Een uitvaartverzekering is misschien nog niet zo’n gek idee…

pippi heleenHet is alweer ruim een half jaar geleden dat Heleen overleed. Nog altijd denk ik bijna dagelijks aan haar. Recent overleed een vriendin van mijn moeder, en toen kwam alles weer helemaal boven. Het is zo gek dat mensen zomaar kunnen verdwijnen. Het afscheid van Heleen was mooi. Helaas kon ze het zelf niet meer meemaken, maar ze had het zeker prachtig gevonden. Wat ik nooit wist, is dat een crematie wel bijna €10.000 kost! Dat is heel veel geld. Een uitvaartverzekering is misschien nog niet zo’n gek idee…

“Ik merk er toch niks meer van”

Hoewel je bij leven wel eens kunt roepen: stop mij maar in een doos of de goedkoopste kist, ik merk er toch niks meer van, kan dat voor de nabestaanden toch heel anders zijn. Bovendien bedenk je misschien in de laatste fase van je leven dat je toch bepaalde dingen wil bij je crematie of begrafenis. Bijvoorbeeld omdat je weet dat het voor je gezin heel belangrijk kan zijn, ook al merk je er zelf niks meer van. Met andere woorden: er zal ook dan meer geld worden uitgegeven dan je vooraf denkt.

Een uitvaartverzekering is misschien nog niet zo’n gek idee…

Nu kun je daar natuurlijk zelf voor sparen. Wanneer je een aparte spaarrekening opent en hier jaarlijks een bedrag op stort, heb je na zoveel jaar ook een aardig bedrag gespaard wat je daar voor kunt gebruiken. Je denkt misschien dat je het nog lang niet nodig hebt, maar door het overlijden van Heleen weet ik: het kan iedereen overkomen. Het is dan niet fijn als je nabestaanden zich in de schulden moeten steken vanwege jouw afscheidsceremonie. Een uitvaartverzekering is misschien nog niet zo’n gek idee…

Informatie over een uitvaartverzekering

Natuurlijk hoef je niet direct in de stress te schieten, maar misschien is het wel een goed idee om je er, net als ik deed, eens in een uitvaartverzekering te verdiepen. Dat kan offline, maar ook online is een heleboel informatie te vinden. Er zit ook best veel verschil tussen verschillende verzekeringen ontdekte ik. Zo heb je verzekeringen die een geldbedrag uitkeren. Dat klinkt interessant, maar houd er rekening mee dat door inflatie zo’n bedrag na een flink aantal jaren niet meer toereikend kan zijn.

Natura verzekering

Bij sommige verzekeringen krijg je geen bedrag uitgekeerd, maar kun je vast leggen wat in elk geval geregeld wordt. Zo heb ik zelf inmiddels een verzekering en vastgelegd dat er in elk geval een kist geregeld is, een auto en nog wat dingen. Wat er dan nog extra geregeld moet worden, daarvoor zorg ik dat er een bedrag op mijn rekening staat, waarvan mijn nabestaanden dit kunnen doen. Ik vind het een prettig idee dat ik dit nu geregeld heb en ik zeker weet dat niemand voor hoge kosten komt te staan mocht mij ineens iets overkomen.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #241
Volgend artikelGevulde tomaten met ei en spinazie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in