Kozijnen vervangen

Sommige klussen kun je echter niet zelf. Dat vereist vakmanschap. Bijvoorbeeld het vervangen van kozijnen. Hout vergt namelijk behoorlijk wat onderhoud, daarom zijn kunststof kozijnen heel praktisch. Ook dat is misschien zo’n klusje waarvan je denkt: dat wil ik wel een keer. Misschien is nu het moment! Ik kan je de kunststof kozijnen van Jansma Burdaard aanraden. Mooi klusje voor nu, en zij zijn specialisten.

Dakkapel

Heb je altijd al een dakkapel gewild op je schuine dak? Het is een ideale manier om de kamer te vergroten. Een dakkapel is een goede investering, want je huis wordt daar daadwerkelijk meer van waard. Een dakkapel plaatsen is echter wel vakwerk, dus als je daar geen ervaring mee hebt, kun je dat waarschijnlijk beter uitbesteden. Een kunststof dakkapel laten plaatsen is trouwens sowieso slim, want je bespaart er veel geld mee. Kunststof hoef je namelijk niet te schilderen om de zoveel jaar. Ideaal!

Dus, maar van de nood een deugd in deze bizarre tijd en pak die klussen aan die je al steeds van plan was. Op vakantie kunnen we waarschijnlijk toch niet, dus besteed je geld dan aan een mooi klusproject in huis!

verven in huis

Vorig artikelEen slinger van paaseieren
Volgend artikelGevulde chocolade paaseitjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in